Pavel Kříž  Narodil se 18.04.1961 v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a scénáristickou tvorbou Z. Svěráka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný.
Advertisements

2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
Leoš Janáček.
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
Kdo to byl William Shakespeare
Narodil se roku 1890 v Malých Svatoňovicích. Jeho otec byl lékař a jeho matka sbírala lidový folk l or.Měl bratra Josefa a sestru Helenu. Vystudoval gymnázium.
Název: JOSEF DOBROVSKÝ Autor: Mgr. Lenka Jelínková
Karel Čapek.
Osobnosti Charty 77 Václav Havel Petr Uhl Jiří Dientsbier Jiří Hájek.
Národnostní menšiny v Evropě Znáš své sousedy? To je název projektu, který zpracovává třída 2.C pod vedením profesorek H. Syslové a L. Cihelkové. Dva.
Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. Hanzlíka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
DUCHOVÉ Jsou všude kolem nás... Nevěříš??? Tak proč se s námi nevydáš na cestu za nimi....?...čekají na tebe!!! PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!!
Jan Werich Jiří Voskovec
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_735_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_733_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Leoš Janáček ( – ).
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Jiří Voskovec.
Carrie-Anne Moss Martina Cedidlová obsah. Obsah Něco o ní Rodina a začátky Úspěchy Filmy zpět.
Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B.
Ladislav Fikar  (29. června 1920 – 12. července 1975)
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
Jan Amos Komenský ( ) Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval,
Emil František Burian
Osvobozené divadlo 9. ročník.
William Shakespeare.
Spisovatelé dětské literatury
Josef Škvorecký Ondřej Suk.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Pavel Kohout nar „I z hlupáka může něco být, když svou hloupost včas pozná.“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
František Hrubín „Dnes lidé mezi sebou hovoří tak, že jeden druhého neposlouchá.“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Název prezentace (DUMu): Česká próza po roce 1945: Jan Otčenášek
„Smrt není zlá, co zlé je, to umírání je.”
„Je lépe v mylné naději sníti, před sebou čirou temnotu,
VY_32_INOVACE_19_Literatura 19. století
VY_32_INOVACE_11_Literatura 19. století Kritický realismus
Příběhy našich sousedů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Vypracoval: Ondřej Dutka
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÝ JAZYK
TÉMA: NIKOLAJ VASILJEVIČ GOGOL AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Iva Procházková Eva Švančarová
Milan Kundera NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Milan Kundera - Žert Název : VY_32_inovace_18 Český jazyk a literatura.
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ALFONS MARIA MUCHA.
VY_32_INOVACE_Jir_I-21 Pavel Kohout Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Pavel Kříž  Narodil se v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem 90. let 20. století se vrátil zpět do Česka

 Brněnský rodák Pavel Kříž byl již od útlého věku přitahován herectvím. Byl členem dětského sboru Divadla na provázku.  Aby mohl získat lékařské vzdělání, rozhodl se v posledním ročníku základní školy pro studia na gymnáziu, na které ovšem nebyl z politických důvodů přijat. Vystudoval tedy fotografii a herectví se věnoval v nejrůznějších amatérských divadelních souborech.

Básníci  Razantní změna v jeho životě nastala v roce 1981, kdy si tohoto mladíka „s velkýma modrýma smutnýma očima“ všimnul režisér Dušan Klein a obsadil ho do role studenta gymnázia Štěpána Šafránka ve svém úspěšném filmu JAK SVĚT PŘICHÁZÍ O BÁSNÍKY

 V roce 1983 se tak mimo jiné objevil v titulní roli kováře Mikeše v úspěšné pohádce O STATEČNÉM KOVÁŘI a v nepříliš známém, kritikou ovšem ceněném, filmu LEVÉ KŘÍDLO  V roce 1984 opět vsadil na osvědčenou spolupráci s režisérem Kleinem a úspěšně vrátil na filmová plátna – nyní již medika – Šafránka v dalším díle básnické ságy, tentokrát s názvem JAK BÁSNÍCI PŘCHÁZEJÍ O ILUZE. V této roli se objevil i ve svém posledním filmu před emigrací do Kanady v roce 1987 – JAK BÁSNÍKŮM CHUTNÁ ŽIVOT.

Shrnutí  Narodil se roku 1961 v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady, kde vystudoval  Poté se vrátil do Česka

Zpracoval: Radek Šimek 7.A