Digitální povodňový plán: „návod“ - mapové podklady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální povodňový plán
Advertisements

Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
CorelDRAW Začínáme… Grafika této prezentace byla vytvořena v programu CorelDRAW.
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Nástroje územního plánování
Sophie Bartošíková Septima B Modelování pražských povodní.
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Elektronický archiv územně plánovacích dokumentů obcí - územní plány obcí Karlovarského kraje.
POVODŇOVÉ PLÁNY Ing. Jiří Baloun
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Stav zpracování ÚPD obcí pro projekt ELLA k Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou.
DIGITÁLNÍ POVODŇOVÉ PLÁNY (dPP) SBĚR DAT Plzeň strana 1 Digitální povodňový plán Plzeňského kraje a obcí s rozšířenou působností Krajský úřad.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_OSVZ_ON Anotace: Seznámit s nebezpečím povodní a záplav.
DIGITÁLNÍ POVODŇOVÉ PLÁNY (dPP) ÚVODNÍ INFORMACE Plzeň strana 1 Digitální povodňové plány Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje – 14.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
KARTODIAGRAM je mapa s dílčími územními celky, do kterých jsou diagramy znázorněna statistická data (absolutní hodnoty!), většinou geografického charakteru.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Mapování jarních povodní z r na řece Lužnici Mgr. Petr Horn GIS Krajského úřadu Jč. kraje.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Vyhledání autorit jednotlivých oddělení V klientovi si zvolíme autoritní bázi cav_un_auth, dáme scan, do scan indexu „oddělení autora“ a do vyhledávacího.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
identifikačního registru UIR-ADR
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
-Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje -Rozbory udržitelného rozvoje území ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Vodohospodářské aktuality
Havarijní plán kraje.
Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje Zlín,
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
On-line vyjadřování k existenci sítí
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
postup podání žádosti odbor 55 - SIPVZ
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
mapový aplikační server
Města Jemnice Město Jemnice
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Informační systém tbd ing. Daniel pokorný
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Informatika – Práce s grafy
Setkání starostů obcí správního obvodu ORP Brandýs nad Labem-Stará Boleslav PROGRAM dne 31. ledna 2018.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Transkript prezentace:

Digitální povodňový plán: „návod“ - mapové podklady Hydrosoft Veleslavín s.r.o. Povodí Vltavy, s.p. Krajský úřad Středočeského kraje Český úřad zeměměřičský a katastrální Rozpracováno pro obce ve správní působnosti ORP Slaný

Po spuštění digitálního povodňového plánu http://www.wmap.cz/pk12/ Spustit „návod“ – kliknout myší Upozornění: Pokud chceme prohlížet data: PK, povod-ňové plány, důležité organizace, objekty dPP, musíme se před tím přihlásit (viz slot 4 a 5 viz prezentace 1 - editace) ! Je to vždy nutné, pokud se chceme dostat do neveřejné části digitálního povodňového plánu.

K prohlížení map je možné se dostat např. přes odkaz: „dPP ČR“ Je možné si stáhnout, nebo vytisknout „Návod“ pro ovládání programu K dispozici jsou různá data – veřejně přístupná Návod „digitálního povodňového plánu funguje obdobně jako nápověda u různých programů. Také je zde možné vyhledávat nápovědu přes „Rejstřík“ anebo zadáním hledaného výrazu přes „Vyhledat“ …. K prohlížení map je možné se dostat např. přes odkaz: „dPP ČR“

Pro prohlížení map kliknout myší na „+“ a rozevřít nabídku … I přes následující nabídku je možné prohlížet různá data – veřejně přístupná Pro prohlížení map kliknout myší na „+“ a rozevřít nabídku …

Otevřít mapu přes odkaz: „Česká republika“

Při zapnuté lupě „+“ (je zvýrazněná) Provést výběr „zájmové“ části mapy … opakovaně, až se dostaneme do potřebného rozlišení

Mapu lze otevřít až do detailního zobrazení obce Kurzorem můžeme označit stanoviště PK obce a dole odečíst souřadnice x, y (pro editaci zákl.údajů) Bod s popisem: „Povodňová komise“ se v mapě objeví až po editaci zákl.údajů a doplnění souřadnic Mapy jsou k využití i v dalších odka-zech – např. ukázka „záplavové území“ přes příslušný odkaz

Světlemodrou barvou jsou označena záplavová území Q100 Tmavěmodrou barvou je zakreslena říční síť s vyhlášeným záplavovým územím - „ „ Světlemodrou barvou jsou označena záplavová území Q100 Je možné navolit výběr (zaškrtnutím) záplavo-vých území pro: Q5 – pětiletá voda Q20 – dvacetiletá voda Q100 – stoletá voda

Povodňový plán ČR je možné využít v celém rozsahu, jak je uvedena ve výše uvedené nabídce, s plným využitím příslušné nápovědy

Při nesnázích s digitálním povodňovým plánem se obracejte na: MěÚ Slaný: a) Odbor pro životní prostředí: - vedoucí: Ing. Helenu Mohylovou,  312 511210 - referent vodoprávního řízení: Pavlína Kebrlová, DiS.,  312 511215 b) Krizové řízení města: - referent: Ing. Ľudovít Šikorský,  312 511127 - referent: Bc. Zdeněk Šuhaj,  312 511303