ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
KUŘÁTKA NA X ZPŮSOBŮ 2 POSUN MYŠÍ.
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
POKRMY Z VNITŘNOSTÍ Bc. Daniel Vančura.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Guláše z jatečného masa
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Štědrovečerní večeře.
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Přílohy.
Omáčky.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Přílohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Rybářská kuchařka 537 receptů.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA

MAĎARSKO LEČO

INGREDIENCE LEČO tuk, zsír 1 kg paprik(červené, zelené, žluté), paprika 1 kg rajčat, paradicsom ½ kg cibule, hagyma sůl, só pepř, bors pálivá paprika, scípös paprika koření, füszerek

RECEPT LEČO Zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Poté přidáme papriku a necháme vydusit. Nakonec přidáme rajčata a dovaříme do měkka asi 15 minut. Dokořeníme solí, pepřem, pálivou paprikou,… Pro milovníky vajíček: rozšlehaná vajíčka za stálého míchání vlijeme do pokrmu a mírně povaříme. Možné je přidat i klobásu, kterou opražíme hned po cibuli. Hotové zeleninové lečo podáváme horké, nejlépe s chlebem nebo vařenými bramborami.

SLOVENSKO gulášová polévka

INGREDIENCE GULÁŠOVÁ POLÉVKA tuk 1 cibule mleté maso koření: mletý kmín, majoránka, pepř, paprika sůl brambory hl. mouka česnek

RECEPT GULÁŠOVÁ POLÉVKA Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a koření: kmín, pepř, majoránku, papriku. Do směsi přilijeme vodu, do které nasypeme nakrájené brambory. Vše vaříme. Až jsou brambory a maso měkké, dohustíme moukou a dochutíme česnekem.

ITÁLIE pesto

INGREDIENCE PESTO Sůl – sole Sýr – formaggio (20 dkg) Oříšky – noci (jeden sáček) Česnek – aglio (2 stroužky) Bazalka – basilico (2hrstě) Olivový olej – olio de oliva (1dcl) Rajčata – pomodori Těstoviny - pasta

RECEPT PESTO Špagety, farfale, penne…. Jakékoli těstoviny uvaříme v osolené vodě. (All dente) Pesto – příprava: do mixéru dáme oříšky (piniové, mandle, vlašské), česnek, sůl a rozmixujeme. Postupně přidáváme bazalku a olivový olej. Měla by vzniknout jemná kašovitá směs. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. Na talíř dáme těstoviny, pesto, ozdobíme rajčaty, strouhanými hoblinkami sýru a lístky bazalky.

ŠPANĚLSKO paella

INGREDIENCE PAELLA 300g rýže 300g kuřecího masa 100g loupaných mandlí 4g kurkumy, 4 bobkové listy 1 červená paprika, 1 zelená paprika 100 ml bílého vína, 50 ml vývaru 50 ml olivového oleje sůl, pepř

RECEPT PAELLA PŘÍPRAVA: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, omyté papriky na větší proužky, a vše orestujeme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a do směsi přimícháme propláchnutou rýži s bobkovým listem, kurkumou a mandlemi. Pak přilijeme bílé víno a pokrm dusíme 20 minut, dokud se voda nevypaří a rýže nezměkne. PŘÍLOHY: Servírujeme s měsíčkem citrónu.

FRANCIE pain au lait

INGREDIENCE pain au lait – sladké briošky s čokoládovými peckami 500 g polohrubé mouky 70 g másla 1 vejce a 1 žloutek 60 g cukru ½ kávové lžičky soli 220 g mléka 20 g droždí 75 g čokoládových pecek nebo pokrájené čokolády 1 žloutek smíchaný se lžicí teplé vody – na potření

RECEPT pain au lait Snídaňové briošky jsou moc dobré s máslem a marmeládou. Postup: V pekárně necháme zpracovat těsto (ev. zpracujeme ručně), zapracujeme do něj čokoládové pecky a necháme kynout při pokojové teplotě. Po vykynutí, cca po hodině a půl, uděláme malé briošky ve tvaru bochánků nebo válečků. Nahoře párkrát nařízneme, necháme znovu kynout asi 20 minut. Pak potřeme žloutkem a pečeme při teplotě 180°C 15 minut.

ŘECKO - czacziky

INGREDIENCE - czacziky okurka - anghuráti bílý jogurt - giaourti koření - bacharika

RECEPT czacziky Oloupeme dvě salátové okurky, nakrájíme na nudličky na hrubším struhadle. Přimícháme bílý jogurt a dochutíme kořením (směs soli, česneku a kopru). Vzniklý salát namažeme na předem opečené toustové chleby.

UKRAJINA – salát Venihret

INGREDIENCE - salát Venihret 2 červené řepy буряк 5 brambor картопля 2 mrkve морква 1 cibule цибулю 1 plechovka fazolí квасоля 4 sterilované okurky огірки 2 lžíce slunečnicového oleje масло sůl сіль Pepř перець

RECEPT salát Venihret Uvařenou červenou řepu, brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nakrájené sterilované okurky a nadrobno nasekanou cibuli. Fazole slijeme a spolu se dvěma lžícemi slunečnicového oleje zamícháme do připravené zeleniny. Ochutíme solí a pepřem. K salátu podáváme tmavé pečivo.

SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ VELKÉ BRITÁNIE A SEVERNÍHO IRSKA toust, sendvič

INGREDIENCE toast, sandwich,toasted sandwich toustový chléb bread anglická slanina bacon sýr cheese máslo butter

RECEPT TOAST – vezmeme dva plátky toustového chleba a dáme je opéct do topinkovače (toust je tedy topinka). SANDWICH - vezmeme plátek chleba, potřeme ho máslem a na máslo položíme plátek anglické slaniny a sýr. Nahoru dáme ještě jeden plátek chleba. Takto připravený sendvič můžeme překrojit na dva trojúhelníky. TOASTED SANDWICH – sandwich, který jsme si připravili na studeno, si dáme zapéct do sendvičovače (češi tomuto přístoji říkají toustovač)

RUSKO – RUSKÉ BLINY

INGREDIENCE – RUSKÉ BLINY 1 ŠÁLEK MLÉKA 1 BALÍČEK DROŽDÍ 3 ŽLOUTKY 1 ŠÁLEK SMETANY 1 ŠÁLEK PŠENIČNÉ MOUKY 1 ŠÁLEK POHANKOVÉ MOUKY SŮL OLEJ NA SMAŽENÍ NA POTŘENÍ: KAVIÁR A KYSELÁ SMETANA NEBO MARMELÁDA

RECEPT RUSKÉ BLINY V hrnku ohřejeme mléko, rozdrobíme do něho balíček čerstvého droždí. Přidáme tři žloutky, sůl, promícháme. Přidáme šálek smetany, mouku, pořádně promícháme. Těsto necháme přes noc odpočinout. Smažíme na oleji – jako lívance. Podáváme s kysanou smetanou a marmeládou (kaviárem).