Energie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Advertisements

PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová
Stavební fyzika 1 (světlo a zvuk 1)
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Desetina slunečního záření se transformuje v chemickou energii rostlin „Stromy vznikly.
Zdroje energie.
Sluneční energie.
Prezentace 2L Lukáš Matoušek Marek Chromec
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
Nerosty a horniny Energetické suroviny.
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
Světlo.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem listopad 2011
FOTOSYNTÉZA – JEDINEČNÝ DĚJ
Slunce Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.11
Energetické suroviny 5. ročník
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Složky krajiny a životní prostředí
Přeměny energieje EU peníze školám EU peníze školám
Energie Za předpokladu použití psacích potřeb. Zdroje energie Energie ze Slunce – je základem koloběhu vody v přírodě, ohřívání a pohybu vzduchu, důležitá.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Podmínky života na Zemi
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.02 Anotace: Prezentace seznamuje s nejdůležitějším jevem na Zemi. Vzdělávací oblast: Organismy se schopností fotosyntézy Autor:
VY_32_INOVACE_01_Sluneční záření Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Rostlina = autotrofní eukaryotický organismus, který je schopen přeměnit světelnou energii v energii chemickou procesem zvaným fotosyntéza = organismy,
Glukosa a její vznik.
Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje.
Výpisky z fyziky − 6. ročník
Zdroje uhlovodíků obrovský význam jako paliva- jejich spalováním se uvolňuje velké množství energie, dále se užívají na výrobu plastů, ropa, uhlí a zemní.
Země ve vesmíru Filip Bordovský.
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
VYUŽITÍ ENERGIE SLUNEČNÍHO ZÁŘENÍ
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
Fotosyntéza a dýchání Fotosyntéza Dýchání
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III / 2 Sada : 4 Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída:
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
SVĚTELNÁ ENERGIE. Vznik světelné energie Jaderná energie ve Slunci se mění na světelnou energii, tu zachytí solární panely, ze kterých vychází elektrická.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
NEKOVY: uhlík, síra, fosfor Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník Základní škola Benešov, Jiráskova 888 Ing. Bc. Jitka Moosová.
 Hoření - chemický děj - vzniká teplo, světlo a látky odlišných vlastností, než má hořící látka - zpravidla se projevuje plamenem (sloupec hořících,
Ch_054_Fotosyntéza ve dne Ch_054_Přírodní látky_Fotosyntéza ve dne Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod AUTOR: Mgr. Petr Hlava NÁZEV: Jak lidé využívají přírodu TEMA: Přírodní složky.
Rozklad světla Investice do rozvoje vzdělávání.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Sluneční záření Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_17_Příroda živá a neživá.
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
Energie ohně.
Rostliny.
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
Fotosyntéza rostlinné pigmenty + světelná energie + oxid uhličitý + voda chemická energie + kyslík.
Energetické suroviny - palivo
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
Biota ČR - Prezentace s výkladem
Název školy: Autor: Název: Téma: Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_04_32_ENERGETICKÉ SUROVINY (PALIVA)
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Energetické suroviny 5. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
9. ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
DUM II. / 20. zdroje světla Bc. Zdeněk Klíma.
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
Transkript prezentace:

Energie

zdroje energie přírodní a umělé Přírodní: z přírody např. Slunce, voda, zelenina, ovoce atd. Umělé: vytvořil člověk např. energetické nápoje,vitamínové tabletky, atd. elektřina – pochází z přírody, ale člověk ji bere

Co je to energie? = hnacím motorem všeho, co se děje Energii příjmáme hlavně z přírody. Bez energie bychom byli pořád unavení

Energie a její podoby mnoho podob např. světelná energie ze slunečních paprsků, elektrická energie rozvedená do domů, chemická energie v jídle či v benzínu atd.

Uchování energie

přírodní např. v uhlí, ropě, dřevě, bateriích, rostlinách, organismech a v mnoha dalších

Jin Jang = mužská a ženská energie Tyto energie se vzajemě doplňují. Jin = mužská energie Jang = ženská energie Tyto energie se vzajemě doplňují.

Za vším stojí Slunce Bez Slunce by nebyla žádná energie slunce = nejdůležitější zdroj energie Nejvíc energie je ve vesmíru.

Energie v minulosti Energie v minulosti Blesk-oheň Oheň-teplo,světlo Voda-život Slunce-život

Na co energii potřebujeme? Přírodní energie život světlo teplo = velká spotřeba Umělá energie světlo teplo vaření

Konec