Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Doplňky k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_119_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Saláty, kompoty Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 7. července 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
DOPLŇKY K HLAVNÍM POKRMŮM
Pokrmy: Doplňují o vitamíny Zpestřují pokrm esteticky
Saláty Podávají se zvlášť v misce Čerstvá zelenina – okurky, rajčata, papriky, mrkev, zelí, hlávkový salát, … Přidává se zálivka nebo dresink
Kompoty Podávají se zvlášť v misce Jeden druh ovoce nebo míchané Ochucené cukrem, citronem, kořením
Ze kterých surovin na obrázcích připravíte kompot a ze kterých salát? Úkoly pro žáky Ze kterých surovin na obrázcích připravíte kompot a ze kterých salát?
Děkuji za pozornost!