Slovo života Březen 2011 „Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovo života Prosinec 2009 „Tak ať vaše světlo svítí lidem, aby viděli vaše dobré skutky a velebili vašeho Otce v nebesích.“ (Mt 5,16)
Advertisements

Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Život je jako cesta vlakem…
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Březen 2009 Slovo života „O cokoli budete prosit Otce ve jménu mém, dá vám.“ (Jan 16,23)
Slovoživota Leden 2010 Ve dnech 18. až 25. ledna se v mnohých částech světa slaví týden modliteb za jednotu křesťanů, jinde slavený o Letnicích. Chiara.
Slovo života Říjen 2009.
Slovo života prosinec 2012 „Všem, kdo ho přijali, dal moc stát se Božími dětmi.“ (Jan 1,12)
Únor 2009 „Když někdo přichází ke mně a neklade svého otce, svou matku, ženu, děti, bratry a sestry – ano i sám sebe – až na druhé místo, nemůže být.
Slovoživota Prosinec 2008 „Ne má vůle ať se stane, ale tvá.“ (Lk 22,42)
Slovo života září 2012 „Každý, kdo se napije této vody, bude zase žíznit. Kdo se však napije vody, kterou mu já dám, nebude žíznit navěky, ale voda,
červenec 2013 Slovo života „Celý Zákon totiž ve své plnosti je obsažen v jediné větě: ´Miluj svého bližního jako sebe´.“ (Gal 5,14)
červen 2013 Slovo života „Když děláte dobře, a přesto musíte trpět, je to milé Bohu.“ (1 Petr 2,20)
září 2013 Slovo života „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1. Jan 3,18)
říjen 2013 Slovo života „Nebuďte nikomu nic dlužni – jen vzájemnou lásku. Neboť kdo druhého miluje, splnil zákon.“ (Řím 13,8)
Slovo života říjen 2012 „Na tvé slovo spustím sítě.“ (Lk 5,5)
Slovoživota Únor 2010 „Já jsem dveře. Kdo vejde skrze mě, bude zachráněn; bude moci vcházet i vycházet a najde pastvu.“ (Jan 10,9)
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Přeji Ti sílu všech živlů
Slovo života Slovo života Duben 2012 Duben 2012 „Vy jste už čistí tím slovem, které jsem k vám mluvil.“ (Jan 15,3) „Vy jste už čistí tím slovem, které.
Slovo života Slovo života únor 2012 únor 2012 „Obraťte se a věřte evangeliu!“ (Mk 1,15)
Každé ráno začíná život....
Slovo života červenec 2012 „Kdo má, tomu bude dáno a bude mít nadbytek. Ale kdo nemá, tomu bude vzato i to, co má.“ (Mt 13,12) „Kdo má, tomu bude dáno.
Slovoživota Září 2010 „Neříkám ti nejvíc sedmkrát, ale (třeba) sedmdesátsedmkrát.“ (Mt 18,22)
Ježíši, s námi zůstávej 1. Zůstávej s námi Ježíši, ať stále o tom vím, že ruka má je v ruce tvé a život můj je darem tvým. Ref.: Ježíši s námi zůstávej,
Ve společenství s Matkou Boží
Prosinec 2014 Slovo života „Kdo má dvoje šaty, ať se rozdělí s tím, kdo nemá žádné. A kdo má něco k jídlu, ať jedná stejně.“ (Lk 3,11)
Slovo života Slovo života květen 2012 květen 2012.
Slovo života Duben 2011 „Avšak ne co já chci, ale co ty chceš.“ (Mk 14,36)
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Slovo života životaSlovo Listopad 2009 „Spíš projde velbloud uchem jehly, než vejde bohatý do Božího království.“ (Mt 19,24)
Slovo života Slovo života leden 2012 leden 2012 Každoročně se od 18. do 25. ledna slaví v mnoha částech světa Týden modliteb za jednotu křesťanů, jehož.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Slovo života Březen 2014 „Zachováte-li moje přikázání, zůstanete v mé lásce, jako jsem já zachovával přikázání svého Otce a zůstávám v jeho lásce.“ (Jan.
Slovo života srpen 2011 „Tady jsem, abych plnil tvou vůli.“ (Žid 10,9) „Tady jsem, abych plnil tvou vůli.“ (Žid 10,9).
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
1. Nakloň, Pane ucha svého, | slyš mne, potěš ducha mého, | já jsem chudý, v bídě lkám, | žádné pomoci nemám. | Stráží duši mé buď stále, | tys mne určil.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Slovo života Srpen 2011 „Tady jsem, abych plnil tvou vůli.“ (Žid 10,9) „Tady jsem, abych plnil tvou vůli.“ (Žid 10,9)
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Ježíši, s námi zůstávej 1. 1/2 Zůstávej s námi Ježíši, ať stále o tom vím, že ruka má je v ruce tvé a život můj je darem tvým. Refr.: Ježíši s námi zůstávej,
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Září 2013 Slovoživota „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1Jan 3,18)
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Slovo života Březen 2013 „Kdo z vás je bez hříchu, ať po ní hodí kamenem první!“ (Jan 8,7)
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
SlovoživotaSlovoživota Leden 2014 V mnoha částech světa, včetně České republiky, se od 18. do 25. ledna každoročně slaví Týden modliteb za jednotu křesťanů,
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Slovo života Prosinec 2010 „Vždyť u Boha není nic nemožného.“ (Lk 1,37).
“Co­ko­li jste udě­la­li pro jed­no­ho z těch­to mých nej­po­sled­něj­ších brat­ří, pro mne jste udě­la­li.“ (Mt 25,40) Slovo života Duben 2016.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Slovo života Říjen 2012.
Slovo života Květen 2014.
Slovo života Duben 2013.
Slovo života Listopad 2012.
Slovo života Květen 2012.
Slovo života Červen 2013.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Před Tebou smím pokleknout, vyznat Ti lásku, Pane můj, jsi pro mě nejvzácnější. Teď srdce své otvírám a prosím, vejdi jako Král. Jolana Krásná 2001 Rosa,
Transkript prezentace:

Slovo života Březen 2011

„Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38)

Podobně jako Panně Marii, i nám chce Bůh zjevit, jaký má s námi záměr a co je naší jedinečnou úlohou.

