Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální výchova
Advertisements

Znečištění a využití oceánů
Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ROPA Pavel Kratochvíl.
1. Budoucnost dopravy Tomáš Řeháček (Mobile 2020) Central MeetBike, Mobile 2020 Expert Seminar.
Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Berlín Absolventská práce Autor: Andrea Paroubková Třída: IX.A Školní rok: 2011/2012 Datum odevzdání:
Tropický deštný les.
Bílkoviny VY_32_INOVACE_CH1 – 17 AUTOR: Mgr. Jana Krajinová
Pohádka, hlavní postavy, hlavní myšlenka (ponaučení)
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav
Zdroje organických sloučenin Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace.
ASIE Jihozápadní Asie III2-Z7-II-01
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Průmyslová výroba.
Nerostné bohatství na Zemi
Doprava Ropy.
Výzkumný úkol Gymnázium Zábřeh
VY_52_INOVACE_ZE.8.70 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Václav Hlavinka a Richard Andrýsek 2L 2012/2013
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.36 Téma: Výkon Číslo.
Nerostné bohatství na Zemi
Česká republika-5 Průmysl
ALKANY Chemie 9. ročník VY_32_INOVACE_07.2/12
Nezbytná součást moderního života Jan Pokorný 2.L.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Digitální učební materiál
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, BRNO, KAMÍNKY BRNO – Nový Lískovec, Kamínky 5 Šablona III/2 Ročník6. Vzdělávací oblastMatematika a její aplikace Vzdělávací oborGeometrie.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Zdroje získání základních životních potřeb a energie z hlediska udržitelnosti života na Zemi v budoucnosti (voda, kyslík, vodík, ropa apod.), případné.
Drancování přírodních zdrojů
HOSPODÁŘSTVÍ A DOPRAVA ASIE
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Organické sloučeniny v odborné.
VY_32_INOVACE_74_CHILE Jméno autora VM Mgr. Markéta Fišerová Datum vytvoření VM říjen 2011 Ročník použití VM 7., 9.ročník Vzdělávací oblast/obor zeměpis.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.33 Téma: Práce jako.
Pavel Koutný VOŠ a SPŠE Olomouc
JADERNÁ FYZIKA Jaderná energie
Pří_023_Rozmanitost přírody _Ropa Autor: Mgr. Renata Krajíčková
Perský záliv, nazývaný též Arabský km 2, 91m hluboký Spojený Hormuzským průlivem s Ománským zálivem a Arabským mořem. Důležitá trasa pro ropné.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Geotermální elektrárna
Zdroje energie R O P A VY_32_INOVACE_04 - ROPA.
Stále častěji se i kvůli obavám z vývoje ceny ropy hledá náhrada za komoditu. Podle Světové energetické agentury má být nejrychleji se rozvíjejícím.
Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pří_023_Rozmanitost přírody – Ropa Autor: Mgr. Renata Krajíčková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Mexiko 2 mil km 2, 90 mil oby, španělština Řadíme ho do S AM kvůli jeho obchodním vazbám s KAN a USA – NAFTA Území MEX je oblastí starých indiánských kultur.
Téma hodiny: Dánsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2. Anotace: Seznámení se státem severní Evropy, jeho přírodními a socioekonomickými.
Hydrosféra základní složka života
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Ropa Vypracoval: Lukáš Rigo Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
VY_32_INOVACE_7_1_7 Ing. Jan Voříšek  Ropa hýbe světem, na ropě jsou závislé celé národy, většina států bez ropy nemůže existovat. Co to vlastně ropa.
 Úvod  Definice pojmu ropa  Významná naleziště  Produkce a spotřeba ropy ve světě  Toky ropy v Evropě  Perspektiva ropy  Perspektiva ropných produktů.
Černé zlato. Černé zlato Ropa (též (surová) nafta, zemní olej, černé zlato) je hnědá hořlavá kapalina tvořená směsí uhlovodíků, především alkanů.
Štípán Skalka Pavel Trnka Petr Augustin Jiří Janků
Indický oceán.
Vypracoval: Viktor Andrianov
ROPA Vypracovala: Eliška Dosoudilová Třída: 2L Datum:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Ropný vrchol (PEAK OIL)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rozloha: Obyvatelstvo: 13. největší stát Leží ve střední Americe U Mexika… Mexický záliv.
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
JE ROPA KOMODITOU MINULOSTI? Ing. Boris Tomčiak, CFA, FRM
Atlantský oceán. Atlantský oceán Atlantik je druhý největší ze světových oceánů Jeho rozloha je 106 miliónů km2 Délka jeho pobřeží je přibližně 111.
Atlantský oceán VY_32_INOVACE_01_35
Ropné havárie Ema Kočvarová, Nela Vítů a Kateřina Blažková
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Ropa a její využití Absolventská práce Daniel Kružík IX.A 2011/2012 Mgr.Karolina Hadrbolcová

Vznik Ropy Anorganické teorie Organické teorie

Těžba Ropy První úspěšný vrt : 1859 Hloubka : 0,6 – 2,4 km Magnetický průzkum Gravitační průzkum Seizmický průzkum

Železniční cisterny Lodní cisterny Ropovody

Ropné havárie Deepwater horizon 22. dubna 2010 se plošina potopila při vrtání v Mexickém zálivu v důsledku exploze, ke které došlo o dva dny dříve. Samotný vrt však zůstal otevřen a začalo z něj unikat velké množství ropy

Význam Ropa je nyní v běžném životě neodmyslitelná u každé masové výroby výroba doprava pěstování

Budoucnost ropy Hubbertova teorie ropného vrcholu Vyčerpání ropy Nahrazení obnovitelnými zdroji

Zdroje http://is.muni.cz/do/ped/kat/fyzika/autem/pages/tezba-ropy.html http://www.finance.cz/zpravy/finance/190093-ropa-nejdulezitejsi-komodita-soucasnosti/ http://byznys.lidovky.cz/jedno-z-nejvetsich-nalezist-ropy-ma-byt-blizko-ria-de-janeira-p5n-/firmy-trhy.asp?c=A101031_125850_firmy-trhy_mev http://www.ventures-africa.com/2012/05/horn-petroleum-discover-oil-in-somalia/ http://istockwizard.blogspot.cz/2010/12/dryships-slumps-on-oil-tanker.html http://www.greenpeace.org/czech/cz/blogy/toxicke-znecisteni/poume-se-z-katastrofy-deepwater-horizon/blog/35885/ http://www.domy-d.cz/solarni-panely.htm http://www.scienceweek.cz/headlines/tags/energie/page/4