Představení projektu Nastavení rovných příležitostí pro žáky s SPU ze specializovaných tříd při přechodu na novou školu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Interaktivní testy v matematice
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Cesta k modernímu vzdělávání
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů
Název operačního programu:
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Transkript prezentace:

Představení projektu Nastavení rovných příležitostí pro žáky s SPU ze specializovaných tříd při přechodu na novou školu.

Důvod podání projektu Zrušení ZŠ Rejskova a přechod spec. tříd pro žáky s SPUCH na ZŠ Kollárova ŠVP „S výpočetní technikou, učení je hrou“ Vybavenost tříd I. stupně : interaktivní tabule, PC, dataprojektor, Internet, vizualizér, výukový SW, interaktivní učebnice

Jaro 2009 – Olomoucký kraj - výzva č. 2 pro GP Prioritní osa – Počáteční vzdělávání Oblast podpory Rovné příležitosti dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v Olomouckém kraji

Cíl projektu Nabídnout žákům spec. stejné podmínky, jako jejich spolužákům v ostatních třídách Zajistit stejné materiálové vybavení pro využití ICT ve výuce Proškolit učitele ve využívání této techniky Realizování 2 letních škol v přírodě

Zkušenosti žadatele 3 realizované projekty v rámci SIPVZ proškolení cca 2/3 učitelů ZŠ okresu Prostějov v modulu Z, P0 a 5 volit. modulů Informační centrum MŠMT a 15 akreditovaných vzděl. programů partnerství v realizovaném projektu „Projektovým vyučováním k mediální výchově“ ( ) - ESF

Doba realizace projektu Od 1. února 2010 do 30. června 2011

Rozpočet projektu Původní rozpočet ,- Kč Schválený rozpočet ,- Kč

Realizační tým projektu Vedoucí a manažer projektu, autor projektu - RNDr. Josef Hrachovec Manažer a technik, tvůrce webových stránek - Mgr. Michal Černý Ekonom projektu – Ing. Ilona Pospíšilová Asis. ved. projektu – Mgr. Jana Bočková Školitelé – Mgr. Zdena Pospíšilová, Mgr. Dana Spisarová

Realizační tým projektu Třídní učitelky spec. tříd : Mgr. Dana Žůrková, Mgr. Magda Greplová, Mgr. Kamila Jurečková, Mgr. Petra Mičová, Mgr. Ludmila Teturová Asis. pedagoga pro žáky ze soc. znev. prostředí : Mgr. Lenka Kührová Vychovatelka spec. oddělení ŠD : Dagmar Kindlová

Cílová skupina projektu cca 50 žáků spec. tříd, kteří se během realizace projektu naučí s moderní ICT technikou pracovat a využívat ve vyuč. procesu tím budou u těchto žáků prohlubovány a rozšiřovány klíčové kompetence se zaměřením na využití moderní výukové techniky přímý dopad na zkvalitňování vzdělávání s využitím inform. a komunikač. technologií ve výuce

Zapojení a motivace cílové skupiny primární cílová skupina žáků I. stupně – naše zkušenosti říkají, že motivace žáků k učení při využití moderní ICT se zvyšuje zvládnutí práce s novou technikou posílí jejich sebevědomí, usnadní adaptaci a umožní efektivn. výuku zároveň spojenou s nápravou SPU sekundární cílová skupina učitelů spec. tříd - se školením učitelů máme zkušenosti a z jejich strany je zájem

Udržitelnost projektu po skončení projektu budou žáci spec. tříd i nadále využívat v hodinách novou moderní výukovou techniku a SW jejich učitelky budou nadále zpracovávat svoje přípravy na hodiny v příslušném SW

Podporované aktivity uplatňování a zlepšování organizačních forem, výuky a vyuč. metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání za využití ICT zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech jedinců ke vzdělávání

I. fáze projektu – únor – červen 2010 Výběrové řízení na dodání techniky Pod ,-... oslovení 3 firem v regionu : SharpCentrum Olomouc fi Vahal, s. r. o. Prostějov fi LANIKO, s. r. o.

I. fáze projektu – únor – červen 2010 Zajištění a realizace úvodní konference Vytvoření webových stránek projektu Nákup techniky a SW – videokamera, dig. fotoaparát, notebok, dataprojektor, barevná laser. tiskárna, vizualizér, DysEdice pro SPU

I. fáze projektu – únor – červen 2010 proškolení realizačního týmu projektu – sekundární cílová skupina : - 5 třídních učitelek - as. pedagoga - vychovatelka ŠD

I. fáze projektu – únor – červen akreditované školení „Využití inf. technologií ve výuce na I. stupni vychází z volitel. modulu SIPVZ 4 moduly po 4 výukových hodinách + závěrečná práce : příprava na hodinu Word, Excel, PowerPoint, Internet, výukový SW, DysEdice

I. fáze projektu – únor – červen akreditované školení „Využití interaktivní tabule a ActivStudia ve výuce na I. stupni“ 3 moduly po 4 hodinách + závěr. práce : 3 elektronické předváděcí sešity pro svou třídu (Ma, Čj, Prv nebo Vla či Pří) součást závěrečného Sborníku ověření ve výuce

I. fáze projektu – únor – červen letní škola v přírodě v červnu z projektu vyškrtnuto rovněž také 2. škola v přírodě v červnu 2011 vyškrtnuta

II. fáze projektu – duben – červenec 2010 nákup a instalace interaktivních tabulí do spec. tříd I. stupně 3 tabule z projektu 2 tabule z rezervního fondu instalace z projektu PC a dataprojektor dodá škola

III. fáze projektu – září akreditované školení – „Vytvoření multimediálního výukového materiálu“ 5 modulů po 4 hodinách PowerPoint, Publisher, ZonerPhotoStudio, MovieMaker, Audacity + závěrečná práce : multimediální prezentace

III. fáze projektu – duben 2010 – červen 2011 pravidelná metodická pomoc při tvorbě elektronických předváděcích sešitů Mgr. Spisarová, Mgr. Pospíšilová 2 x týdně 2 hodiny v učebně informatiky se SW nebo přímo u školitele ve třídě na interaktivní tabuli

III. fáze projektu – září 2010 – červen metodická setkání všech členů realizační týmu za školní rok zhodnocení dosavadního průběhu projektu případná pomoc při řešení problémů okamžitá technická podpora v případě problémů s HW nebo SW

III. fáze projektu – září 2010 – červen 2011 využití nového ICT přímo ve výuce přímá práce s primární cílovou skupinou – žáky spec. tříd ověřování vytvořených elektronických předváděcích sešitů přímo v hodinách okamžitá zpětná vazba, evaluace a případná úprava

III. fáze projektu – září 2010 – červen 2011 příprava a vytvoření Sborníku el. předv. sešitů 45 el. předv. sešitů pro každého učitele po 15 do Čj, Mat a Prv nebo Vla či Pří celkem minimálně 240 el. předv. sešitů na CD (DVD) a webových stránkách

III. fáze projektu – září 2010 – červen 2011 realizace dvoudenní závěrečné konference seznámení s realizací a průběhem projektu prezentace vybraných el. předv. sešitů prezentace Sborníku el. předv. sešitů prezentace webových stránek

Monitorovací indikátory výstupu k počet podp. osob v poč. vzd žáků počet podp. osob v dalš. vzděl. – 18 uč. (celkem 3 akred. školení) počet osob poskyt. vzděl. služby – 10 počet nově vytvoř. produktů – 1 Sborník el. předv. sešitů (cca 240 cvičení)