Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Rezervační systém AK Kladno
Kde najdete informace o volných pracovních místech?
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
X EXEL.
Metody plánování údržby. Úvod Tento popis je věnován různým metodám plánování údržby v programu STROJEW. Existuje několik vhodných metod a pro výběr té.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Školení počítače Excel
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání
Databáze Sestavy.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Volné texty na faktuře přednáší: Ondřej Suk Skalský dvůr
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_32_INOVACE_TE_5 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tabulkový procesor.
Přehled pro vytvoření formuláře
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Úpravy v tabulce 4 Je velice užitečné a rozumné předem detailně rozmyslet a navrhnout strukturu tabulek.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Kontakty, kalendář a úkoly 3. ročník oboru Sociální péče MS Outlook.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Vyhledání autorit jednotlivých oddělení V klientovi si zvolíme autoritní bázi cav_un_auth, dáme scan, do scan indexu „oddělení autora“ a do vyhledávacího.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
Organizace agendy v Google Kalendáři
Přehled pro vytvoření formuláře
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Klasické fotoalbum.
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Vytvoření formuláře Access (11).
Název události Úvodní informace k události Podnadpis události Datum
[Nadpis plakátu] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Následující tituly a jména nahraďte tituly.
Condeco stručná příručka Systém rezervace zasedacích místností
Transkript prezentace:

Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání

Vytvoření opakování rezervace

Toto je vhodné zejména pro potřeby PTS, nebo v případě vzniklé závady, kdy je zřejmé, že její odstranění nebude otázkou pár hodin a promítne se do několika dní. Nebo pro potřebné vyblokování letadla na delší dobu (účast na let. dni, nebo dovolená).

Vytvoření opakování rezervace K tomuto účelu patří kruhová políčka s možností opakování. Ty zvolíme dle potřeby a pak pod nimi zvolíme termín do kdy má opakování probíhat. Pokud chceme upřesnit denní rozvržení, pak můžeme použít zaškrtávací políčka pod zadáváním doby ukončení. Např. chci-li mít letadlo opakovaně rezervované pro potřebu let. školy o víkendu v době od do zvolím, jako počátek celého řetězce Sobotu 10.00, dobu trvání 5h. Pak zaškrtnu Sobota, Neděle, zvolím týdenní opakování a dám konec opakování na požadovaný termín ukončení řetězce. Pro upřesnění dne v týdnu Ukončení opakování Zvolení opakování

Vytvoření opakování rezervace Pokud potřebuji vyblokovat letadlo, např. pro potřebu PTSky, nebo účast na let dni,… na celý den, zaškrtnu pole Celý den u zadávání hodin Celý den

Úprava a smazání a přesunutí opakované rezervace Stejně jako klasická rezervace lze i opakovanou registraci upravit, přesunout a smazat. Postupuje se stejně, jako u normální rezervace. Pokud chci upravit celou sérii rezervací, pak kliknu na libovolnou rezervaci z požadované série, kterou chci změnit/přesunout/smazat. Kliknu na Upravit sérii. Zde jí pak můžu přesunut na jiné letadlo jednoduchým kliknutím na požadované letadlo v seznamu, který se mi nabídne. Pokud chci upravit /přesunout/smazat pouze rezervaci letadla na jednotlivý den, pak musím najít rezervaci vytvořenou pro daný den, kliknout na ní a zvolit Upravit záznam. Postupuji stejně, jako výše. Mohu tedy změnit čas (zahájení i trvání), letadlo, i typ rezervace. Stejně tak mohu i tento jednotlivá záznam smazat.

Vyhledávání

Rychlé hledání Vyhledávat mohu buď vepsáním požadovaného slova do bílého pole v záhlaví a zmáčknout ENTER, nebo kliknutím na Hledat a vepsáním potřebného termínu a tím, že mohu určit datum, od kdy má systém hledat zvolené slovo a pak stisknout tlačítko Hledat, které je pod zadáváním termínu Rychlé hledání Pro pokročilejší hledání

Pokročilé hledání Toto je již pokročilé vyhledávání, které nám umožní najít zadanou/né rezervaci /e kterou potřebujeme. Na tuto stránku se dostaneme kliknutím na Výpis v záhlaví stránky, nebo kliknutím na vaše uživatelské jméno. Pokud do tohoto výpisu půjdete přes vaše uživatelské jméno, které je v záhlaví, pak bude vyplněno v kolonce „Vytvořil člen AK“ Do kolonek zvolíte co požadujete vyhledat. Pokud kolonku ponecháte prázdnou, budou se vyhledávat všechny záznamy. Výpis

Pokročilé hledání Zde zvolíte datum od kdy se má záznam vyhledávat Sem napíšete do kdy se má vyhledávat Sem napíšete jaké letadlo Co budete hledat. Např. jméno Kdo rezervaci vytvořil A kliknout na vytvořit sestavu

Pokročilé vyhledávání Nezapomeňte, pokud necháte některé políčko volné, pak systém vypíše všechny možnosti. Tudíž se vlastně nic špatného nestane, jen budete mít víc nalezených záznamů. Použítí diakritiky Jestliže si nejste jisti použitím diakritiky, pak napište své jméno do políčka Hledat v popisu a první písmeno s diakritikou vynecháte. Takže, pokud budu vyhledávat Nováka, pak napíšu Nov A systém mi najde všechny záznamy začínající, nebo obsahující Nov

Děkuji za pozornost Michal Růžička