Věnujete pár minut na přemýšlení o tom, o čem nepřemýšlíte v běžném každodenním koloběhu? Aktuální čas: 23:07 hod. Místo vzniku USA – ale pro nás to neplatí???

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč Bůh dopouští zlo? hladomor přírodní katastrofy války umírání nevinných dětí.
Advertisements

Doufám, že vás realita neuchvátí právě tak, jako neuchvátila mne! Dnes je pondělí, 30. června 2014pondělí, 30. června 2014pondělí, 30. června 2014pondělí,
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Také nacházíte ve své ové schránce množství textových a obrazových prezentací? Nabízíme Vám jednu (redakčně upravenou), která stojí za povšimnutí.
S E T B A Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, je toto poselství.
Doufám, že tě to uchvátí právě tak, jako to uchvátilo mne! Aktuální čas: 23:06 hod.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Slova Květiny.
Poslání, principy a metoda skautingu
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
DESATERO DO ŽIVOTA.
Bezpečnost na internetu! 
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy,
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Zpívá – Lucie Bílá hudba –Leonard Kohen český text –Gabriela Osvaldová
Slovo života životaSlovo Listopad 2009 „Spíš projde velbloud uchem jehly, než vejde bohatý do Božího království.“ (Mt 19,24)
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Psychologie štíhlé postavy
1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership.
Dialog o podstatě matematiky Kristýna Pítrová, 2.B
Informace a Internet Bohumil Bareš.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Až přečteš tento , zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“
Každý den jsme trochu starší…
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
Zkuste říct Hudba:Michal Tučný Chtěl bych být medvídkem.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
aneb doučovací večery pro přátele
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (12. – 18. úloha) II. označení digitálního učebního materiálu:
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
počítačová BEZPEČNOST
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Jak na bezpečný internet?
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
Jak na bezpečný internet?
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Na psí život si většinou stěžují jen Ti, kteří psa nikdy neměli …
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
S E T B A Aktuální čas: 06:06 hod..
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Ježíš.
CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)
Doufám, že tě to uchvátí právě tak, jako to uchvátilo mne!
S E T B A Aktuální čas: 21:00 hod..
S E T B A Aktuální čas: 15:06 hod..
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
WELLNESS POBYTY LÁZEŇSKÉ POBYTY. WELLNESS POBYT  Vhodný jako dárek pro: rodiče milence partnery manžele novomanžele důchodce a další kdo potřebuje trochu.
Tak tohle je ta „moderní doba“ (v kresleném humoru)
Dúfam, že ťa to uchváti práve tak, ako to uchvátilo mňa!
S E T B A Aktuální čas: 21:18 hod..
Až přečteš tento , zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Každý den jsme trochu starší…
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Doufám, že tě to uchvátí právě tak, jako to uchvátilo mne!
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Věnujete pár minut na přemýšlení o tom, o čem nepřemýšlíte v běžném každodenním koloběhu? Aktuální čas: 23:07 hod. Místo vzniku USA – ale pro nás to neplatí??? (pro pokračování tiskněte PageDovn nebo → )

Nekladu si za úkol Vás obracet na jakoukoli víru. Místo slova Bůh si, chcete-li, dosaďte slovo, které sami uznáte za vhodné: Prozřetelnost, Vyšší inteligence, Vyšší moc,…………… Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, Oproti mnoha vtipům a výstřednostem, které se houfně rozesílají, je toto zamyšlení trochu jiné.

Dcera jednoho prominentního Američana měla interwiev v pořadu “Early Show” a moderátorka se jí zeptala: “Jak mohl Bůh něco takového dopustit?” (vztaženo na vražedné útoky z 11. září)

„Věřím, že Bůh je z toho co nejhlouběji smutný, právě tak, jako my; ale již mnoho let říkáme Bohu, že má zmizet z našich škol, z naší vlády a z našeho života.“ Duchovní Anna Grahamová dala rozvážnou odpověď:

„A protože je džentlmenem, domnívám se, že se tiše stáhl. Jak můžeme od Boha očekávat, že nám poskytne svou ochranu, když po něm žádáme, aby nás nechal samostatné?“

„Představitelé škol se vyjádřili ve smyslu, že by se ve školách raději neměla číst ani citovat Bible. (Bible říká: nezabiješ, nepokradeš, miluj svého bližního, jako sama sebe…)“ … A my jsme řekli ANO.

