Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno 22. 11. 2006 Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístupnost informací na webech Prezentace na seminář Parádní web Michal Rada, MVČR.
Advertisements

Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Iva Horová: K problému popisu netextových VŠKP Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Netextové práce a standard MS-EVSKP k problému.
VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Netextové práce : první zkušenosti Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Netextové práce první zkušenosti.
INFOS 2009 Věra Jurmanová Volemanová FF MU Brno
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
TinWeb na míru aneb úprava pro uživatele na AMU SUT, Zlín, červen 2005 Iva Horová:
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
Asociace knihoven vysokých škol ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací Stručná zpráva o vzniku a aktivitách.
Jirka Škvor KOMETA, KOMETA2. KOMETA těleso sluneční soustavy KOmplexní MEtodika TAjemného rozdělování finančních prostředků.
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
5. setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května 2012 Dspace na UTB aneb 3 ve 2 Ing.
16. října 2007 Národní úložiště šedé literatury v roce 2007 Mgr. Petr Novák Státní technická knihovna Praha.
SLDK Zvolen, 12. září 2007 Boj s plagiáty Milan Šorm
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Hodnocení přístupnosti soutěžních webů aneb proč se vyplatí myslet na přístupnost webů veřejné správy RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, duben.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Dokumentace systému managementu jakosti
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
PLÁN DLOUHODOBÉ OCHRANY DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ V PRAXI Mgr. Andrea Fojtu, Mgr. Eliška Pavlásková ÚVT UK, ÚISK UK
Bezbariérové mapy ZČU bezbariérově pomocí SVG?
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Archiválie a archivní pomůcky na portálu Badatelna.cz
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
1 Asociace knihoven vysokých škol ČR Zpráva Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací Iva Horová, Jarmila Krkošková.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Nástroje podpory uživatelů
Vzor individuální prezentace
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Transkript prezentace:

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Osnova:  Současný stav – resumé  Specifika a problémy: 1) předpisy 2) organizace (workflow) 3) gramotnost 4) technické řešení 5) specifické problémy

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Současný stav - resumé  el. verze povinná (textové práce)  hotová „soustava“ předpisů  pomocné dokumenty ad hoc  sběr metadat  proprietální technické řešení  pozdní nasazení  problémy různého druhu

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 1) Předpisy  velká různorodost názorů  nedostatečná aktivita mimo knihovnu  malá ochota ke změnám  neochota přijímat „sankce“  problémy s netextovými pracemi  otázky stanovení formátů  nutnost změn po novele AZ

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2) Organizace (workflow)  centrální řešení  každá fakulta jinou organizační strukturu  nutnost hledat kompromisy a náhradní řešení  pomalé reakce ak.funkcionářů  snaha odsouvat řešení resp. novou práci  snaha přesouvat vše na knihovnu

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 3) Gramotnost  absolventi – dosud bez přístupu do sítě !  pedagogové – nutnost zástupnosti  návody, instruktáže, individuální pomoc  neakceptované nabídky vstupů do výuky  knihovny neoficiálně „vyučují“  nikdo nic nečte

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 4) Technické řešení  webový formulář v portálu (Verso)  základní údaje z IS (KOS)  uzpůsobován za pochodu  postupné „nabalování“ dat  každý vidí jen co má  konverze do formátu metadat  konverze do formátu pro knihovní systém

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 5) Specifika  metadata a jejich organizace  neujasněnost některých požadavků  datové formáty  právní otázky

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Specifika - metadata  umělecké práce a výkony  nutnost rozšíření popisu  organizace ve formuláři  různé druhy údajů pro každý typ práce  metodika, návody  problém identifikace

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Specifika – neujasněné požadavky  sbírat i umělecké práce a výkony ?  v jaké formě je odevzdávat ?  je jejich el. verze povinná ?  jsou na AMU technické podmínky ?  otázka finančních nákladů  je to pro autory technicky zvládnutelné ?  kdo jim pomůže ?

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Specifika – datové formáty  formáty pro zvuk, video, statické obrázky  očekávají se změny  stanoveno bude ve zvl. Doporučení  sami zřejmě nemáme dosud zcela jasno  problém SW a jeho dostupnosti

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Specifika – právní otázky  umělecká díla  licenční smlouvy nutné  složité pojetí  nepřehlednost pro autory  odrazuje je to  knihovna toto nemůže ovlivnit

Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Děkuji vám za pozornost kontakt