Komunikace s veřejností Presentace Města Hlučína pro workshop na téma zapojování veřejnosti Praha Americké centrum 24.ledna 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Koncept veletrhu pro rok VELETRH PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012 zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat venkovní tělocvičnu v centru města vybudování venkovní tělocvičny u AFK pro všechny generace plánovací setkání.
Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Praxe vítěze soutěže „O lidech s lidmi“ Zapojování veřejnosti do rozhodovacích procesů (v kvalitě MA21)
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
Cesta k modernímu vzdělávání
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Svazek obcí „Drahanská vrchovina“ tvoří od roku 2003 dvanáct obcí leží západně od města Vyškova, na okraji Drahanské vrchoviny SPOLUPRÁCE OBCÍ MIKROREGIONU.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Vyhodnocení ankety Fóra Zdravého města Prachatice a Studentského fóra 30.dubna 2012.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Prezentace turistické oblasti
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Kraje pro bezpečný internet Republikový výbor pro prevenci kriminality MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Komise Rady AKČR.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Městská policie Most V. Nezvala 2678 preventistka MP manager prevence kriminality města Mostu Lucie Jungmannová Ilona Kozlová
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Vítejte na veřejném fóru
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Komunikace s veřejností Presentace Města Hlučína pro workshop na téma zapojování veřejnosti Praha Americké centrum 24.ledna 2012

Zdravé město Hlučín Projekt Zdravé město Hlučín od r Dvě priority zdravého města: Podpora trvale udržitelného rozvoje města (aspekt sociální, ekonomický a ochrany ŽP) Aktivní spolupráce úřadu s občany města (zapojování občanů do rozhodovacích procesů, veřejná projednání, veřejné schůze, maximální informovanost)

Projekt města Hlučín přihlášený do soutěže“ O lidech s lidmi“

„Besedy s veřejností na aktuální témata natáčené internetovou televizí“ Aktivita umožňující větší informovanost občanů Od roku 2009 zahrnuta do plánu aktivit zdravého města V první fázi financována v rámci projektu „Zkvalitňování MA21 z revolvingového fondu MŽP“ V dalších letech již financováno v rámci rozpočtu města na aktivity MA21

Týmové zabezpečení Koordinátor projektu Zdravé město – řeší organizační zabezpečení besed (termíny, odborníky na dané téma, účast samosprávy, propagaci) Komise MA 21 – navrhuje témata besed Kulturní centrum Hlučín – zabezpečuje moderátorskou činnost při besedách Internetová televize Kulturního centra – zabezpečuje natáčení besed, sestřih a presentaci na webu Projektový manažer – zajišťuje financování Tiskový mluvčí - presentace besed v tisku

Témata besed vychází z: Požadavků občanů na veřejných fórech Opakujících se dotazů a podnětů občanů Projednávaných záležitostí v rámci úřadu Podle období jsou témata zaměřená k různým probíhajícím kampaním města (Den země, Den bez aut, Den stromů….

Partneři města Hlučína Kulturní centrum Hlučín Internetová televize Hlučín Místo konání besed Televizní klub Hlučín na Hlučínském zámku

Spolupracující organizace Charita AOPK Renarkon a.p.s. Policie ČR Městská policie Hlučín Kynologický klub (vždy podle témat besed)

Oslovení veřejnosti Plošně - web města, web KCH - plakáty - pozvánky v Hlučínských novinách - články o besedách v Hlučínských novinách (tiskový mluvčí) (měsíčník zdarma distribuovaný do každé domácnosti)

Plakáty

Pozvánky v Hlučínských novinách

Oslovení veřejnosti Podle cílových skupin - občané v určité lokalitě (plakáty) - studenti a žáci škol (přes vedení školy) - přes osadní výbory - majitelé psů

Besedy s veřejností

Zapojení neziskových organizací Podle jednotlivých témat - drogová problematika (Renarkon a.p.s.) - sociální a seniorská tématika (Charita) - psi ve městě (Kynologický klub)

Záznamy z besed Z každé besedy je pořízen 20 minutový záznam Záznam je umístěn na webu Městské televize Hlučín Umístěny zůstávají i záznamy z minulých besed Je evidován počet zhlédnutí jednotlivých záznamů

Význam projektu Živých besed se často účastní pouze úzký okruh lidí (obecně lidé nemají čas, nechuť někam chodit, atd.) Internetový záznam si pustí velké množství občanů (v pohodlí domova, bez ohledu na čas, mladá generace upřednostňuje tuto formu obecně) Občané tak získávají množství informací o dění ve městě a aktuálních tématech

Dostupné záznamy na MTVH TV beseda 01/2010 člověk a pes ve městě TV beseda 03/2010 fauna a flora Hlučínska TV beseda 05/2010 turistické zajímavosti Hlučínska TV beseda 09/2010 doprava TV beseda 11/2010 SRA TV beseda 01/2011 Památné stromy Opavska TV beseda 03/2011 Drogová problematika TV beseda 05/2011 Bezpečnost seniorů TV beseda 09/2011 Doprava TV beseda 11/2011 Hlučín rozvíjející se město

Témata realizovaných besed r Člověk a pes ve městě Fauna a flóra Hlučínska Turistické zajímavosti na Hlučínsku Doprava Revitalizace Hlučínského jezera

Témata realizovaných besed r Památné stromy Hlučínska Drogová problematika Bezpečnost seniorů Koncepce parkování ve městě Hlučín rozvíjející se město

Logo zdravého města Hlučín

Děku ji za pozornost RNDr. Soňa Prášková koordinátor projektu MA21 a Zdravé město Hlučín