FPL 2012 a IBS Marek Dočkal ŘLP ČR s.p..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Hlavní směry a perspektivy rozvoje problematiky eTOD
LIS pro všeobecné letectví 2014
Používání neřízených letišť pro IFR provoz v Evropě
LIS pro všeobecné letectví 2013
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ • 2 přihlášky • termín odevzdání přihlášek: do • termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna.
3.národní seminář k projektu RegMet
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Dovoz letadel do ČR (se zaměřením na kluzáky a balóny)
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
ŘLP ČR s.p. Marek Dočkal FPL 2012 Základní informace Seminář FPL 2012,
Elektronická podoba GP a ZPMZ
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
LPS BRNO Seminář ŘLP ČR a AeČR IATCC Jeneč 2012 Jaroslav Vašík.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Příprava nové dopravní politiky ČR
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
ŘLP ČR s.p. Testování FPL 2012 s CFMU IATCC Praha, Marek Dočkal.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
Auditní činnost ÚCL v rámci organizací oprávněných k údržbě a výrobě letecké techniky Autor: Jakub Tomíček.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Letecká doprava Petr Volný Třída: DLO1 Vedoucí práce: Mária Jozová
Rozčlenění nákladů na výstavbu FTTH sítí
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zasílání požadavků na navigační výstrahy a omezení vzdušného prostoru prostřednictvím AisView Marek Dočkal ŘLP ČR s.p.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
LIS pro všeobecné letectví 2015
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
Příprava výzkumného projektu II. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 23. listopadu 2011.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Jarní školení 2016 Letový prostor ČR – 2016 Osvěžení znalostí, novinky a nové zdroje informací Jiří Pruša Exkluzivní nezávislý časopis o letectví od profesionálů.
1 Letecká informační služba od LIS k AIM Seminář pro všeobecné letectví Marek Dočkal/vedoucí Střediska LIS.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Platnost letového plánu na let VFR a související terminologie
ATN Data Link services v podmínkách ŘLP ČR, s.p.
Letecká informační služba pro GA 2017
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
Regulace výkonnostních parametrů a cenová politika ŘLP ČR, s. p
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Koncepce Free Route ve FIR Praha
Osvěžení znalostí, novinky a nové zdroje informací
Transkript prezentace:

FPL 2012 a IBS Marek Dočkal ŘLP ČR s.p.

Obsah FPL 2012 IBS legislativa a dokumentace základní informace Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 Obsah FPL 2012 legislativa a dokumentace základní informace testování IBS zkušenosti 2011 změny 2012

Legislativa a dokumentace Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 Legislativa a dokumentace AMDT1 k ICAO Doc 4444 (změna č. 7 k L 4444) 15 NOV 2012 00:00 UTC zněna letového plánu a souvisejících zpráv v ČR výkladový AIC C13/10 (20 MAY 2010)

FPL 2012 – hlavní změny pole 10 – vybavení Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 FPL 2012 – hlavní změny pole 10 – vybavení větší podrobnosti umožňující lépe popsat schopnosti letadel související změny v poli 18 pole 18 – jiné informace DOF/ (120 hodin) nové indikátory a změny stávajících pevná struktura (indikátory a jejich pořadí)

FPL 2012 – hlavní změny (2) pole 15 - trať Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 FPL 2012 – hlavní změny (2) pole 15 - trať směrník a vzdálenost od bodů jiných než navigačních prostředků CHG, DEP, CNL, ARR, RQP obsahují EOBT a pole 18 DOF/

FPL 2012 – implementace Evropa řídí EUROCONTROL Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 FPL 2012 – implementace Evropa řídí EUROCONTROL informace a dokumenty http://www.cfmu.eurocontrol.int/cfmu/public/standard_page/nos_work_programme_fpl_2012_impl_details.html svět ICAO http://www2.icao.int/en/fits/pages/home.aspx

FPL 2012 – harmonogram EUR region Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 FPL 2012 – harmonogram EUR region Cíl – po 15 NOV 2012 jen Nový formát implementace v IFPS EUROCONTROL pro testy od listopadu 2011 provozní systém (IFPUV + IFPS) – březen 2012 FPL v Současném formátu by neměly být distribuovány po 15 NOV 2012 00:00 UTC budou aplikována přechodná opatření (např. FPL s EOBT více jak 24 hod nebudou akceptovány v období 12 – 15 NOV 2012)

pro všeobecné letectví 2012 Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 Zdroj EUROCONTROL

FPL 2012 ICAO plánuje vydat výukové materiály (duben 2012) Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 FPL 2012 ICAO plánuje vydat výukové materiály (duben 2012) je možné testovat vůči CFMU podrobnosti na webu EUROCONTROL/CFMU EUR 2012 Test Plan bude vydán druhý informační AIC

IBS ibs.rlp.cz web based briefing Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 IBS web based briefing ibs.rlp.cz „Jeden přístupový bod“ pro usnadnění předletové přípravy předložené FPL jsou odesílány pracovníky ARO = možnost konzultací zaměřeno na kompletní předletovou přípravu zahrnuje data – AIS, MET, FPL a souvisejících zpráv

IBS zkušenosti z testovacího provozu 2011 systém je stabilní Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2012 IBS zkušenosti z testovacího provozu 2011 systém je stabilní potíže s doručováním sms doplněna tabulka příletů a odletů pro LKAA plán 2012 úpravy pro FPL 2012 certifikace - řádný provoz

Děkuji za pozornost ibs.rlp.cz