Projektový den s prvky OSV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Živá složka biomů - organismy
Advertisements

Slovní úlohy o společné práci
Slovní úlohy o společné práci − 3
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Udělej si následující test:
LETÍCÍ ČÁP.
Studentská inovace praxí
Instrukce: Vítejte! Pokud si přejete naučit se kreslit králíčka Ryzyho ( ohnivě zbarvený králíček na obálce knihy), teď máte příležitost! Potřeby: Stačí.
Prezentace Barbora Jirasová.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/34 Název materiálu:Obrázky z rukou Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
Rok se nám nachýlil ke svému konci a je čas opět po roce vinšovat šťastné a veselé Vánoce a v novém roce, ale to už vám ukážou následující obrázky.
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Cliccate per sfogliare. Jeden 92-ti letý malý, starý člověk, se pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do Domova pro seniory. V Domově.
DĚLITELNOST Prvočísla Dělitel Násobek Znaky dělitelnosti Čísla složená.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 10 Stavitelé domů Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_477_Převody jednotek času AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK,
Chobotnatci (Proboscidea)
ŠKOLNÍ PROJEKT MICE MIND MAP.
MYŠLENKOVÉ MAPY Udělej si svoji myšlenkovou mapu „Smysluplný obchod“ (semináře)
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Cliccate per sfogliare. Jeden 92 roční malý, starý člověk, pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do domova pro seniory. V Domově pro.
Zuby, zoubky, zoubečky. Pro 2. třídu ZŠ
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.12 Anotace:
Sloni.
Autor: Mgr. Dana Forýtková
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
CHOBOTNATCI - největší suchozemští savci
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Bez zkažených zubů, mám fakt príma hubu!!!
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Myšlenkové mapy Myšlenkové mapy ("Mind maps") jsou jedním z mnoha způsobů strukturovaného záznamu informací. K vynálezu "moderních" myšlenkových map se.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 7 Autor: Mgr. Iveta Votápková Ptáci-opeření vládci vzduchu Pětilístek: křídla
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_20 Open Office Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu:
ČAS Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
zpracovaný v rámci projektu
Obratlovci úvod; Kruhoústí
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Znaky života člověka Průběh lidského života
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Slohová cvičení Popis. Slohová cvičení Popis Popis Popis pracovního postupu: 1)Vytvoření samostatného kuchařského receptu Vyberte si vaše oblíbené.
Mraveniště Práce s přírodninou.
PLOUTVONOŽCI CHOBOTNATCI
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
LICHOKOPYTNÍCI.
Název školy: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
NAMALUJEME SI STROM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. Dostupné z Metodického portálu
POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům….
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_PŘÍRODOPIS
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
Přírodopis – 7.ročník Kruhoústí VY_32_INOVACE_ Název školy
Transkript prezentace:

Projektový den s prvky OSV 12.4.2007

Vítejte na hodině přírodopisu s prvky OSV

Téma: Kostra lidského těla Čas: 2 vyučovací hodiny Pomůcky: balící papír, fixy, pastelky

Co budeme dělat? Úvodní aktivita – přiřaď lístky k částem lidského těla Odhalení cílů Ukázka vytvoření myšlenkové mapy (Téma: Slon) Zadání úkolu – tvorba myšlenkové mapy na téma Kostra lidského těla Práce ve dvojicích Prezentace Reflexe

Ukázka vytvoření myšlenkové mapy Téma: Slon do středu papíru namalujeme obrázek (piktogram) nebo napíše téma: Slon od středu papíru namalujeme paprskovitě (různými barvami) několik silných čar (větví) od konců barevných čar (větví) můžeme psát nápady, kreslit obrázky…(podobné nápady píšeme k sobě, pojmenujeme skupiny) jednotlivé větve se mohou dále „větvit“

Žije v: Indii Africe Srí Lance ZOO cirkuse Živí se: býložravec rostlinná potrava Charakteristické znaky: chobot kly sloupovité nohy velké plachtovité uši Ostatní: hračky pro štěstí porcelánový Zajímavosti: největší suchozemský živočich vypije denně 100 - 200 l vody stáří 50 – 75 let

Zadání úkolu: rozdělte se do dvojic, kdo chce může pracovat sám, najděte si místo, kde budete pracovat vaším úkolem teď bude vytvořit myšlenkovou mapu na téma: Kostra lidského těla k dispozici máte balící papír, fixy, pastelky všímejte si toho, jak pracujete, co děláte na práci máte 30 minut poté svoji práci budete prezentovat ostatním

Prezentace: dvojice ukáže svoji práci (popř. vylepí ve třídě) okomentuje ji řekne, jak pracovali

Reflexe: Před chvílí jsme dělali něco nového. Jak se tato nová metoda jmenovala?

Jak jsme postupovali při vytváření myšlenkové mapy?

Jak se vám tato nová metoda líbí? Vyjádříme pomocí škály.

V jakých jiných předmětech nebo v běžném životě by bylo možné myšlenkovou mapu využít?