Výuka českého jazyka na naší škole.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zeměpis na našem gymnáziu
Advertisements

Gymnázium U Balvanu Biologie Jana Rohánková A.
Základy Společenských Věd
Christina Bočáková 3. ročník
GYMNÁZIUM VIEW Radek Šíp Robert Rössler Veronika Bartková
Šárka Špirhanzlová 3.A ČESKÝ JAZYK.
Videopostcard from my town Mezipředmětový soutěžní projekt 9.B.
Klára Třmínková 3.A březen o ZSV jako vědní disciplína o Učební plán o Profesoři o Společenskovědní seminář o Pomůcky o Učebna.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Chemie.
Eva Jeníková, 3.A.  Valení balvanu  Strom spln ě ných p ř ání  Maturitní ples  Majáles  Poslední zvon ě ní  Školní akademie  Projektový.
Výuka dějepisu na naší škole
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
 Vyučující  Prostory na výuku  Učební pomůcky  Počty vyučovaných hodin  Zájezdy do zahraničí  Anglický kurz.
Výuka anglického jazyka
Výtvarná výchova na Gymnázium Jablonec Anna Barborová septima.
Kateřina Jiráková4.A Učebna biologie č. 6  Učebna biologie se nachází v prvním patře naší školy.  Učí zde paní profesorky Ondřejová a Vojířová.
Jana Janoušková Gymnázium U Balvanu 16 3.ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Český jazyk NA GYMNÁZIU U BALVANU Jindra Zieglerová Septima Leden 2011.
Český jazyk a literatura
Výuka na gymnáziu U Balvanu
Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
YLE Nejlepší začátek s angličtinou. YLE: Přehled zkoušek Pro děti 7-12 let Young Learners Starters7-8 let Young Learners Movers9-10 let Young Learners.
Petr Blažek, Septima, prosinec 09
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
Výuka biologie Tomáš Klinger, Sp, b ř ezen  Co je to biologie?  U č ebny  Profesorky  Po č ty hodin v týdnu  U č ivo.
Český jazyk na gymnáziu U Balvanu. Nižší gymnázium Jsou stejné jako druhého stupně základní školy→ procvičování základních slohových útvarů a pomocí nejrůznějších.

m Kde všude se mluví španělsky.
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ A VÝMĚNNÉ POBYTY- FRANCOUZŠTINA
Šárka Tomášová, 3.A Martina Kašparová, 7.B Leden 2009.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Název Intervaly Předmět, ročník Hudební výchova, 1. ročník
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově SVČ, ICM, CCU, Centrum EtV Ok, partner projektu Výuka k různosti.
Nová učebnice latiny nakladatelství Veritas
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.07 Název pro školu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_214_POČÍTÁNÍ_GEOMETRICKÝCH_TĚLES Téma:
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Maturity – jaro 2014.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Temperované ladění.
Název materiálu:VY_32_INOVACE_CJ2r0119 Název sady:Morfologie pro 2. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a.
Název Septakordy Předmět, ročník Hudební výchova, 2. ročník
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Výuka informatiky Gymnázium Šlapanice.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 15. část.
SPOLEČNÁ (STÁTNÍ) ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011 ZAČÍNÁ Od 2.5. do 7.6. probíhá jarní zkušební termín MZ.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
Maturity – jaro Předměty Povinně: Český jazyk a literatura Na výběr jeden z předmětů: - Cizí jazyk -Matematika Jediná úroveň Další (profilové) zkoušky.
KVINTA. = VĚDA ZABÝVAJÍCÍ SE ZKOUMÁNÍM JAZYKA. Dělení podle: 1) jazyků, jimiž se zabývá (např. bohemistika, anglistika, romanistika, hungaristika, sinologie,
Maturity – jaro 2013.
TÉMA: Intervaly ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/07 
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Maturity – jaro 2017.
Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Porozumění jednoduchému textu 2
TÉMA: Akordy ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Časový řád. VY_32_INOVACE_18
Anglický jazyk Bc. Renata Fehérová 
Školní vzdělávací program CONSTANTIA – SAPIENTIA – PIETAS – VIRTUS VYTRVALOST – MOUDROST – SPRAVEDLNOST – UŠLECHTIOST.
Transkript prezentace:

Výuka českého jazyka na naší škole

Učební plán Kvinta/1.r. – 4 Sexta/2.r. - 3 Septima/3.r. - 3 Prima – 5 Sekunda – 4 Tercie – 4 Kvarta - 4 Počet hodin v týdnu Kvinta/1.r. – 4 Sexta/2.r. - 3 Septima/3.r. - 3 Oktáva/4.r. - 4

Výuka Sloh: zabývá se psaním slohových prací, Výuka se skládá ze tří částí: Sloh: zabývá se psaním slohových prací, rozšiřováním slovní zásoby, smyslností a uceleností. Literatura: pojednává o autorech a jejich dílech, v kterých se hledá porozumění a hlubší význam. Ve 4. ročník je možnost literárního semináře. Mluvnice: především gramatika

Výuka probíhá většinou formou prezentací a doplňující informace najdeme v učebnicích předepsaných pro každý ročník. Hodiny jsou občas doplněny referáty studentů, ať už dobrovolnými nebo povinnými. Ve 4. ročníku/Oktávě se z tohoto předmětu skládá maturitní zkouška.

Učebny Jestliže tímto předmětem začíná- te již první hodinu, není dobré si ráno přispat. Učebna se nachází až na konci chodby v druhém patře a absol- vovat všechny ty schody zabere trochu času.

Na obrázku vzadu byla učebna č Na obrázku vzadu byla učebna č.15 a po levé straně se dále nacházela uč. č. 14, která taktéž slouží k výuce. Jestliže vaší profesorkou na češtinu bude Mgr. Olga Fröhlichová, budete navštěvovat uč. č. 20, která se nachází v podkroví a sedět na polstrovaných židlích.

Profesorky Mgr. Helena Štěpánová Mgr. Alice Bartoňová Mgr. Blanka Boudíková Mgr. Alena Boukalová Mgr. Olga Fröhlichová Mgr. Jana Štrynclová Mgr. Zuzana Vojířová (Pro představu dodané i foto.)

Naprosto normální tahák na 15 minutový test z literatury

Trochu reality na závěr

Děkuji za pozornost  Šárka Hasenkopfová, 3.A