Kontrola TDI – laminátové podlahy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

Název školy Střední odborná škola Luhačovice
ECOFILM F Montážní návod
Konečný výrobek, deska Flexibuild - vlastnosti
P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Tato prezentace byla vytvořena
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
Materiály pro podlahy Sortiment ČMB
Pokládka Nářadí a materiál. Pokládka Nářadí a materiál.
PLOVOUCÍ PODLAHA kontrola TDI
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH PŘÍČEK
Stavebnictví Pozemní stavby HYDROIZOLACE (STA35) Ing. Libor Dubčák.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Obložení stěn a stropů. Obložení se montuje na vyzrálé zdivo, bez omítání, se zatřenými spárami. Dodatečné obklady se provádějí na omítnutý podklad. Plocha.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
LUXFERY zděné na maltu.
Podlahy a podlahové konstrukce.
TDI – Sádrokartonové příčky
Epoxidová podlaha Epotec Pu System - pro parking
Dostálová Michaela INZ
DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI
ZATEPLOVACÍ SYSTÉM QUICK-MIX S POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY
Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.
Zárubně Eva Kocourková.
TDI – anhydritové potěry
Jana Luňáková.  Nevyzařují přímo teplo  Vyzařují infračervené záření o vlnové délce 7- 8µm  Čímž neohřívají vzduch, ale osoby, předměty a stěny  Panely.
Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem).
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
1 DETAILY - sokl nezateplený / uskočený ČVUT PRAHA Katedra technologie staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
1 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 28 Anotace.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
KOMÍNY Procesy vnitřní a dokončovací Ing. Miloslava Popenková, CSc.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah: – stěrkové podlahy na bázi umělých pryskyřic, – cementové potěry hlazené a leštěné, – teracové podlahy, – dlažby.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Transkript prezentace:

Kontrola TDI – laminátové podlahy Greňová Veronika E/71 Management a ekonomika ve stavebnictví Inženýring 2009/2010

TDI U LAMINÁTOVÝCH PODLAH KONTROLUJE: Kontrola podkladu: Rovinnost plochy – 2mm/2m délky, odstranění nerovností zbroušením, tmelením Pevnost podkladu- nutné přezkoušet podklad z hlediska povrchové pevnosti, na aktivní trhliny nelze aplikovat, ostatní odborně vyspravit Elastické a textilní podlahové krytiny bezezbytku odstraněny Vlhkost podkladu- konstrukce podkladu musí být vyschlá – max. 2,5% Na nové podlahové potěry po 6-8 týdenní době sušení a při pokládce na podlahové topení se zásadně musí položit 0,2mm silná parotěsná PE fólie (u nepodsklepené místnosti se doporučuje hydroizolace) Laminátové podlahy lze pokládat pouze na nízkoteplotní podlahové topení na bázi vody o max. teplotě podkladu 28˚, které musí být zalité do betonové nebo jiné podkladové vrstvy. Fólie v místech styků překrytí o 30cm, v oblasti stěny musí být vytažená, po montáži podlahové lišty oříznuta podél horní hrany lišty

TDI U LAMINÁTOVÝCH PODLAH KONTROLUJE: Jako alternativa izolace proti kročejových zvukům a vyrovnání nerovností podkladu se těsně položí 2mm silná korková izolační podložka, nevhodná je bitumenová lepenka! Nikdy nepokládat zvukoizolační podložku pod laminátovou podlahu, která již má tzv. integrovanou zvukoizolační vrstvu Laminátové dílce zabalené do fólie nutno stabilizovat v místnosti o vlhkosti max.70% a teplotě 18˚C strana s perem / strana s drážkou Pero a drážka před položením dokonale očištěny

TDI U LAMINÁTOVÝCH PODLAH KONTROLUJE: Prvky pokládány podélně k dopadajícímu světlu do místnosti (tedy v řadách směřujících k oknům) Začíná se pokládat: v levém rohu místnosti, prvky se pokládají stranou s perem ke stěně a zafixují distančními klíny nebo rozpěrkami (distační odstup od stěny 10-15mm) Další prvky první řady spojeny čelní stranou k sobě Poslední prvek první řady se uřízne, vloží se a nechá se na čelní straně dilatační vzdálenost od stěny 10-15mm

TDI U LAMINÁTOVÝCH PODLAH KONTROLUJE: Další řada se začíná pokládat zbývajícím kusem první řady (sníží se podstatně prořez) Další prvky pokládány po palubkách (zasunout se lehkým tlakem podélnou stranou do spoje) Prvek na čelní straně se spojí s levým sousedním prvkem Spoje desek v podélném směru vždy posunuty min. o 30cm

TDI U LAMINÁTOVÝCH PODLAH KONTROLUJE: V místech průchodu trubek topení – v příslušných prvcích se musí vyvrtat nebo vyříznout otvory, velikost otvoru – závisí na krytce topného tělesa a se zohledněním potřebného dilatačního odstupu (cca 10mm) V místech dveřních přechodů- nutno použít vhodný profilový systém pro dodržení dilatačního odstupu, pokud v další místnosti stejný typ podlahy – pro dodržení dilatační spáry se použije přechodový profil U půdorysů tvaru T,L, nebo U- musí být provedeno oddělení jednotlivých dílčích ploch vhodnými profilovými systémy

TDI U LAMINÁTOVÝCH PODLAH KONTROLUJE: Prvky poslední řady mají být přiříznuty na podélné straně, aby se zohlednil dilatační odstup 10-15mm Soklové lišty připevněny ke stěně Po položení se ihned odstraní distanční klíny Pokládat se může plocha o max. délce a šířce 10m, jinak provedení dilatace laminátové podlahy!

TDI U LAMINÁTOVÝCH PODLAH KONTROLUJE: Kontrola jakosti provedené podlahy: Rovinnost a vodorovnost povrchu podlahy: přípustná odchylka 2mm/2m Spáry mezi jednotlivými díly se připouští do šířky 0,2mm Vzhled podlahy se posuzuje z výšky 160cm - povrch podlahy musí odpovídat příslušné třídě - tmelení vad nesmí být výrazně znatelné

Děkuji za pozornost.