STUDIA TURISTICA elektronický odborný časopis

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Advertisements

Závěrečný workshop projektu „Komplexní inovace oboru cestovní ruch na VŠPJ“ Udržitelnost projektu Eva Janoušková 24. května 2012.
Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Analýza dat ve Web of Science a Scopus PhDr. Ondřej Fabián.
Kongresová turistika pro Pardubický kraj Chrudim Spolkový dům Záměr vzniku.
Specializovaná databáze pro výzkum astronomie a astrofyziky Mgr. Radka Svaškova, Astronomický ústav AVČR, v. v.i.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
CASALC Review Odborný časopis České a slovenské asociace učitelů jazykových center na vysokých školách.
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Registrujte se prosím  1.Podepište se do prezence Ověřte hodnocení doktorandů za Zkontrolujte svoji adresu v adresáři doktorandů 3.Prověřte.
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum:
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Jiří Vaníček Vysoká škola polytechnická Jihlava
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Rektor Zdroj:
Hodnocení vědy a výzkumu za využití InCites
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Dobrovolnictví v české společnosti
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Nové metodické trendy udržitelnosti
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Spolupráce ČR - Slovinsko v aplikované výpočetní geometrii v rámci projektů Kontakt v l Řešitelé : Doc.dr.ing.Ivana Kolingerová, Západočeská univerzita,
Externí hodnocení kvality Doporučení ČSKB Vyhodnocení dotazníkové akce
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Koordinátoři ICT Organizační informace
Program dnešního setkání OPS ( )
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Open Journal System Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému Dspace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká.
Ústav pedagogických věd
Akademické publikování praktické zkušenosti Moderní způsoby publikování a hodnocení výsledků VaV RNDr. Dalibor Ciprian, Ph.D. Institut fyziky,
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Disertační práce MPA Michal Radvan
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Úvod do psychologie Úvod do psychologie - cíle podnítit zájem Osvojení vědeckého způsobu uvažování (zdravý rozum x vědecká metoda) Jazyk vědy.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Produktová strategie a proces inovace ve společnosti Mironet.cz a. s.
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Doktorské studium na FLD
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Pravidla citování v absolventské práci
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Transkript prezentace:

STUDIA TURISTICA elektronický odborný časopis ZALOŽENO 2010 REDAKČNÍ RADA RNDR. EVA JANOUŠKOVÁ, PH.D.RNDR. PAEDR. JAROMÍR RUX, CSC. DOC. PAEDR. JIŘÍ ŠTYRSKÝ, CSC.DOC. RNDR. JIŘÍ VANÍČEK, CSC. PHDR. DANA ZAŽÍMALOVÁ RECENZE RNDR. PAEDR. JAROMÍR RUX, CSC.DOC. PAEDR. JIŘÍ ŠTYRSKÝ, CSC. REDAKCE JITKA KALABUSOVÁŠÁRKA VENKRBCOVÁ TECHNICKÝ REDAKTOR ONDŘEJ CHALUPA, DIS.

Ročník 2010 1. Číslo vyšlo v únoru 2010 13 autorů, 76 stran. Časopis tvoří pouze hlavní články 2. Číslo vyšlo v prosinci 2010 11 autorů, 51 stran Pouze dva recenzenti časopis tvoří pouze hlavní články

ROČNÍK 2011 3. Číslo vyšlo v lednu 17 studentek autory článků o Kubě 56 stran 4. Číslo červenec – zavedena funkce redaktora (J. Šíp) zavedeno členění na část s hlavními články, část diskuze a turistické rozhledy a část informace, 2 recenzenti, celkem 13 autorů na 84 stranách 5. Číslo prosinec - zavedeny dvojnásobné přísné anonymní recenze , počet recenzentů rozšířen na 8 ze 4 různých pracovišť , publikovalo 13 autorů na 102 stranách

Budoucnost Po ukončení projektu náklady spojené s vedením a edicí přebírá VŠPJ Zájem o publikování roste Přibývají čtenáři Přibývají citace autorů a jejich článků ve Studia Turistica Doplňujeme redakční radu o experty domácí i zahraniční Usilujeme o zapsání do pozitivního seznamu neimpaktovaných periodik Další číslo je před vydáním

