Přechody a animace Tomáš Prejzek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
Základy počítačů a kancelářský software
Hardware a Software.
Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Základní součásti PC Základní Škola.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Obrázky poskytla firma Complex,
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Informatika pro 5. ročník
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Power Point– správa prezentace
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Složení počítače Informatika 5. třída.
TEXTOVÝ EDITOR.
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
HARDWARE.
T1: Základy práce s počítačem
Opakování hardware a software.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Power Point– popis prostředí
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Identifikátor materiálu: EU
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz Základy práce s počítačem.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Nastavení prezentace.
Základní pojmy ve výpočetní technice
Identifikátor materiálu: EU
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
PowerPoint Program na vytváření prezentací Pozadí snímků  Pravým tlačítkem klikneme do snímku a otevřeme Formát pozadí.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Movie Maker program pro tvorbu filmů
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Informační a komunikační technologie
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
PowerPoint.
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 15– EFEKTY V PREZENTACI. Název školy:
Mgr. Miroslava Telingerová
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Transkript prezentace:

Přechody a animace Tomáš Prejzek Prezentace Přechody a animace Tomáš Prejzek

Prezentace - obsah Co se vám lépe čte? Počítač pracuje s informacemi Šetřete TEXTEM Co se vám lépe čte? Počítač je stroj, který slouží k získávání zpracování a uchování informací. Počítač je složen z hardwaru a softwaru. Hardware je hmatatelné vybavení počítače. Hardware můžeme rozdělit do třech základní skupin. Vstupní slouží ke sdělování informací počítači. Základní hardware je nezbytný k chodu počítače a pomocí výstupního nám počítač předává informace. Mezi vstupní patří myš, klávesnice, skenner, mikrofon, touchpad a trackball. Do skupiny základního HW patří základní deska, procesor, operační paměť, pevný disk, grafická karta, el zdroj a také case do kterého vše smontujeme. Abychom věděli co počítač dělá nám slouží display, tiskárna nebo reproduktory. Software je programové vybavení počítače. Počítač pracuje s informacemi Počítačové součástky = HardWare Vstupní – myš, klávesnice, skenner … Výstupní – display, tiskárna … Základní - zákl. deska, procesor, paměť Programy = Software

Prezentace - obsah TEXT dvakrát přečtěte vyberte to nejdůležitější najděte doplňující obrázek POZOR !!! Při kopírování textu dbejte na stejný formát písma rozumíte všemu co v prezentaci je.

Počítač – jak se vám líbím Počítač pracuje s informacemi Počítačové součástky = HardWare Vstupní – myš, klávesnice, skenner … Výstupní – display, tiskárna … Základní - zákl. deska, procesor, paměť Programy = Software

Přechody – měnění snímků Přechod – je animovaná změna dvou slidů slide – „snímek“ jedna strana prezentace cíl: plynulá a zajímavá výměna snímku + divák nevnímá ostrou změnu snímku - při míchání mnoha různých přechodů = ztráta pozornosti

Přechody – jak na ně Pás karet Přechody Výběr druhu efektu – po kliknutí uvidíte ukázku jak přechod „vypadá“ Více možností = víc přechodů

Přechody – možnosti Všechny přechody Když máte vybraný slide - můžete mu kliknutím na přechod zvolit, jak se bude měnit.

Přechody – možnosti Po vybrání přechodu můžete nastavovat pro různé animace měnit parametry.

Přechody – možnosti Kdy má dojít ke změně snímku: klik myši uplynutí času Můžeme snadno nastavit stejný přechod pro všechny snímky.

Zadání práce I Vaši prezentaci opatřete: na každém sudém snímku jedním stejným přechodem každý lichý snímek bude mít jiný přechod, ale bude stejný pro všechny liché stránky Jeden snímek přejde automaticky po nějakém čase

Animace – k čemu Zvýraznění textu Postupné zobrazení informací Odebrání informace ze slidu Jednoduchý pohyb - animace

Animace – tvorba obecně vybereme prvek který chceme animovat přepneme na pás karet Animace vybereme animaci nastavíme pořadí animací nastavíme jak se animace spouští

Postupné zobrazování karta Animace kategorie Úvodní Po vybrání prvku na snímku karta Animace kategorie Úvodní Kliknutím vybereme zvolenou animaci Ihned se nám animace ukáže v náhledu

Zvýraznění textu karta Animace kategorie Zvýrazňující Po vybrání prvku na snímku karta Animace kategorie Zvýrazňující Kliknutím vybereme zvolenou animaci Ihned se nám animace ukáže v náhledu

Odebrání informace ze snímku Po vybrání prvku na snímku karta Animace kategorie Závěrečné Kliknutím vybereme zvolenou animaci Ihned se nám animace ukáže v náhledu

Animace - spouštění U každé animace můžeme nastavit jak se spustí. při kliknutí – po kliknutí myši nebo klávesnice začne animace s předchozím – animace začne společně s předchozí animací po předchozím – animace začne po skončení předchozí animace

Animace - zkouška Po animování snímku zkontrolujeme správnost animací. pás karet Prezentace karta Spustit prezentaci z aktuálního snímku

Animace - pořadí Nastavení pořadí jednotlivých animací pás karet Animace karta Rozšířené možnosti animací Podokno animací

Animace - pořadí V podokně animací – můžete jednoduše tažením přesouvat jednotlivé animace a měnit tak jejich pořadí.

Animace - zadání Vytvořte animace pro Vaší prezentaci o státu EU. Jednotlivé informace se budou zobrazovat postupně. Na slide s obrázky připravte časování tak, aby se obrázky objevily bez asistence uživatele.

Konečně KONEC Děkuji za pozornost a přeji hodně štěstí a nervů!!! Nezapomeňte: prezentaci budete příští hodinu „prezentovat “ spolužákům. Uvést autora prezentace Uvést zdroje informací Děkuji za pozornost a přeji hodně štěstí a nervů!!!