ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Interaktivní testy v matematice
Výstupy projektu. Popis projektu Implementace ICT v rámci předmětů biologie a zeměpisu evidenční číslo: 0341P2006 Cílová skupina: Děti, žáci a studenti.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Představení projektu Nastavení rovných příležitostí pro žáky s SPU ze specializovaných tříd při přechodu na novou školu.
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Kvadratické rovnice- riskuj.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární rovnice 1 Ročník:1.,
Prezentace projektu SIPVZ 0753P2006 Zahrádka motýlka Otakárka Prezentace projektu SIPVZ 0753P Zahrádka motýla Otakárka.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Digitální učební materiál
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Digitální učební materiál
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Exponenciální funkce a.
Digitální učební materiál
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
E-learning na Gymnáziu Cheb
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Racionální lomená funkce.
ROLE POČÍTAČE VE VZDĚLÁVÁNÍ
© Radek Maca1 Vývoj SIPVZ. © Radek Maca2 Přehled UV o SIPVZ.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Logaritmické rovnice Ročník:2.
Co se mi líbí a nelíbí ve škole
Zkušenosti s e-learninem ve výuce cizích jazyků na SŠ Jaroslava Úlovcová, Gymnázium Cheb
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_01.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené.
Základní škola, Březinská 1702, Vlašim
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast: Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce Ročník:1.,
Reedukace SPU s využitím počítačů
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
EU peníze školám Zasíťování školy Rekonstrukce podlahy v tělocvičně Arboretum – Přírodní učebna Odborná pracovna humanitních předmětů Dokončení výměny.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 15.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Autor: Mgr. Marie Hartmannová
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY Pilotní projekt SIPVZ 2006 č. 0849P2006 „Využití výukových programů a vlastních prezentací při skupinové i individuální práci v našem typu zařízení“

Prezentace projektu Účel vytvoření projektu: * získat prostředky k nákupu potřebné techniky – dataprojektoru a interaktivní tabule s příslu-šenstvím, * více využívat stávající výukové programy, * vytvořit vlastní výukové a didaktické materiály pro výuku, opakování i procvičování učiva v zá-kladních předmětech na I. stupni.

Bude plnit tyto cíle: Zefektivní individuální i skupinovou práci dětí, které přijíždějí s různými učebnicemi, znalostmi i učivem. Pomůže dětem se SPU a SVP lépe zvládat učivo a integrovat se mezi ostatní žáky. Umožní práci s výukovými programy i v jiné než počítačové třídě.

Bude motivovat žáky k aktivní práci v hodinách a vyučující k zapojování ICT technologií do výuky a jejich propojení s klasickými metodami. Pomocí vlastních vytvořených didaktických materiálů přispěje k lepšímu pochopení a procvičování nového nebo problémového učiva. Přispěje k postupnému plnění ICT standardu školy. Integruje spolupráci ZŠ a MŠ tím, že umožní dětem i učitelkám MŠ využívat ICT pro vlastní plnění cílů jejich ŠVP. Poslouží jako jeden z prostředků při práci s novým ŠVP.

Technické požadavky: Program je vytvořen MS Power Point a SW SMARTBoard SW 9.45. Multimediální PC Win 2000, … Interaktivní tabule, dataprojektor. Je spustitelný z CD. Programy evaluované MŠMT (Terasoft, Didakta, LANGMaster, aj.) Doplňkové didaktické materiály vytvořené učiteli na školách využívajících interaktivní tabuli AV MEDIA.

Komu jsou naše didaktické materiály určeny? Pedagogům pracujícím s dětmi na I. stupni a při využití evaluovaných výukových programů MŠMT (Terasoft, Didakta, LANGMaster, aj.) i na II. stupni ZŠ. Dětem pracujícím individuálně i skupinově v zá-kladních předmětech s možností kontroly učite-lem nebo ostatními žáky. Učivo bylo vybráno na základě zkušeností vyuču-jících učitelů v těchto předmětech z nejčastěji používaných učebnic.

Vlastní výukové materiály jsou rozděleny na tyto oblasti: Jazyk český Jazyk anglický Matematika Člověk a jeho svět (Prvouka)

Náhled do výukového programu

Práce v hodině matematiky s výuk. programy „Terasoft“

Ukázka didaktických materiálů vytvořených našimi učiteli.

Projekt vytvořili: Bc. Daniela Petříková – Člověk a jeho svět Mgr. Jaroslava Patáková – Jazyk český Mgr. Eva Ščobáková – Jazyk anglický Gabriel Markovič – Matematika s podporou všech učitelů ZŠ a MŠ při Sanatoriu Edel Zlaté Hory Konec prezentace