OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

HARMONOGRAM DALŠÍCH KROKŮ A ŘÍZENÍ EKS CM 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Mgr. Milan Filip vedoucí Odboru strategického rozvoje.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
OBLAST 4: SOUČASNÉ KULTURNÍ A UMĚLECKÉ PRAXE
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
I Institut tvůrčí fotografie je součástí Filozoficko- přírodovědecké fakulty a později Slezské univerzity v Opavě od roku 1990.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Velehrad a cyrilometodějská tradice
EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Ing. Ladislav Kryštof Radní Zlínského kraje.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
FILMFEST, s.r.o Talent marketingových komunikací.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
European Literature Heritage in Context Culture 2000 Doc. Dr. Wilken Engelbrecht (Univerzita Palackého v Olomouci)
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
KRIZE ČESKÉHO POPULÁRNĚ-VĚDECKÉHO FILMU ?! JAKUB KORDA Univerzita Palackého v Olomouci Mezinárodní festival populárně-vědeckého filmu AFO.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Zhodnocení tvůrčích aktivit studentů Podklady pro jednání předsednictva Rady VŠ PaedDr. Monika Žumárová, Ph.D.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Dana Zadražilová Fakulta mezinárodních vztahů VŠE v Praze Vzdělávání k udržitelnosti czech bcsd.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Zlínský kraj a podpora cestovního ruchu Ing. Ladislav Kryštof člen Rady ZK pro oblast kultury a cestovního ruchu Vsetín
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
NSK – vazby na evropské procesy
Sakrální památky Olomouce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Statutární město Ostrava
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Kulatý stůl, Velehrad 21. listopadu 2018
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Stáž Slovensko – Mechanik opravář motorových vozidel
Rodičovské fórum kraj Vysočina
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE

OBSAH 1.POPIS OBLASTI A ANALÝZA POTŘEB 2.SPECIFICKÉ CÍLE OBLASTI 3.NÁVRH AKTIVIT 4.CÍLOVÉ SKUPINY 5.GARANT OBLASTI 6.PARTNEŘI / STAKEHOLDEŘI 7.ZÁVĚR / SOUHRN

 Podpora mobility mladých lidí v síti vzdělávacích institucí  Příprava aktivit pro studenty a absolventy středních, vyšších odborných a vysokých škol  Co nejširší spektrum oblastí (věda, kultura, umění, duchovní program…)  Rozvoj neformálního vzdělávání  Zdůraznění společných evropských tradic, zvláště v souvislosti s cyrilometodějskou misí OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ POPIS OBLASTI A ANALÝZA POTŘEB

SPECIFICKÉ CÍLE OBLASTI Cíl 1 ROZVOJ MOBILITY MLÁDEŽE MEZI ZÁPADNÍ A VÝCHODNÍ EVROPOU – TVORBA SÍTĚ INSTITUCÍ ZAPOJENÝCH DO VÝMĚN MLADÝCH EVROPANŮ Cíl 2 TVORBA SPECIFICKÝCH AKTIVIT SMĚŘUJÍCÍCH K PROPOJENÍ ZÁPADNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY Cíl 2 ROZVOJ NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ

NÁVRH AKTIVIT Aktivity v rámci cíle 1  MEZINÁRODNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY  VÝMĚNNÉ POBYTY STUDENTŮ  VÝMĚNNÉ POBYTY MLADÝCH DUCHOVNÍCH Aktivity v rámci cíle 2  SPECIFICKÉ AKTIVITY PROPOJUJÍCÍ ZÁPADNÍ A VÝCHODNÍ EVROPU  ODBORNÁ ZAHRANIČNÍ PRAXE STUDENTŮ OBORU SOCIÁLNÍ PRÁCE  PRÁCE S ABSOLVENTY CARITAS VOŠS OLOMUC  SOCIÁLNÍ PRÁCE V EVROPSKÉM KONTEXTU - MEZINÁRODNÍ SETKÁVÁNÍ

OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ NÁVRH AKTIVIT Aktivity v rámci cíle 3  NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI UMĚNÍ A MÉDIÍ  MEZINÁRODNÍ FESTIVAL DUCHOVNÍ HUDBY NA VELEHRADĚ  VELEHRADSKÁ KAMERA – SOUTĚŽ PRO MLADÉ FILMAŘE  ŠKOLA MÉDIÍ A FILMU  PROJEKTOVÝ TÝDEN: VLIV MÉDIÍ NA MLADÉHO ČLOVĚKA  NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ – DIALOG PŘÍRODNÍCH VĚD A KŘESŤANSTVÍ  KONFERENCE – STUDENTSKÝ DIALOG PŘÍRODNÍCH VĚD A KŘESŤANSTVÍ

OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ NÁVRH AKTIVIT Aktivity v rámci cíle 3 (pokračování)  NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI OSOBNÍHO ROZVOJE  PRÁZDNINOVÁ ŠKOLA JAZYKŮ  VÍKENDOVÁ POSTNÍ DUCHOVNÍ OBNOVA  PĚŠÍ POUŤ VELEHRAD – SVATÝ HOSTÝN  VÍKEND PO PAMÁTKÁCH KROMĚŘÍŽE

CÍLOVÉ SKUPINY  Primárně mladí lidé ve věku let  U některých aktivit lze zapojit i žáky základních škol  Některé aktivity počítají s prací s absolventy OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ

GARANT OBLASTI Univerzita Palackého Olomouc (především její Cyrilometodějská teologická fakulta) Stojanovo Gymnázium Velehrad Arcibiskupské Gymnázium Kroměříž CARITAS VOŠs Olomouc OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ

PARTNEŘI / STAKEHOLDEŘI  Větší počet zahraničních institucí, které spolupracují s CMTF UP, SGV, AG, CARITAS VOŠs Olomouc  V České republice: instituce, jichž se aktivity záměru dotýkají (např. Arcibiskupství olomoucké, obec Velehrad, samozřejmě Zlínský kraj a mnohé další)  Okruh spolupracujících institucí se bude rozšiřovat OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ

ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ Shrnutí oblasti  Rozvoj a podpora mobility mladých Evropanů se zdůrazněním společných evropských tradic, zvláště v souvislosti s cyrilometodějskou misí  Vytvoření sítě spolupracujících institucí  Navazujeme na dosavadní zkušenosti zúčastněných institucí  Jsme otevřeni inspiracím ze strany zahraničních partnerů  Odhadované náklady při současné podobě záměru: asi 2,5 mil. Kč ročně Čeho chceme dosáhnout  Umožnit mladým lidem setkávání s kolegy ze zahraničí a v zahraničí  Rozvoj účastníků v oblasti znalostní i osobnostní  Inspirovat účastníky i jejich blízké k dalším návštěvám Zlínského kraje OBLAST 3: OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ

Děkuji za pozornost. Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci