na interaktivní tabuli

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Jehličkové tiskárny.
Periferní zařízení počítače
Hardware Fyzické vybavení počítače, vše, na co se dá sáhnout
Přídavná zařízení.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Periferní zařízení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
Tiskárny Josef Maleček učo:
HARDWARE II Periferie.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vendula Smékalová VŠLG
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
HARDWARE 3. část.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
HARDWARE Co je to ?.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Hardware - periferie (6). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Tiskárny Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_23_Tiskárny Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Periferní zařízení počítače - opakování
PC Výstupní periferie.
Výstupní zařízení počítače - skener
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Výstupní zařízení - skener
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Výstupní hardware.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

na interaktivní tabuli Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1.4 75022320 Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_20 Další zařízení počítače Jarmila Kratochvílová Anotace: učební materiál slouží k seznámení se základními přídavnými zařízeními počítače Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

S K E N E R zařízení, které snímá obrázek z papíru a přenáší jej do počítače skener osvětluje vložený papír a čtecí hlava, která se pohybuje nad papírem, snímá jas a barvu každého bodu papíru. Je možné nastavit, jak hustě budou body z papíru snímány (rozlišení skeneru je podobné rozlišení u tiskáren) pokud do skeneru vložíte papír s vytištěným textem, skener jej „přečte“ pouze jako obrázek. K tomu, aby mohl počítač rozeznat jednotlivá písmena textu, je zapotřebí speciální program na rozeznávání textu.

USB DISKY zařízení připojitelné k počítači přes tzv. USB port jeho velkou výhodou je, že umí přenášet velké objemy dat mezi nepropojenými počítači USB disk je malé zařízení a jeho kapacita je (podle zakoupeného typu) v jednotkách GB

T I S K Á R N Y tiskárna je výstupní zařízení počítače tiskne text nebo obrázky na papír speciální tiskárny i na jiné materiály k počítači musí být připojena místní tiskárna nebo musí mít počítat přístup po síti k síťové tiskárně Rozdělení tiskáren: Laserové Inkoustové Jehličkové

Laserová tiskárna zajišťuje nejkvalitnější tisk výhodou je čistý, kontrastní, stálý a rychle vytištěný dokument či grafika nevýhodou laserového tisku je vyšší pořizovací cena laserové tiskárny laserová tiskárna pracuje tak, že se na otáčející válec nanáší barevný prášek a vytváří tak na válci obraz, který se potom obtiskne na papír

Inkoustová tiskárna inkoustové tiskárny jsou dnes velmi rozšířené výhodou je cenová dostupnost a dobrá kvalita tištěného dokumentu nevýhodou může být pomalejší rychlost tisku, menší odolnost vytištěného dokumentu princip tisku inkoustové tiskárny – inkoust je na papír vstřikován přes malé otvory v tiskové hlavě – tryskami. Celé zařízení je umístěno na speciálním ramenu a pohybuje se nad papírem.

Jehličková tiskárna jehličkové tiskárny používají pro tisk elektromagnetickou hlavu s jehličkami a barvící průklepovou pásku výhodou je tisk na několikavrstevný papír, a tak pořídit několik kopií najednou - nevýhodou je jejich pomalost tisku a hluk

M O D E M modem je zařízení schopné přenášet data mezi dvěma počítači pomocí telefonní linky podle umístění uvnitř nebo vně skříně rozlišujeme externí a interní modemy Externí modem je krabička umístěná mimo počítač, na čelní straně je několik diod indikujících aktuální stav modemu, musí být napájen samostatným zdrojem Interní modem je umístěn v podobě přídavné karty přímo ve skříni počítače

D A T A P R O J E K T O R speciální zařízení, které je připojeno k počítači a promítá zvětšený obsah obrazovky počítače na plátno nebo na zeď využívá se v počítačových učebnách, školících střediscích a všude tam, kde je nutné, aby to, co se objeví na obrazovce počítače, přednášející prezentoval většímu počtu lidí

INTERAKTIVNÍ TABULE moderní zařízení používané pro výuku a prezentaci pracuje na obdobném principu jako dataprojektor navíc však má interaktivní ukazovátko, které funguje podobně jako myš na podložce a umožňuje pouze dotykem ovládat prvky na tabuli celá výuka pomocí tabule je velmi jednoduchá

Použité zdroje Informatika pro základní školy – 2. díl (Jiří Vaníček) S počítačem na základní škole (Pavel Navrátil) – 3. díl (Libuše Kovářová a spol.) http://obrazky.cz/?q=laserov%C3%A1+tisk%C3%A1 http://obrazky.cz/?q=SKENER http://obrazky.cz/ http://obrazky.cz/?q=dataprojektor http://obrazky.cz/?q=modem