„Přední psychiatr Dr. Benjamin Spock řekl, že bychom našim dětem neměli naplácat, když se chovají špatně, protože by se jejich malé osobnosti deformovaly a mohli bychom uškodit jejich sebeúctě.“ Řekli jsme, že expert přece musí vědět, o čem mluví. A řekli jsme ANO.

Potom mínil někdo jiný, že učitelé a ředitelé nemají naše děti nekompromisně ukázňovat, když se chovají špatně. Školní administrátoři řekli, že se učitelský sbor nesmí fyzicky dotýkat žáků, když se špatně chovají, Neboť nechceme žádnou špatnou reklamu, a nechceme také být obžalováni a souzeni! A my jsme řekli ANO.

Pak někdo řekl: „ Povolme našim dcerám potraty, když je chtějí, a nemusí to ani říkat svým rodičům, vždyť jsou přeci dospělé, rozumné a mají svůj život.“ A my jsme řekli ANO.

„Potom řekl jeden z našich nejvyšších představitelů, „Potom řekl jeden z našich nejvyšších představitelů, že není důležité, co děláme v soukromí, pokud vykonáváme řádně své zaměstnání.“ „A s tím srozuměni jsme řekli, že je nám přece jedno, co kdokoli v soukromí dělá, pokud máme zaměstnání a hospodářství dobře funguje.“ A my jsme řekli ANO.

Potom někdo řekl: „Vytiskněme časopisy s fotografiemi nahých žen i se zvýrazněnými intimními partiemi a nazvěme to zdravým realistickým uznáním krásy ženského těla.“ A my jsme řekli ANO.

„A pak někdo toto uznání posunul o další krok a zveřejnil fotografie nahých dětí, a pak je dal na Internet.“ A my jsme řekli ANO, Všichni přece mají právo na svobodné vyjádření svých pocitů - máme svobodu slova.

Představitelé zábavního průmyslu přišli s názorem: „Udělejme akční pořady a filmy, které zobrazují vulgárnosti, násilí a otevřený sex; vulgárnosti, násilí a otevřený sex; Složme hudbu, která koresponduje s násilím, s drogami, s hrubostí“…. „A my jsme řekli, že je to přeci jen zábava, nemá to žádné škodlivé následky, mimoto to nikdo tak jako tak nebere vážně a o akční snímky je přeci mezi lidmi zájem.“ A my jsme řekli ANO.

A nyní se ptáme, proč naše děti nemají pevné svědomí, proč často nedokážou rozlišovat mezi tím, co je správné a špatné, proč je jim jedno, když jsou hrubí na i na své kamarády, na své blízké..….

Snad na to přijdeme, když o tom budeme dlouho a intenzivně přemýšlet?

Není to následek toho, že „MY SKLÍZÍME, CO JSME MY ZASELI ?“……

Zvláštní je, že pokud vůbec předáte dále myšlenku tohoto poselství, nepošlete ji na mnoho adres ve svém adresáři…. Protože si nejste jistý(á), co by si o Vás mohli Vaši známí myslet právě proto, že takovéto zprávy rozesíláte. Zvláštní je, že si děláme více starostí, co si o nás myslí lidé, než o to, co si o nás myslí Prozřetelnost Zvláštní je, že si děláme více starostí, co si o nás myslí lidé, než o to, co si o nás myslí Prozřetelnost i náš Zdravý rozum.

Zmiňte se o tomto zamyšlení Vašim známým, pokud se domníváte, že to bude něco platné. Pokud ne, zkrátka jej vymažte ze svého počítače i ze své paměti…. Nikdo se nedozví, že jste to udělal(a)…. …..ale ostatním tím berete šanci, aby otevřeli své myšlení tímto směrem…...….a pak se ale Vy osobně nedivte - - vždyť se podílíte na tom, v jakém stavu se náš svět nachází a nacházet v budoucnu bude…..