eGovernment – aplikace principů v ISKN

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Seminář k digitalizaci katastrálních map 26. června 2007 Ing. Karel Štencel - k úvodnímu slovu.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Základní principy Ing. Zdeňka Máchová Ing. Tomáš Kántor listopad 2011 Integrace ARES se systémem ZR.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Základní registry veřejné správy
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Základní registry ve veřejné správě
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
RÚIAN základní informace
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Informace pro externí administrátory
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Transkript prezentace:

eGovernment – aplikace principů v ISKN Ing. V.Suchánek (ČÚZK) Ing. Z.Šlégl (NESS CEE) RNDr. R.Kamarýt (NESS CEE)

Jeden z těchto systémů je ISKN ISVS – současný stav existují jednotlivé IS většinou navzájem nepropojené data mezi nimi nejsou konzistentní některé mají přístup přes Internet standardy ISVS se nedaří plně dodržovat Jeden z těchto systémů je ISKN

ISKN – současný stav v provozu již 2 roky na prvních katastrálních úřadech, DP nad plnými daty celého resortu 1,5 roku Centrum a 111 lokalit propojených sítí WAN okamžitá replikace změn číselníků z centra časová platnost číselníků možnost automatické změny adresy u oprávněné osoby ve všech datech katastru po nahlášení na libovolném KÚ možnost automatického zápisu exekuce na veškerý majetek subjektu dodržení standardů ISVS

ISKN DP – základní principy propojení grafických a popisných dat stejné výstupy, které lze obdržet na každém KÚ přístupnost změn dat z jakéhokoli KÚ nejpozději do 2,5 hodiny od změny vyhledávání a některé výstupy přes všechna data KN ČR přístup přes Internet a z každého KÚ (Intranet) výstupy nejen aktuální, ale i k určitému datu výkonnost : cca 1.000 reportů á 3 strany za 1 hodinu

ISKN DP – další charakteristiky přístup placený – dle katastrálního zákona informativní hodnota, výstupy nemají právní platnost pouze výstupy, žádné vstupy nebo on-line komunikace (ČÚZK má samozřejmě zprovozněnou e-podatelnu, ale bez vstupu do ISKN) možnost okamžitého nebo odloženého odběru výstupu kontrola ceny před odběrem (možnost odmítnutí) 2002 : více jak 500 tis.výstupů přes DP

ISKN – součást ISVS ISKN byl budován v souladu se základními principy ISVS implementace dalších služeb je odvislá od legislativy, vývoje koncepce ISVS a financí významný datový zdroj registru územní identifikace a nemovitostí (ZRUIN)

ISKN – propojení registrů existující off-line propojení na registr CRO vstup dat o právnických osobách stačí nahlásit změnu adresy na jednom KÚ Vize budoucnosti : připravuje se automatizované přebírání změn adres a jmen u fyzických osob z CRO výhledově se přepokládá primární vedení adres a objektů v rámci registru ZRUIN možnost datových vrstev spravovaných vzdáleně jinými resorty – externí geoinformační systémy

ISKN – poskytování údajů oprávněným uživatelům data jsou zpřístupněna podle oprávnění na Internetu (i celoplošné vyhledávání) Vize budoucnosti : zpřístupnění aplikačních služeb možnost elektronicky podepsaných výstupů přístup pro širokou veřejnost (bez registrace) – legislativní problém placené nebo zdarma ?

ISKN – portálové řešení v současné chvíli přístup orientován na odbornou veřejnost a komerční sféru Vize budoucnosti : připravuje se zjednodušený přístup pro širokou veřejnost (EVA) další rozvoj zjednodušeného přístupu možnost on-line plateb specializované služby možnost zavedení personalizace

ISKN – podpora vstupů Vize budoucnosti : je možné elektronické podání žádosti o výdej informací možnosti sledování postupu vyřízení podání DP ISKN Vize budoucnosti : elektronické podání návrhů na vklad, resp. zápisů

ISKN – formy přístupu Vize budoucnosti : Internet Intranet ČÚZK zasílat požadované informace mailem zasílat upozornění o dokončení řízení nebo upozornění na změny v KN pomocí SMS, mailem apod. možnost XML výstupů

Děkujeme za pozornost. Dotazy můžete adresovat : vit. suchanek@cuzk Děkujeme za pozornost ! Dotazy můžete adresovat : vit.suchanek@cuzk.cz roman.kamaryt@ness-europe.com Zkušební přístup k DP ISKN : katastr.cuzk.cz