GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava Řízení zásob na nový rok Co vše je třeba udělat před převodem na nový rok? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Advertisements

Užitečné drobnosti v řízení zásob Autor: Martin Schlosser Skalský Dvůr
ITFutuRe s.r.o. – Komplexní řešení příjmu, distribuce, expedice zboží a inventur s čárovými kódy pro sklady, velkoobchody a eshopy.
Sklenářství a rámování
Spojení informačního a identifikačního systému v aplikaci
Sleva -73,80 Suma EUR 418,18 Celkem před slevou 491,98
Základy databázových systémů
Zásoby 2009 Opakování a novinky Bohuslav Major Skalský Dvůr
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Požadované vybavení pro připojení a komunikaci s IS OTE (CDS)
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Informatika Internet.
Prodejní ceny Možnosti cenové politiky v Řízení zásob Autor: Ing.Robert Naar Skalský Dvůr
Protokol TCP/IP a OSI model
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Internet.
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
inventarizace majetku a závazků
MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: Web:
Novinky a speciální nastavení v ŘZ Autor: Martin Schlosser Skalský Dvůr
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
1 I NTERNETOVÁ INFRASTRUKTURA. H ISTORIE SÍTĚ I NTERNET RAND Corporation – rok 1964 Síť nebude mít žádnou centrální složku Síť bude od začátku navrhována.
Řešení pro poskytovatele internetu Komplexní pokrytí agendy ISP.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Základy informatiky část 6
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Síť a MS Windows.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
PODNIKOVÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY porovnání PC, WORKSTATION, SERVER, MAINFRAME.
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Supermarket Informační Systém Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
Principy fungování sítě Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Uživatel počítačové sítě
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Síťové služby Administrátor systému: Pracovní doba administrátora se sestává z výměny magnetických pásek v zálohovacích.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
DHCP server Dynamic Host Configuration Protocol. DHCP Automatická konfigurace parametrů sítě – IP adresa – Maska – Gateway Ipconfig /release Ipconfig.
„systém přes internet“. chtěli bychom prodejní systém různé lokality různé identifikační karty většinou pokladny možná někde objednávkový systém různí.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Skalský Dvůr 2015 VÝROBA SMĚSÍ Ing. Bohuslav MAJOR.
Řízení zásob novinky, upozornění, doporučení
Daňová evidence Bilanční právo
Jednoduchá evidenční pokladna s EET
TÉMA: Počítačové systémy
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
TÉMA: Počítačové systémy
TÉMA: Počítačové systémy
Obchodní systém další příliv novinek
Návrh IP adres a tvorba podsítí
Dodavatelsko - odběratelské vztahy
Přihlášení.
Poznatky z veřejnosprávních kontrol u příspěvkových organizací
Finanční účetnictví rozpočtové
Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2-druhá část
Účtování zásob (zboží, výrobků, materiálů, ….); Inventarizace
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí FUSION prezentace základních funkcí http://fusion.i-technologies.cz

Instalace v restauraci minimální PC v restauraci – KASA Standardní počítač PC Pokladní tiskárna Volitelně PDA, dot. LCD V prohlížeči internetu běží modul Číšník Zde běží APACHE server a databáze MySQL s daty V prohlížeči běží modul Administrátor PC v kuchyni – KUCHYNE Standardní počítač PC Dotykový display Volitelně tiskárna V prohlížeči internetu běží modul Kuchař

Instalace v restauraci – WINDOWS server Docházkový modul PC v restauraci – KASA Standardní počítač PC Pokladní tiskárna Volitelně PDA, dot. LCD V prohlížeči internetu běží modul Číšník PC v kuchyni – KUCHYNE Standardní počítač PC Dotykový display Volitelně tiskárna V prohlížeči internetu běží modul Kuchař PC kanceláři – OFFICE Standardní počítač PC Zde běží APACHE server a datáze MySQL s daty V prohlížeči běží modul Administrátor