Jako by nám říkal: „Chceš, abych z tebe a tvého života vytvořil mistrovské dílo? Jdi cestou, kterou ti ukazuji, a staneš se tím, kým jsi vždy byl v mém srdci.“

Od věčnosti jsem na tebe myslel a miloval tě, vyslovil jsem tvé jméno. Když ti sděluji svou vůli, dávám ti poznat tvé pravé já.“

Jeho vůle tedy není příkazem, který nás omezuje, ale zjevením jeho lásky vůči nám, jeho plánu, který má s námi. Je vznešená jako Bůh sám, fascinující a okouzlující jako jeho tvář; je to on sám, který se daruje.

Boží vůle je zlatá nit, božská osnova, na níž se tká náš pozemský i posmrtný život. Vychází z věčnosti a jde do věčnosti – nejprve v Boží mysli, pak na této zemi a nakonec v ráji.

Aby se však Boží záměr zcela naplnil, žádá Bůh náš souhlas, tak jako jej žádal od Marie. Jen tak se uskuteční slovo, skrze které vyslovil svůj záměr se mnou, s tebou. Stejně jako Panna Maria i my jsme povoláni říci:

„Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38)

Jeho vůle nám nemusí být vždy jasná. Stejně jako Panna Maria i my musíme prosit o světlo, abychom pochopili, co Bůh žádá.

Je zapotřebí otevřít se jeho hlasu a dobře mu v nitru naslouchat, a pokud je třeba, poradit se s někým, kdo nám může pomoci. Jakmile ale jeho vůli pochopíme, hned řekněme své ano.

Když jsme opravdu pochopili, že jeho vůle je tím největším a nejkrásnějším, co může v našem životě být, nebudeme ji konat s rezignací jako něco, co „musíme“ plnit, ale budeme šťastní, že „můžeme“ plnit Boží vůli a uskutečňovat jeho plán, který s námi zamýšlel.

To je to nejlepší a nejmoudřejší, co můžeme dělat. Mariina slova - „Jsem služebnice Páně“ - jsou tedy naší odpovědí lásky na Boží lásku.

Pomáhají nám být stále obráceni k Bohu, s poslušností mu naslouchat, s jediným přáním plnit jeho vůli, abychom byli takoví, jaké nás chce mít.

Přesto se někdy může zdát, že to, co od nás žádá, je absurdní, že by bylo vhodnější udělat to jinak, a chtěli bychom vzít svůj život do vlastních rukou.

Dokonce bychom chtěli Bohu radit, říkat mu, jak se to má nebo nemá udělat.

Věřím-li, že Bůh je láska, a důvěřuji mu, vím, že to, co připravil pro můj život a lidí okolo mne, je pro mé a jejich dobro, a proto se mu svěřuji a odevzdávám s plnou důvěrou do jeho vůle. Chci ji celým svým bytím, chci se s ní zcela ztotožnit s vědomím, že přijmout jeho vůli znamená přijmout a obejmout jeho samotného, živit se jím.

Musíme věřit tomu, že nic se neděje náhodou. Žádná radostná, indiferentní nebo bolestná událost, setkání, situace v rodině, práci, ve škole, žádný zdravotní či duševní stav nepostrádají smysl.

Jakákoli skutečnost – událost, situace, osoba – je poselstvím od Boha. Každá věc přispívá k uskutečňování jeho záměru, který budeme den po dni postupně odhalovat, když tak jako Panna Maria budeme konat Boží vůli.

„Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38)

Jak tedy máme žít podle těchto slov? Naše ano Božímu slovu konkrétně znamená dělat v každé chvíli dobře a naplno tu činnost, kterou od nás Boží vůle žádá.

Cele se do ní ponořit a dát stranou všechno ostatní, ztratit myšlenky, přání, vzpomínky a činnosti, které se týkají něčeho jiného.

Tváří v tvář každé Boží vůli – bolestné, radostné nebo indiferentní – můžeme opakovat: „ať se mi stane podle tvého slova“, anebo jak nás naučil Ježíš v modlitbě Otčenáš: „buď vůle tvá“. Vyslovme před každou svou činností „staň se“, „buď“.

Budeme doplňovat okamžik za okamžikem, kamínek po kamínku tu nádhernou, jedinečnou a neopakovatelnou mozaiku našeho života, kterou Pán od počátku zamýšlel pro každého z nás.

„Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38) “Slovo “Slovo života” života” vydává měsíčně Hnutí Fokoláre Autorem textu je Chiara Lubich, (byl poprvé zveřejněn v listopadu 1999). Grafiku tvoří Anna Lollo ve spolupráci s P. Placido D’Omina (Sicilia, Italia), českou verzi připravil P. Martin Šmíd (Česká Republika). Tento komentář ke Slovu Života je překládán do 96 jazyků a dialektů, a přichází k miliónům lidí na celém světě skrze tisk, radio, TV a internet. Více informací je na a Verze PPS je překládána do různých jazyků a i v CZ je publikována