P ROJEKT A PLIKACE VÝVOJOVÝCH TECHNIK V YUŽITÍ QT PORTU PRO A NDROID APLIKACE MONITORUJÍCÍ SÍŤOVÁ ROZHRANÍ Autor: Jan Dvořan.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Něco málo o ICNET s.r.o. Správa kódu v historii – přechod na TFS (TF Server) Nové platformy – přechod na TFS (TF Service) Integrace TFS s nástroji třetích.
Projekt ePreskripce a poskytování údajů o vydaných LP
Nový přístup k aplikacím Vema
Ať se postará někdo jiný, najmeme si programátory z Číny. Čuníkům vstup zakázán.
Správa projektů programem Ant Miroslav Beneš. Správa projektů programem Ant2 Obsah V čem spočívá správa projektů V čem spočívá správa projektů Varianty:
+ BI-SP1: vManager Adam Staněk, Radek Klein, Petr Tatoušek
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Průvodce pro prostorové dotazy v systému PostGIS (plugin pro OpenJUMP) Vedoucí: Ing. Jan Růžička.Ph.D. Konzultant: Ing. Aleš Daněk Diplomová práce.
„Programátor by měl být v prvé řadě líný.“. PIFovo Web API (API = Application Programming Interface)
OS-PDA,kapesní PC,komunikátorů a smartphonů Vypracoval:Petr Rabada AT3.A Pátek
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Hana Kotinová Struktura a cíl práce Metody předzpracování dat Systémy předzpracování dat Historie vývoje DPT Jak program pracuje Budoucnost.
EXposer Prezentace projektu k předmětu X36PMT. eXposer2 Obsah prezentace  Úvod  Forenzní analýza počítačů  Cíl projektu  Zvolená implementace  Role.
Představení mydlink TM Co je mydlink Mobilní aplikace Proč mydlink Pro koho je mydlink určen Rodina produktů mydlink.
Přístupnost internetové prezentace Českého statistického úřadu
Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Diplomová práce Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Vypracoval: Jan Smrž Vedoucí práce: Ing. Pavel Kubalík.
Druhy Počítačů.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Roman Valeš projekt AVT. Cíl práce Obeznámení s programovacím jazykem Java Práce s vývojovými nástroji Hierarchie kódu Androidu Vytvoření Android aplikace.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Vývoj aplikace pro mobilní sběr dat Zpracovatel: Vladimír Havlík Vedoucí práce: Ing. Jan Stankovič Ph.D.
David Kratochvíl. * Linux – označení pro operační systém (OS) * 1,3 milionu mobilních zařízení s Androidem aktivováno každý den * Většina ze TV.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Operační systém Android
MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: Web:
Výhody a nevýhody open-source a komerčních SW produktů
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Využití ZEN reportů ve Facility Managementu Petr Nádvorník
Vývoj Android Aplikace
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
123.
PROCESORY.
INFORMATIKA 9 Karty III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ KATEDRA TEORETICKÉ ELEKTROTECHKY Oddělení informatiky Java Micro Edition pro mobilní zařízení.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Základy operačních systémů
Uživatelská rozhraní Cvičení 12a Martin Němec A
Uživatelská rozhraní Uživatelská rozhraní. knihovna Qt Trolltech (1994) v Oslu (Norsko) vytváří grafické uživatelské rozhraní (GUI) pro C++ multi-platformová.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
WiFi NETHOME PLUS aplikace pro jednoty KITE. Vzdálené ovládání jednotky IOS Android Wifi Module Router Cloud server & Internet.
David Rohusch 15/16 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Jana Palacha EP1.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu Státní energetická koncepce 11 Ochrana práv spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu Konference.
KDE – Lukáš Tinkl - KDE – desktop pro uživatele i vývojáře Lukáš Tinkl
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
Web services – když si Java sedne s M$ na kus řeči Ing. Petr Přibyl CCA Group a.s.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
TDD - Test Driven Development
Prezentace výsledku projektu k předmětu OSP
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Bc. Vladimír Holubec Bc. Nikola Němcová
Management počítačové sítě
SOFTWARE II Aplikační software.
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Praktická cvičení Úvodní hodina David Malý kabinet 205.
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

P ROJEKT A PLIKACE VÝVOJOVÝCH TECHNIK V YUŽITÍ QT PORTU PRO A NDROID APLIKACE MONITORUJÍCÍ SÍŤOVÁ ROZHRANÍ Autor: Jan Dvořan

C ÍL PRÁCE Shromáždění informací o možném využití Qt portu a jazyka C++ pro vývoj Android aplikací Tvorba grafické aplikace monitorující stav síťových rozhraních a otestování na platformě Android

S OUČASNÝ STAV Necessitas Označení portu Android a Qt Creatoru Integrace C++ rozhraní Android aplikací První vydání Q1/2011 Žádné další možnosti nejsou

N ECESSITAS

I NSTALACE A SOUČÁSTI NECESITAS Součásti SDK – Software Development kit s AVD NDK – Native Development kit JDK – Java Development kit Ministro Instalace Původně čistě kompilovaná, nyní i binárky Poměrně hodně složitá a časově náročná

G RAFICKÁ APLIKACE

I MPLEMENTACE Přistupování k třídám android.net Využití tříd Qt (QNetwork) Ukázka implementace: nam = new QNetworkAccessManager(this); QObject::connect(nam, SIGNAL(finished(QNetworkReply*)), this, SLOT(finishedSlot(QNetworkReply*))); QNetworkReply* reply = nam->get(QNetworkRequest(url)); void MyWidget::finishedSlot(QNetworkReply* reply) { QVariant statusCodeV = reply- >attribute(QNetworkRequest::HttpStatusCodeAttribute); if (reply->error() == QNetworkReply::NoError) { lcd->display(200); label->setText("Pripojeni k siti internet je v poradku"); }

Z ÁVĚR Složitá instalace / pohodlná tvorba Nízká dokumentace Efektivní tvorba programů Obtížná přístupnost k prostředkům zařízení Nezávislost kódu na platformě Možnost rychlého přenesení kodu

D ĚKUJI ZA POZORNOST Dotazy?