Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
CLIL Content and Language Integrated Learning
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Občanský průkaz - občanská výchova Jarmila Brnická - ZŠ - Antonínská 3, Brno Metodické pokyny pro učitele Předmět: občanská výchova Jazyk: NJ.
Studentská inovace praxí
Několikrát méně, nácvik.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2013/2014.
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
Využití ICT ve výuce přírodovědy
MATEMATIKA Inovativní metoda výuky č ročník učební obory, SOU
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Dějepis  1. ročník, studijní obory SOU  Mgr. Lenka Brychová  „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním  rozpočtem České.
Motivace ve výuce přírodopisu
TČ1 – Truhlář a Čalouník, 1. ročník, tříletý učební obor
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Místo je tam, kde žijeme Petr Machala.
Míchání barev - výtvarná výchova Mgr. Milena Coufalová - ZŠ Sv
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 2 VY_42_INOVACE_28 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Průřezová témata klíčových kompetencí
Práce a výkon zábavnou formou Studentská inovace praxí Jakub Šimek 2. Ročník F-VTEn.
Pohled pedagoga běžné základní školy na podporu komunikativních kompetencí žáků s narušenou komunikační schopností PhDr. Veronika Girglová Katedra speciální.
Vztahy v rodině - Jaroslava Bajgarová - ZŠ Hněvotín Metodické pokyny pro učitele Předmět: rodinná výchova Jazyk: NJ Jazyková úroveň: A1 Rok: 2010.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VYUČOVACÍ METODY V PŘÍRODOPISE
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
„Abych nemluvila jako tatar…“ Eva Hartmannová Iva Pecháčková Kdo má lepší příležitost naučit se anglicky?
Didaktika geografie.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Učitelská praxe 2 Mgr. Libuše VODOVÁ,Ph.D Katedra biologie PdF MU.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.7.B.14_zapor_pods tatnych_jmen_kein Datum: Ročník:
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ Mgr. Lucie Pospíšilová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Školské dokumenty. Osnovy Dříve dány centrálně. Jednotné pro všechny pro všechny školy daného typu. Od roku 2007 si osnovy vytváří každá škola na základě.
Didaktické pomůcky ve výuce Písemné a elektronické komunikace Mgr. Lucie Černohorská.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Portrét Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_13_TEPLO_TEST_VEDOMOSTI Název materiálu:
Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Charakteristika výukového materiálu
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
zpracovaný v rámci projektu
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_276_ČJ8
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Autor: Marta Drozdová Název : VY_32_INOVACE_03AJ_5tr_BUDOVY
Práva dítěte Výchova k občanství
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
ANALÝZA PORADENSKÝCH SLUŽEB A PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ PRO ŽÁKA S NARUŠENOU KOMUNIKAČNÍ SCHOPNOSTÍ V ZÁKLADNÍ ŠKOLE Pavla Sychrová MU, 2011.
Anglický jazyk Bc. Renata Fehérová 
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Rozvoj IT kompetencí Pavla Kovářová.
Transkript prezentace:

Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ

Německý jazyk 8. ročník, ZŠ Dukelská České Budějovice 8. ročník, ZŠ Dukelská České Budějovice 18 žáků 18 žáků povinně volitelný předmět Německý jazyk – skupina začátečníků povinně volitelný předmět Německý jazyk – skupina začátečníků výuka probíhá 2. rokem, dle učebnice Team Deutsch výuka probíhá 2. rokem, dle učebnice Team Deutsch

Téma a cíle hodiny Téma: Jedeme na hory (Wir fahren ins Gebirge) Důraz na rozvoj interkulturní a komunikativní kompetence

Cíle hodiny: 1. Naučit se vyjádřit, co s sebou potřebuji na hory – nová slovní zásoba + opakování již známých slov 2. Naučit se vyjádřit, že něco potřebuji – použití slovesa + 4. pádu podst. jmen 3. Osvojit a zapamatovat si základní údaje o Rakousku (vlajka, jazyk, měna, geografie) 4. Naučit se vyjádřit, co na horách děláme 5. Práce s krátkým textem, vyhledávání informací 6. Vytvoření společného plakátu s přehledem všech získaných informací

Pomůcky Pracovní list pro každého žáka Pracovní list pro každého žáka Arch papíru pro tvorbu plakátu Arch papíru pro tvorbu plakátu Obrázky, mapy, tabulka cen skipasů Obrázky, mapy, tabulka cen skipasů Psací potřeby, lepidlo, nůžky Psací potřeby, lepidlo, nůžky Zimní oblečení Zimní oblečení

Organizační formy výuky Práce v plénu Práce v plénu Práce ve skupinách (skupiny diferencované dle výkonnostní úrovně jednotlivých žáků) Práce ve skupinách (skupiny diferencované dle výkonnostní úrovně jednotlivých žáků) Práce jednotlivců Práce jednotlivců Společná diskuse Společná diskuse V průběhu celé vyučovací hodiny bylo žákům umožněno komunikovat jak v cizím, tak i v mateřském jazyce. V průběhu celé vyučovací hodiny bylo žákům umožněno komunikovat jak v cizím, tak i v mateřském jazyce.

Fáze vyučovací hodiny Úvod do hodiny (představení, motivace, téma) Úvod do hodiny (představení, motivace, téma) Semantizace slovní zásoby (názornost, mluvená i psaná podoba) Semantizace slovní zásoby (názornost, mluvená i psaná podoba) Procvičování slovní zásoby Procvičování slovní zásoby Rozdělení do skupin (pomocí obrázků) Rozdělení do skupin (pomocí obrázků) Samostatná práce skupin (různorodé krátké texty a úkoly pro jednotlivé skupiny) Samostatná práce skupin (různorodé krátké texty a úkoly pro jednotlivé skupiny)

Prezentace výsledků práce ve skupinách, výroba společného plakátu Prezentace výsledků práce ve skupinách, výroba společného plakátu Shrnutí informací, zápis do pracovních listů Shrnutí informací, zápis do pracovních listů Evaluace Evaluace Zadání domácího úkolu Zadání domácího úkolu Závěr hodiny (pochvala, rozloučení) Závěr hodiny (pochvala, rozloučení)

Evaluace Využití mateřského jazyka pro lepší možnost vyjádření vlastního prožitku, zkušeností Využití mateřského jazyka pro lepší možnost vyjádření vlastního prožitku, zkušeností Využití obrázků, které rozdělily žáky do jednotlivých skupin – na zadní stranu obrázku měli žáci zapsat: Využití obrázků, které rozdělily žáky do jednotlivých skupin – na zadní stranu obrázku měli žáci zapsat: 1. Jaké informace si o lyžařském středisku zapamatovali. 2. Kde by si dokázali najít informace o dalších zahraničních lyžařských střediscích.

Závěr Výuka reálií by měla být nedílnou součástí vyučovacích hodin cizích jazyků. Výuka reálií by měla být nedílnou součástí vyučovacích hodin cizích jazyků. Prostřednictvím srovnání České republiky a Rakouska se žáci seznámili s důležitými informacemi a možnostmi, kde a jak mohou příjemně strávit svůj volný čas a zároveň využít znalost cizího jazyka. Prostřednictvím srovnání České republiky a Rakouska se žáci seznámili s důležitými informacemi a možnostmi, kde a jak mohou příjemně strávit svůj volný čas a zároveň využít znalost cizího jazyka.

Děkuji za pozornost Dotazy