Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Registry OS Windows.  Registry (přesněji Windows Registry) jsou databází, do které si Windows (95/98/Me/NT/2000, XP, 7, 8) ukládají všechna svá nastavení.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Software start počítače a operační systém.
Polycom® RealPresence® Desktop
SOFTWARE operační systémy
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Historie OS 2. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Základy práce s tabletem na platformě Windows 8.1 Tomáš Šimko
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Operační systémy.
Operační systémy.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Serverové systémy Windows
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tablety (mobilní zařízení)
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_391_Operační sytém AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek. Nejznámější operační systémy DOS – textové rozhraní OS/2 – podobný Windows, ovládán hlasem UNIX – stabilní, otevřený,
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Windows 7.
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Struktura operačních systémů
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
4/18/2017 7:41 PM Lukáš Svoboda.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
SOFTWARE Operační systémy.
Vypracoval / Roman Málek
Operační systém Windows
Operační systém Windows
SW počítače - operační systém
Přepínání mezi programy
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Operační systémy - úvod
Operační systém Windows
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek.
Kofigurace & napájení Windows
Operační systém Windows
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Operační systémy.
Transkript prezentace:

Windows 8 ZMVS

Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a bude dost Windows 8 by však měly pro slabší počítačové konfigurace nabízet rozhraní Aero, které je známé v systémech Vista a Windows 7. dostupné jen v 64 bitové verzi OS.

Windows 8 Rychlý systém hibernace, který během 3 až 6 sekund uloží všechny úlohy a operace. – Zrychlení hibernace a opětovného probuzení má být dosaženo tím, že systém uloží z RAM jen ty informace, které budou nutné k opětovnému probuzení a startu systému. Dále by mělo dojít k inteligentnímu řízení SSD disků, které by mělo přispět k celkovému zlepšení výkonu počítače a optimalizaci RAM.

Windows 8 Koncept Windows 8 je takový, že uživatel bude vlastnit jen hardware a jádro Windows, zbylé části jako je samotný operační systém, aplikace, uživatelská data včetně nastavení budou uložena na virtuálním disku v uložišti Microsoftu, který je jako nazýván VDI ( Virtual Desktop Infrastructure ) nebo také Hyper – V. Součástí tohoto řešení je virtuální disk – vHD, na kterém bude uložen celý uživatelský profil, včetně dat a nastavení. Pokud tedy dojde k selhání hardware, ztráta na datech by tak měla být minimální. Veškeré aplikace a jejich správa by měla být řízena přes appstore tak, jako třeba u Apple.

Windows 8

Úvodní obrazovka – Vše, co je pro vás důležité, najdete na nové úvodní obrazovce. – Dlaždice úvodní obrazovky jsou spojeny s lidmi, aplikacemi, složkami, fotografiemi nebo weby a aktivně zobrazují nejnovější informace. – Okamžitý přehled o aktuálním dění.

Windows 8 Myš, klávesnice a nyní i dotykové ovládání – Windows 8 je ideální pro počítače vybavené pouze myší a klávesnicí, pro počítače s dotykovými obrazovkami i pro počítače, které kombinují obě možnosti ovládání. – Ať už máte jakýkoli typ počítače, budete moci rychle a snadno přepínat mezi aplikacemi, přesouvat soubory a plynule přecházet z místa na místo.

Windows 8 Aplikace z Windows Store – Součástí Windows 8 je nový obchod s aplikacemi – Windows Store. – Ve službě Store, kterou lze otevřít přímo z úvodní obrazovky, lze procházet a stahovat aplikace pro vaření, fotografie, sportovní novinky, zprávy a mnoho dalšího. Mnoho z nich je zdarma.

Windows 8 Váš Windows všude, kde ho potřebujete – Přihlášení pomocí účtu Microsoft k libovolnému počítači s Windows 8 a na obrazovce se okamžitě zobrazí vámi zvolené pozadí, předvolby zobrazení a nastavení.