Schválení redakce hlavních článků Hlavní část recenzované články – výzkum a vzdělávání Emanuel Hurych: ……………………………………………………...page 1-9 Jak je možná „filosofie cestovního ruchu“? How is posible philosophy of tourizm Jiří Štyrský, Jiří Šípek :……………………………………………… page 10-19 Lidské problémy v současné době – hledání naděje na počátku 21.století Psychologické a antropologické souvislosti turismu Human probleme at present – search for hope the 21 st Century. Psychological and anthropological context for tourism. Renata Klufová:………………………………………………………. page 20-29 Cestovní ruch seniorů v České republice. Senior tourism in the Czech Republi Jakub Trojan:…………………………………………………………. page 30-39 Sociální sítě při výuce hotelnictví a cestovního ruchu. Sociat network intourism and hotel management education Mária Muchová, Henrieta Pavolová:………………………………,,page 40-50 Analýza vybraných ukazateľov vývoja cestovného ruchu v podmienkach SR:Analysis of selected indicators of tourism development in conditions of Slovak Republic Daniela Hrehová……………………………………………………….page 51-72 Vel´trhy a výstavy ako všestranný nástroj obchodnej a marketingovej strategie:

Rubrika Informace, zprávy a novinky Informace pracoviště , zaměřená na vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Štýrký a Miroslav Půža : Katedra rekreologie a cestovního ruchu FIM UHK Hradec Králové Eva Janoušková: Katedra cestovního ruchu Vysoké školy polytechnické v Jihlavě Jakub Trojan: Laboratoř experimentální a aplikované geografie Vysoké školy obchodní a hotelové v Brně Daniela Hrehová: Technická univerzita Košice

Zprávy Jiří Vaníček Přeshraniční spolupráce vysokých škol - konference - Kulinářství a cestovní ruch. J. Šíp o konferenci v Toruni Kdo co má ještě? E. Janoušková Brno?

Návrh nové koncepce recenzí Dva recenzenti Recenzenti podle odborných okruhů Anonymita recenzentů vůči autorovi Recenzní formulář viz níže Uvedení jmen recenzentů za uplynulý rok v prvním čísle následujícího roku (viz potvrzení jejich činnosti)

Recenzní posudek Studia Turistica ISSN: 1804-252x Adresa editora/Editorial address: Vysoká škola polytechnická Jihlava Tolstého 16 , 586 01 Jihlava tel.č.: /tel. No: , e-mail: sipj@vspj.cz č. recenze: Název článku/……………………….. Část I/Part I. (prosíme o uvedení hodnocení. Druhou alternativu vymažte ANO anebo NE Jsou použité metody, data a zdroje na úrovni současných poznatků a v souladu s tématem? ANO/NE?/ Přispívá článek svou originalitou k současné úrovni poznání? ANO/NE? Je článek v souladu s cíly a zaměřením časopisu? ANO/NE? Odráží anotace dostatečně obsah článku? ANO/NE? Jsou cíle článku jasně vymezeny? ANO/NE? Obsahuje článek evidentní nepravdy a logické chyby? ANO/NE? Má článek standardní strukturu vědeckého článku (obsah a formát)? ANO/NE? Jsou interpretace a závěry logické? ANO/NE? Část II/ Part II – Slovní hodnocení (min. 1000 znaků, doporučený rozsah je 3000 – 3500 znaků Část III/Part III – Prosím označte jednu z následujících možností ostatní možnosti vymažte Článek přijmout bez úprav Článek přijmout s podmínkou zapracování oprav podle recenze/ Článek nepřijmout a doporučit autorům článek upravit podle recenze. Článek musí být opětovně recenzován/

Budoucnost a návrhy nové koncepce Velice těžko se zajišťují adekvátní autoři důvody: ST nenabízejí vyšší bonitu hodnocení publikační činnosti mladý časopis, bez vědomí potenciálních autorů o jeho existenci paradoxně o něm neví ani naši studenti Návrh opatření: Rozdělit číslo na část hlavní vědecké články se vztahem ke vzdělávání cca 3-4 Vedle rubriky zavést část nazvanou např. turistické rozhledy ve, které by byly zařazeny články recenzované, zajímavé, ale bez ambicí na vědecké řešení vzdělávání Rozšířit pole autorů nabídkou možnosti publikování v AJ a NJ – zapojit katedru jazyků? Zaměřit se na kampaň nabídky možnosti publikování pro zahraničí např. Polsko, Rakousko, Rusko viz naše cesty po konferencích. Vizitky s adresou a jednoduchým popisem a kontakty pro každého našince

Různé Počítadlo na webu Dopisní papír s logem i elektronický Jak psát Studia turistica? Ujednotit Úpravy formy časopisu: Redakční rada dopředu? ISSN vpředu na snadně hledatelném místě Hned v úvodu jednoduchá informace a upoutávka v angličtině pro potenciální zahraniční čtenáře