Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Databáze EBSCO Zdroj vědeckých informací pro humanitní a společenské obory.
Advertisements

ANL+ Karolína Košťálová Komise pro služby
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Patria Plus Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
JSTOR Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
EconLit with Full Text Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Tabulkový procesor.
Vkládání záznamů do databáze OBD
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Nikola Dynybylová Jediný a jedinečný Sage ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
REŠERŠNÍ STRATEGIE Mgr. Anna Vitásková.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
Dana Sigmundová Databáze Wiley ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
EconLit with Full Text Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Informační zdroje na UP Podzim Orientace ve zdrojích na UP elektronické informační zdroje elektronická knihovna časopisů (časopisy odebírané Knihovnou.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Kurz pro doktorandy „ ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE NA ČVUT “ Fakulta biomedicínského inženýrství Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU
Passport PhDr. Ivana Reznerová
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU
Web of Science – Journal Citation Reports
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová
Passport PhDr. Ivana Reznerová
OECD iLibrary Mgr. Alena Filipová
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Passport Centrum informačních a knihovnických služeb
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje pro vzdělávání, vědu a výzkum.
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary

Co je OECD iLibrary? Jedná se o základní informační službu, která je převážně online (je doplněna i tištěnými produkty). Je to knihovna plných textů a statistických dat produkovaných OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development). Zpřístupňuje socio-ekonomická statistická data členských zemí formou časových řad a porovnání. Retrospektiva databáze je od r. 1998, v některých případech ale zasahuje až do 60. let minulého století.

Co obsahuje databáze OECD? Plné texty a faktografické údaje ze 17 tematických kolekcí všech OECD monografií, studií, ročenek, zpráv a sborníků Více než dvacet titulů periodik OECD statistické databáze Data formou: a) databází b) knih c) periodik

Rozdělení OECD do částí I. Books Plné texty monografií, ročenek, zpráv, sborníků s tematikou: - Rozvoj - Jaderná energie - Ekonomika - Věda a technologie - Vzdělání - Sociální problematika, migrace a zdraví - Zaměstnanost - Daně - Energetika - Obchod - Životní prostředí - Doprava, městský, venkovský a - Finance a investice regionální rozvoj - Vládní problematika - Zemědělství a potravinářství - Průmysl a služby

Rozdělení OECD do částí II. Papers Periodika z produkce OECD Časopisy, pracovní verze dokumentů, ekonomické výhledy, výroční zprávy apod.) ve formátu PDF Většina nových elektronických vydání periodik se zveřejňuje zároveň s tištěnou verzí.

Rozdělení OECD do částí III. Statistics Statistické databáze Vám umožní vytvořit si vlastní tabulku online s právě aktuálními statistickými údaji. K dispozici je služba OECD.Stat, která umožní vyhledávat a zpracovávat statistická data z 50 databází OECD najednou. OECD zpřístupňuje v rámci OECD iLibrary statistické údaje ze všech 17ti tematických celků.

Rozdělení OECD do částí IV. Factbook Přístup k edici statistické ročenky OECD Factbook s retrospektivou od roku Velmi snadnounavigací lze získat základní informace, tabulky a grafy. Glossaries Referenční příručky a průvodci k různým problematikám

Vyhledávání I. Jednoduché vyhledávání (Search) Do políčka Search na hlavní stránce OECD iLibrary zadáme klíčová slova v angličtině. Zadaná klíčová slova jsou hledána v názvech dokumentů, abstraktech, ve jménech autorů, ISBN, ISSN, DOI nebo v obsahu publikace (tj. nejedná se o hledání v plném textu dokumentu).

Vyhledávání II. Pokročilé vyhledávání (Advanced Search) Pokročilé vyhledávací rozhraní umožňuje zadat dotaz do připraveného selekčního formuláře mnohem specifičtějším způsobem – tím je hledání mnohem přesnější. Jednoduše lze navolit např. logické operátory mezi klíčovými slovy a určit v jakých částech záznamu dokumentu chceme vyhledávat (abstrakt, název, ISBN, plný text,...).

Vyhledávání III. Navigace Na vstupní stránce OECD iLibrary jsou k dispozici v sekci Browse roletová menu Theme a Country, s jejichž pomocí je možné zobrazit veškeré relevantní dokumenty pro danou tematiku nebo zemi světa. Zobrazený výpis dokumentů lze různě filtrovat podle data, názvu, typu dokumentu apod.