Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.14
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Moučníky z tvarohového těsta
Moučníky z kynutého těsta
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.12 SOU Obořiště
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.21 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Recept na vánočku POTŘEBNÉ PŘÍSADY 600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Jednoduché restaurační moučníky
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Kynutý koláč se švestkami
Recept jak udělat krtkův dort…
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
SOU společného stravování Poděbrady Bc. Daniel Vančura Cukrářská technologie.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Štědrovečerní večeře.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
20 g 50 g Včelí úly – recept Potřebujeme : 50 g 160 g Krém: 150 g másla 150 g moučkového cukru dle chuti rum nebo vaječný koňak 1 polévková lžíce svařeného.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
VELIKONOCE tradice.. VELKÝ PÁTEK DEŠTIVÝ DĚLÁ ROK ŽÍZNIVÝ.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Recept – Hororové cupcakes
Šlehačkový dort s ovocem
Transkript prezentace:

Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup Ze všech surovin uhněteme těsto, aby se máslo teplem našich dlaní příliš nerozehřálo a nelepilo na prsty. Když je dostatečně hladké, uložíme ho do chladu a necháme odpočinout. Pak z něj vyválíme plát asi 3mm silný a vykrajujeme z něj srdíčka. Ty pak přeneseme na slabě pomaštěný plech a při 180°C pečeme dorůžova. Linecká srdíčka zdobíme čokoládou a plníme kakaovým krémem. Kakaový krém: 150ml mléka, 1 lžíce škrobové moučky, 150g moučkového cukru, kakaový prášek Mléko se škrobovou moučkou přivedeme k varu. Hodně mícháme, aby se neudělaly žmolky. Po 2 minutách můžeme směs odstavit a nechat vychladnout. Zatím si utřeme máslo s moučkovým cukrem do pěny a pak přidáváme kaši z mléka a moučky. Opatrně mícháme nejlépe elektrickým šlehačem na 1. stupeň rychlosti, nakonec přidáme kakao.

VÁNOČNÍ PERNÍČKY Pracovní postup Utřeme žloutky s cukrem moučkou. Poté přidáme zbývající přísady - hladkou mouku, Heru, med, kakao a prášek do perníku. Kakaa může být i menší množství, záleží na tom jak tmavé chceme perníčky mít. Ze všech přísad vypracujeme tužší těsto a necháme ho v ledničce odpočinout do druhého dne. Druhý den těsto vyjmeme z ledničky a vyválíme na tlustší placku, cca 1 - 2cm tlustou. Je to lepší, neboť perníčky se pak nelámou při zdobení. Z placky vykrájíme nejrůznější tvary, ty dáváme na plech a pak je dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů. Pečeme do růžova. Po vychladnutí si připravíme z bílku a moučkového cukru polevu (jen je vyšleháme), kterou perníčky zdobíme. Kdo chce, může si je ozdobit i barevně, například barevnou rýží či lentilkami, atd.

CUKROVÍ Z JEDNOHO TĚSTA Pracovní postup Mouku smícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a zaděláme vejci, změklým máslem a trochu mléka. Přikryjeme alobalem a necháme v chladničce asi 2hod. odpočinout. Část těsta vytlačujeme strojkem na maso a nástavcem na vánoční cukroví a tvarujeme věnečky, rohlíčky apod. které po upečení zdobíme čokoládou nebo kousky želé. Z další části těsta vyválíme silnější placku, vykrájíme kolečka, ozdobíme je ořechy s bílkem a marmeládou a upečeme. Zbývající těsto obarvíme lžící kakaa, vyválíme a vykrajujeme silnější kolečka, která po upečení zdobíme čokoládou. Můžeme však vytvářet i vanilkové rohlíčky, vykrajovat formičkami zvířátka a polévat je různými polevami nebo je jen obalovat v cukru. Vždy pečeme v mírně vyhřáté troubě a kontrolujeme stupeň propečení.

BEZLEPKOVÁ VÁNOČKA Pracovní postup Do misky dáme droždí, posypeme lžičkou práškového cukru a mícháme až se rozpustí. Přidáme asi 40g bezlepkové směsi, trochu vlažného mléka a vše rozmícháme v řidší kvásek, který posypeme moukou. Přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě kynout. Do jiné mísy dáme zbytek směsi, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citron. kůru a dobře promícháme. Do středu směsi uděláme důlek, do kterého dáme žloutky a zkynutý kvásek. Postupně zbylým mlékem zaděláme těsto a nakonec přidáme omyté a spařené rozinky, nakrájené mandle, citronovou šťávu a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout. Zkynuté těsto naplníme do dobře vymazané formy na vánočku (biskupský chlebíček a pod.), potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat oloupanými nakrájenými mandlemi. Přikryjeme alobalem a v troubě pečeme zvolna asi 45 minut.

BEZLEPKOVÉ LINECKÉ Pracovní postup Ze všech surovin uhněteme těsto, aby se máslo teplem našich dlaní příliš nerozehřálo a nelepilo na prsty. Když je dostatečně hladké, uložíme ho do chladu a necháme odpočinout. Pak z něj vyválíme plát asi 3mm silný a vykrajujeme z něj srdíčka. Ty pak přeneseme na slabě pomaštěný plech a při 180°C pečeme dorůžova. Linecká srdíčka zdobíme čokoládou a plníme kakaovým krémem. Kakaový krém: 150ml mléka, 1 lžíce škrobové moučky, 150g moučkového cukru, kakaový prášek Mléko se škrobovou moučkou přivedeme k varu. Hodně mícháme, aby se neudělaly žmolky. Po 2 minutách můžeme směs odstavit a nechat vychladnout. Zatím si utřeme máslo s moučkovým cukrem do pěny a pak přidáváme kaši z mléka a moučky. Opatrně mícháme nejlépe elektrickým šlehačem na 1. stupeň rychlosti, nakonec přidáme kakao.