PRO 3.A a 3.B ZŠ Školní Vrchlabí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Advertisements

• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁKLADNÍ ŠKOLA JIRÁSKOVA, VYSOKÉ MÝTO
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
MC Motýlek Rájec-Jestřebí
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V A SLOVA PŘÍBUZNÁ.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Třída 2.B si na čtvrteční odpoledne pro své rodiče a budoucí prvňáčky připravila ukázkovou hodinu angličtiny. Rodičům žáci předvedli, co vše už umí a.
Projekt třídy 4. B – les a lidská obydlí
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
Zábavné aktivity pro třídy s nadanými žáky 3. interaktivní dílna pro učitele 1. stupně ZŠ 22. června 2007 FZŠ Trávníčkova 1744, Praha 13.
Něco, co mohou napsat jen děti 2. třída ZŠ. „Muslimská Bible se jmenuje Kodak.“
Zjistili jsme, že existují zahrady pro lidi, kteří rádi pěstují rostliny. Měli jsme průvodkyni Hanku, která nám ukázala prezentaci. Ukázala nám, že palety.
POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
Adaptační kurz
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Začlenění průřezových témat do výuky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 3 Kde se ukrývají zvířata Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 7) Možnosti.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 9 Ruce jako šperk Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 8) Možnosti využití.
Přírodovědné školní portfolio
VY_32_INOVACE_10_ čtení slov 2 (SADA ČÍSLO 1). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Mgr. Lenka Červinková Datum (období), ve kterém.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 8 Ptačí strom Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití artefiletiky.
Den Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín.
Nigérie je krásná a velká zem. Nigérie leží v západní Africe.
OBZORY Tato prezentace vy Vás měla seznámit s levely ze hry ENVIGAME.
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s divadelním souborem Rozmarýn připravili představení pro speciální školy Chotouňská a Strarostrašnická TANCEM.
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 1 Barevná setkání - mandala Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 8) Možnosti.
Střední průmyslová škola v Písku
Savany 9. března 2006.
Návštěva SPŠ Písek. Když jsme přišli škola nás zaujala už z venku. Nejdříve nás posadily do jazykové učebny kde jsme si vyzkoušeli test z německého jazyka.
EXKURZE DO SPŠ TÁBOR TECHNIKA OČIMA DĚTÍ. V pátek šli žáci 9. třídy ZŠ Bernarda Bolzana na Exkurzi do Střední Průmyslové školy v Táboře.
ODBORNÁ EXKURZE Tiskárna FINIDR, Český Těšín
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
PROJEKT TROPY.
Perníková chaloupka aneb
Bez zkažených zubů, mám fakt príma hubu!!!
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Projekt Kiosek Zpracovali: Tomáš Svoboda, Alena Ikriová, Kristýna Krulichová, Nicola Hlavičková, Josef Kořínek z OIS3.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_12_INOVACE_3104_divadlo Téma: Divadlo Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Českomoravská myslivecká jednota (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
VY_32_INOVACE_Vac_II_10 Střední Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Co se děje u prvňáčků? Učíme se psát, číst a počítat.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
ŠKOLNÍ PROJEKT Evropou za 5 hodin
ROK SVĚTLA
Autor: Mgr. Jaroslava Všohájková
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
PROJEKTOVÝ DEN AFRIKA.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
Andělský den
Zdravá pětka Bylo to v pátek
SVĚTADÍLY - OLYMPIJSKÉ KRUHY
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
Obrázkové čtení se spojkou I.
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Něco, co mohou napsat jen děti
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_První ovoce, výživa
DEN ZEMĚ 20. dubna 2018.
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
Název školy : ZŠ Pardubice - Spořilov
Transkript prezentace:

PRO 3.A a 3.B ZŠ Školní Vrchlabí AFRICKÝ DEN PRO 3.A a 3.B ZŠ Školní Vrchlabí

7.10.2013, 9.B, pod vedením Mgr. Věry Vodnárkové

AFRICKÝ DEN Pro žáky 3 .tříd jsme si připravili ( my žáci 9.B) africký den. Děti postupně ve skupinkách procházely 7 stanovišti. Na každém stanovišti se seznamovaly s nějakými africkými zajímavostmi – nemají batohy- vše nosí na hlavě, chodí často bosi, žijí u nich jiná zvířata, pěstují se u nich kakaové boby na výbornou čokoládu, jejich kultura je trochu odlišná – masky,……………… .

1. SVAČINKA Děti poslepu ochutnávaly různé druhy ovoce ( jablko, meloun, broskve, banán, kiwi,..) Jako překvapení dostaly i kousek čokolády Ochutnaly také čaj – Roobois – z afrického keře

1. SVAČINKA

1. SVAČINKA

2.CHODÍME BOSI Pro děti jsme připravili nášlapnou stezku – šišky, písek, valounky, trávu, mech, suché listí Poslepu a naboso rozpoznávaly jednotlivé přírodniny

2. CHIODÍME BOSI

2.CHODÍME BOSI

3. Africká pohádka Děti si poslechly africkou pohádku- Chytrá Ajša

4.ARICKÁ ZVÍŘATA Na tomto stanovišti děti opět se zavázanýma očima, pouze hmatem poznávaly africká zvířata – ve formě plyšáků Vědomosti si obohatily o anglické názvy některých zvířat

4. AFRICKÁ ZVÍŘATA

4. AFRICKÁ ZVÍŘATA

5. NOŠENÍ NÁKLADU Děti si vyzkoušely, jaké je to nosit náklady na hlavě Nejprve zkoušely nést na hlavě list papíru, kdy protrénovaly svoji soustředěnost, vyrovnanost a rovnováhu, poté už přišly na řadu mísy s nákladem

5. NOŠENÍ NÁKLADU

5. NOŠENÍ NÁKLADU

6. AFRICKÉ MASKY Děti si mohly vybrat některou připravenou masku a samy si ji ozdobily malbou voskovkami

6.AFRICKÉ MASKY

7. ZVÍŘATA V DETAILU Děti měly za úkol k fotografiím, znázorňující část zvířete , přiřadit název zvířete 3 velké fotografie jsme rozstříhali a děti je skládaly jako puzzle

7. ZVÍŘATA V DETAILU

7. ZVÍŘATA V DETAILU

Společné rozloučení Na závěr jsme si zazpívali písničku - PĚT MINUT V AFRICE