V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 14_ Místo, kde žijeme Bezpečné přecházení
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
11. Jakub lstí dostává prvorozenecké požehnání
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA). Pro ty z nás, kteří máme okolo sebe děti – ať už vlastní, nebo vnoučata, neteře, synovce, nebo studenty…
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
121.1 Dopravní výchova - chodec
MUŽSKÝ MANIFEST (JEDNOU PRO VŽDY).
Už žádní falešní sobi! A když dárky, tak pro všechny… a hlavně ne ty falešné sobi.
Poměr Prvouka 2. ročník ZŠ
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
Název Dopravní výchova - značky
Umíte se chovat na silnici?
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
VY_32_INOVACE_11_Cesta do školy. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Cesta do školy Anotace: Učivo je podáno formou prezentace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_01_ Dopravní značky
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
NeRiskuj.
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_20_CHOVÁNÍ CHODCE TÉMA: CHOVÁNÍ CHODCE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03
Bezpečně na cestách: dopravní výchova
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky z jedné strany na druhou a to můžete udělat pouze tak, že odpovíte správně na zadanou otázku. Za každou správně zodpovězenou otázku se dostane cyklista o jeden dílek dál... tak pojďme na to..

Copak nám říká následující dopravní značka ? Zákaz vjezdu všech vozidelPozor kruhy na silnici

Budeme jednoduchou otázkou pokračovat.... Copak nám říká tato značka ? Stezka pro chodceZákaz vstupu chodcům

Jedou cyklisté zobrazení na fotografii správně ? NEANO

Následující obrázek je hodně rozmazaný, ale přesto je vidět jak se lidé chovají. Myslíte si, že je na obrázku vše správně ? ANO maminky si děti přece hlídají NE na obrázku je vše špatně

Jste vážně dobří..... ale copak říkáte následujícímu obrázku ? Větší cyklista je hodný, pomáhá mladšímu Taková pomoc je na silnici zakázaná

Teď to ale nezvládnete !!! Žádné kolo, ale maminka s holčičkou. Nic zvláštního, maminka vede holčičku přes cestu Maminka asi něco neví. Já to vím a hned jí správně poradím.

Copak mi řeknete na tohle? Tak to má být, tak je to správně. Zase špatně ! Maminka by měla jet první.

Přilba, máte mi k ní co říct ? Už jsem školák a proto už přilbu nosit nemusím !! Do 18 ti let musím mít na silnici přilbu, ale pro svou bezpečnost si ji na kolo vezmu vždy.

S tímto obrázkem si nevím rady, pomůžete mi ? Jsou to reflexní proužky a slouží k tomu, aby byl cyklista ale i chodec jdoucí večer po cestě dobře vidět. Tak to vážně nevím, s tím nikomu nepomůžu.

Řekl bych, že teď už to nesmíte zkazit.... před cílem Co vy na to ? Vše v pořádku, cyklista jezdí na místě, které je určeno k dovádění na kole. Zase špatně! dovádění na kole je ZAKÁZANÉ!

Jste perfektní! Díky vám se cyklista dostal bez úrazu na druhou stranu silnice. Protože jste mu tak skvěle pomohli jsem si jistý, že sami budete v budoucnu jezdit bezpečně a podle předpisů. Blahopřeji vám!