VY_32_INOVACE_A3-04 OSOBNÍ POČÍTAČE - DRUHY AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU S POZNÁVACÍM TESTEM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítače v běžném životě kolem
Advertisements

Sociální sítě Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Identifikátor materiálu: EU
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 03.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 04.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_123_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
VY_ 32_INOVACE_PC.17 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Informační a komunikační technologie Informatika - teorie Název materiáluTest PC teorie AnotaceOrientace.
Počítačová síť a typy sítí
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Hardwarové vybavení počítače
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_416_LAN AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
EXCEL 2010 Úvod. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
Využití interaktivní tabule ve výuce Projekt „Modernizace výuky pomocí ICT s ohledem na žáky se SVP“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost:
Ovládací panely Hardware a zvuk.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Počítače a jejich druhy Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Identifikátor materiálu: EU
VY_32_INOVACE_E3-09 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU III. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
Základní pojmy v informatice
VY_32_INOVACE_E3-01 MONITOR AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: PERIFERIE POČÍTAČE – MONITOR Časová.
Tablety (mobilní zařízení)
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – počítačový zdroj, skříň.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_132_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Počítač a příslušenství
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
VY_32_INOVACE_A3-05 SESTAVA STOLNÍHO PC AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU S POZNÁVACÍM TESTEM Časová.
VY_32_INOVACE_F3-01 INFORMATIKA - POJMY AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: INFORMATIKA - POJMY Časová.
VY_32_INOVACE_A3-06 UVNITŘ POČÍTAČE AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU S POZNÁVACÍM TESTEM Časová.
Identifikátor materiálu: EU
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
POČÍTAČ HARDWARE A SOFTWARE. POČÍTAČ stroj na zpracování informacístroj na zpracování informací ve všech oborech lidské činnostive všech oborech lidské.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: USB zařízení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/17 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín  Materiál slouží jako výkladová prezentace k tématu „Konstrukční typy PC“, je vhodný.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_03
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/
Informační a komunikační technologie
Informační a komunikační technologie
Počítače v běžném životě kolem
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_A3-04 OSOBNÍ POČÍTAČE - DRUHY AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU S POZNÁVACÍM TESTEM Časová náročnost: 30 minut Předmět: INFORMATIKA Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Počítač není jen to PC co máte před sebou Počítače jsou všude kolem nás o Například i v ledničce, pračce… (ty nás ale nezajímají) o Budeme se zajímat o počítače – zařízení, které nám umožňuje instalovat PROGRAMY A těch je daleko více druhů než na předchozím snímku. Budeme je tedy dělit ještě jemněji.

"klasické" počítačové sestavy - monitor, klávesnice, počítač netvoří jeden celek. Dosahuje velkých výkonů, je snadno "vylepšovatelný".

Na první pohled obdoba pracovní stanice, nemusí se hardwarově nijak výrazně lišit, většinou bývá výkonnější. Důležité je, že slouží (serve) jiným počítačů. Tj, dává jim k dispozici své služby (internet, sdílení dokumentů, programů a podobně) Nemusí a často nemají připojenou obrazovku.

Vybaveny bývají téměř stejně jako stolní počítače, navíc je můžeme bez problémů přemisťovat z místa na místo. Podle velikosti se též nazývají ony věcičky „něcoTOP“ Top vyjadřuje, že je to na něčem. palmtop – palm = dlaň => počítač do dlaně (PDA) laptop – lap = klín => počítač na klín (notebook) Ten nepřenosný pak: desktop – desk = pracovní stůl => počítač na stůl (stolní počítač)

LAPTOP NOTEBOOK DNES JE SPÍŠE NEŽ LAPTOP NAZÝVÁME NOTEBOOK. PŮVODNĚ BYL TENTO NÁZEV VYHRAZEN MENŠÍM LAPTOPŮM, KTERÉ MĚLY VELIKOST A4, TEDY VELIKOST VELKÉHO ŠKOLNÍHO SEŠITU, NAPŘÍKLAD NA GEOMETRII.

S NÁSTUPEM MOŽNOSTI BEZDRÁTOVÉHO PŘIPOJENÍ K INTERNETU SE ZAČALI VYRÁBĚT JEŠTĚ MENŠÍ NOTEBOOKY URČENÉ PŘEDEVŠÍM PRO SURFOVÁNÍ NA INTERNETU, MAJÍ NIŽŠÍ VÝKON, ALE PODSTATNĚ DELŠÍ VÝDRŽ BATERIE. SROVNÁNÍ VELIKOSTI VIDÍTE NA OBRÁZKU.

OBLIBA NETBOOKŮ ZAČALA KLESAT S NÁSTUPEM POUŽÍVÁNÍ DOTYKOVÉHO DISPLEJE A POSTUPNĚ JE NAHRAZUJÍ TABLETY.

- i miniaturní notebook byl často příliš velký a do kapsy se nevešel. Uživatel přesto chtěl mít všechny své kontakty, poznámky, hudbu nebo videa u sebe. Problém byl řešen šikovným počítačem do kapsy, jinak také PDA. * měl obvykle dotykovou obrazovku a býval ovládán speciálním perem Přístroje PDA byly v posledních letech nahrazeny tzv. SMARTPHONY.

Jde vlastně o zmenšeninu tabletu, se kterou lze i telefonovat. S jistou dávkou nadsázky může nepříliš pohodlně nahradit notebook.

Jestliže jsi v průběhu výkladu dával(a) nebudeš mít s cvičením žádný problém. Tvým úkolem je poznat osobní počítače, které jsi viděl(a) v předchozí prezentaci. Na lístek, který dostaneš od vyučujícího se nejprve podepiš a napiš vždy číslo otázky a písmeno tvé odpovědi. Na výběr odpovědi budeš mít vždy 10s. Např. 3 b

Na obrázku vidíš: a)Stolní počítač b)Notebook c)Tablet

Na obrázku vidíš: a)Stolní počítač b)Notebook c)Tablet

Na obrázku vidíš: a)PDA b)Server c)Tablet

Na obrázku vidíš: a)Stolní počítač b)Notebook c)Tablet

Na obrázku vidíš: a)Server b)Notebook c)PDA

Na obrázku vidíš: a)Server b)Notebook c)Smartphone

Na obrázku vidíš: a)Stolní počítač b)Přenosný počítač

Na obrázku vidíš: a)Stolní počítač b)Přenosný počítač

ČÍSLO OTÁZKYPÍSMENO ODPOVĚDI 1B 2C 3B 4A 5C 6C 7A 8B

content/uploads/2008/12/ex487_serverpressshot2.jpg Pavilion-dm4-Entertainment-Notebook-PC.jpg