Instalace v restauraci – LINUX server LINUX server – SERVER Standardní počítač PC Linux Zde běží APACHE server a datáze MySQL s daty SAMBA server, VoIP server s nahráváním, DHCP, DNS, SMTP Firewall, tři síťové karty, zrcadlené HDD VoIP – Wi-Fi zóny – kamerový systém – docházkový modul Internetový terminál banky – veřejný Internet PC v restauraci – KASA Standardní počítač PC Pokladní tiskárna Volitelně PDA, dot. LCD V prohlížeči internetu běží modul Číšník PC v kuchyni – KUCHYNE Standardní počítač PC Dotykový display Volitelně tiskárna V prohlížeči internetu běží modul Kuchař PC kanceláři – OFFICE Standardní počítač PC Zde běží APACHE server a datáze MySQL s daty V prohlížeči běží modul Administrátor

Vzdálený přístup INTERNET Vzdálené PC v prohlížeči připojen na IP adresu restaurace přes HTTP-HTTPs připojen do konzole Administrátor Restaurace připojena na pevnou IP běžící APACHE na 80/443 portu mapování na veřejnou IP

Fungování restaurace – úvodní nastavení Zavedení uživatelů a dodavatelů + nastavení PC Do systému se zadají dodavatelé restaurace a nakonfigurují užívatelé – administrátoři i číšníci Zavedení kategorií zboží a receptur Karty zboží a receptury se rozdělí na kategorie. Kategorie receptur se podrobněji nastaví – zobrazování na pokladně, slevy, oblíbené položky Zavedení ostatních číselníků Konfigurace karet zboží, konfigurace DPH a kurzů EUR, nastavení referenčních cen Konfigurace receptur Vytvoření receptur a nastavení parametrů – složení receptur, parametry, ceny, DPH, event. fotografií Nastavení restaurace a skladů Konfigurace stolů, plánků, nastavení číšnického systému, odtěžování receptur a povolených IP adres

Fungování restaurace – skladové hospodářství Nákup zboží - dodavatelé Objednávka u dodavatele – telefonická nebo písemná Příjem na restauraci Převzetí zboží od dodavatele, fyzická zboží kontrola proti dokladu – faktuře dodavatele Zaplacení faktury dodavateli, založení dokladu Naskladnění na centrální sklad Ve FUSIONu v položce sklady naskladnění zboží na základě dokladu dodavatele na kartu zboží Přesun na mezisklad V položce sklady vytvoření převodky pro přesun z Centrálního skladu na mezisklad Bar nebo Kuchyně Odtížení z meziskladu Odtížení z meziskladu jednou z těchto variant : Na základě receptury prodejem přes pokladnu Vyskladňovacím dokladem – administrátorem Přesunem zboží na jiný mezisklad

Fungování restaurace – číšnické směny Zahájení číšnické směny Přihlášení k číšnickému terminálu a otevření nové směny Prodej přes pokladnu Probíhá prodej jídel/nápojů přes pokladnu a tyto prodeje jsou ukládány. Zboží není z meziskladů odtěžováno, jen obsluha baru vidí pro přehlednost odtížení zboží z jejich skladu. Uzavření směny Obsluha potvrdí výkaz hotovosti v CZK a EUR, volitelně potvrdí že stav skladu souhlasí. Tím je směna uzavřena, jsou vygenerovány všechny statistiky a zároveň v závislosti na nastavení systému je odtíženo zboží z meziskladů.

Fungování restaurace – inventarizace zásob Ukončení směny a odtížení surovin z meziskladů Všechny číšnické směny musí být uzavřeny a zboží musí být odtíženo z meziskladů. Tisk inventarizačních sestav Ze systému FUSION se vytisknou inventurní sestavy na jednotlivé sklady – zahrnují všechno zboží, které na daném skladu v historii zaznamenalo pohyb. Fyzická inventura Celý sklad a kuchyně se projdou od začátku do konce a stavy zboží se sepíšou na inventarizační systavy a sumarizují se. Zadání inventury do systému FUSION Sumarizované součty se zadají do systému a tvoří zároveň nové stavy skladů. Vyhodnocení inventury Systém vyhodnotí rozdíly mezi zjištěnými stavy a předpokládanými stavy a vygeneruje sestavu mank/přebytků na skladech a to jak v množství, tak v penězích.