Posouzení nepříznivé sociální situace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Posouzení nepříznivé sociální situace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Studijní obor: Sociální činnost
Zákon o sociálních službách
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Mateřská a rodičovská dovolená
Dávky sociální péče pro občany těžce zdravotně postižené
Životní úroveň (II. část)
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Funkční geriatrické vyšetření a testy
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Výše příspěvku pro osoby do 18 let věku činí za kalendářní měsíc: Kč, jde-li o stupeň I (lehká závislost), Kč, jde-li o stupeň II (středně.
Sociálně právní otázky
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Podrobnější popis legislativních změn v hlavních zákonech
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Sociální anamnéza MUDr. Ivan Foltýn, Ph.D..
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová. Životní situace Přirozené (fyziogenní) Přirozené (fyziogenní) Biologické (narození, dospívání, těhotenství, stáří)
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Správa sociálního zabezpečení
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Sociální zabezpečení Sociální služby
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Příspěvek na péči z pohledu praktických lékařů. MUDr
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM § 87 ZOR § 96 a násl. ZOR © Zdeňka Králíčková, 2012.
PNP Střípky z minulosti. na seminář „Příspěvek na péči“
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podmínky pro rozvoj integrovaných sociálních a zdravotních služeb v obcích 17. dubna 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Týdenní stacionáře.
Právo sociálního zabezpečení
Terapeutické komunity
Sociální šetření a legislativa
Státní sociální podpora
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Transkript prezentace:

Posouzení nepříznivé sociální situace Mgr. Terezie Pemová

Oblast sebeobsluhy příprava pokrmu a přijímání potravy (výživa, stravování) mytí, koupání, sprchování (celková hygiena) péče o ústa, vlasy, obličej, ruce (minimální hygiena) výkon fyziologické potřeby (použití toalety, osobní hygiena) chůze v obvyklém prostředí (mobilita) vstávání a uléhání, stání a sezení oblékání a svlékání, obouvání osobní péče (jednoduché ošetřovatelské úkony, podávání léků)

Péče o domácnost obstarávání si potravin a pořizování běžných předmětů potřebných k dennímu životu úklid bytu, zejména mytí nádobí a úklid povrchů péče o prádlo a přepírání drobného prádla péče o lůžko obsluha běžných domácích spotřebičů

Běžné sociální a volnočasové aktivity volnočasové a pracovní aktivity, u dítěte schopnost zapojení do procesu vzdělávání vyřizování osobních a úředních věcí posouzení individuálních potřeb žadatele

Ekonomické podmínky příjmy z výdělečné činnosti výnosy z majetku příjmy z titulu dávek nemocenského a důchodového zabezpečení, nebo jiných státních dávek ekonomická situace osob povinných výživou k posuzované osobě (při posouzení ekonomických poměrů se vychází z částek životního minima. zjištění vztahů žadatele k osobám, které jsou k němu povinny výživou.

Podmínky v přirozeném nebo náhradním prostředí kvalita bydlení (bariéry) životní styl, návyky potřeba ošetřovatelské péče (home care) zdroje, rizika a možnosti existující sociální sítě, a to zejména s ohledem na možnost poskytnutí příspěvku na péči přímo osobě na základě žádosti dosavadní zkušenosti s poskytováním sociálních služeb názor žadatele na způsob řešení jeho nepříznivé sociální situace

Celkové posouzení situace klienta duševní (mentální) pohyblivosti orientace komunikace příjmu potravy a zažívání vylučování a vyměšování jiných systémů (zejména z hlediska celkové výkonnosti) prokázání dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu a funkčních omezení, stanovení předpokládané doby trvání nepříznivého zdravotního stavu.