Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nauka o podniku Seminář 7..
Advertisements

Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA září 2012 od 13 hodin Velké kolegium Ministerstva dopravy ČR Mediální partneři :
Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
LOGISTIKA ZÁSOBOVÁNÍ NÁHRADNÍMI DÍLY V AUTOSERVISECH
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
8 Koncepce Just-in-Time (JIT), kanban
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Facility management ČSN EN
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
Využití simulačních modelů v praxi II.
4.Kalkulace nákladů.
Nákup ( kap. 12).
Předmět: Řízení podniku 1
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 3/14.
EKONOMIKA ZÁSOBOVÁNÍ Ing. Hana Kročová
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
LOGISTICKÉ SYSTÉMY /14.
ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a.
Využití nástrojů průmyslového inženýrství a dynamické simulace pro optimalizaci montážního pracoviště.
Odbyt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
TVORBA HODNOTY VNÍMANÁ ZÁKAZNÍKEM
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
STRATEGIE ZMĚNY 1. Model diagnózy podniku 2. Strategie změny 3. Procesně orientovaný přístup.
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Mikroprostředí firmy.
VELKOOBCHOD KAPITOLA 6 Obchodní činnosti - Kapitola 6 Pavlíčková.
BILANCE MATERIÁLU.
EVIDENCE ZÁSOB.
Model strategie marketingového mixu
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základy firemních financí
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
ŠKODA předsériová logistika
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán podniku
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Řízení zásob ve výrobním podniku
Simulace podnikových procesů
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
Optimalizace výrobního procesu s využitím principů štíhlé výroby
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
Ekonomika Zásobovací činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
IAS 38 Nehmotná aktiva.
Řízení zásob ve výrobním podniku
Ing. Hana Pokorná Oběžný majetek Zásobování zabezpečuje na trhu část výrobních činitelů nutných zajištění hlavní funkce podniku Oběžný majetek.
Směnnost, koeficienty využití VK
Transkript prezentace:

Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s.

Metoda Just in time cílem jsou nulové zásoby a 100% kvalita. „Principem je, že dodávky jsou právě včas, tj. podle potřeby a skladované zásoby jsou velmi malé. Nízká úroveň zásob ovšem vyžaduje vysokou frekvenci dodávek. Tyto systémy mohou být výhodné pouze pokud se podaří dosáhnout snížení pořizovacích nákladů.

Fungování JIT metody vyžaduje: spolehlivost dodavatele, který dodá 100% svých výrobků včas spolehlivost dodavatele, který dodá 100% svých výrobků v požadované kvalitě blízkost výroby spolehlivost telekomunikace – okamžitá odezva odběratele na přímé informace o cenách a kapacitách dodavatele,

Fungování JIT metody vyžaduje: plánové informace o spotřebě jsou poskytnuty dodavateli, jenž je poté schopen zajistit včasnou a kvalitní dodávku, využití metod hodnotové analýzy vede k vysoké kvalitě výrobků a snížení nákladů na obou stranách, koordinaci aktivit mezi dodavatelem a odběratelem - je zajištěna díky úzkým obchodním vztahům. Rychlost obratu zásob, Doba obratu zásob, Celkové náklady na zajištění dodávek

Outsourcing ve skladování Snížení hodnoty zásob v odpovědnosti podniku, Představuje přenesení odpovědnosti, a tím i břemene, na spolehlivý a důvěryhodný subjekt mimo podnik. Výrobní podnik má na výběr dvě základní možnosti využít: Externí ukladatelský sklad nebo konsignační sklad

Externí ukladatelské sklady Hlavní ukladatelské sklady pro firmu Škoda Auto zajišťuje firma M. Preymesser. Provozuje hlavní ukladatelský sklad v Řepově u Mladé Boleslavi a další dva menší sklady v Lipovce a ve Vrchlabí. Zajišťuje konsolidaci dodávek přivezených na nákladních vozech i vlakem. V jejích prostorách je udržována zásoba jitových dílů. Škoda Auto přispívá na provoz skladů.

Konsignační sklady Zřejmě i firma M. Preymesser. Někteří dodavatelé jitových dílů do něj naváží několikadenní zásobu, která se postupně během dne přiváží přímo k linkám. Fakturace probíhá na základě denní inventury spotřeby dílů. Firma Draexlmaier má pronajaté prostory přímo uvnitř výrobního závodu v Kvasinách. Z něj se pak flexibilně přiváží díly na výrobní pracoviště.

Sklady

Růstová strategie Začátkem roku 2011 byla představena nová Růstová strategie značky ŠKODA AUTO. GLOBALIZACE – tedy expanze a podpora výroby na trzích v Rusku, Indii a Číně. Globalizace bude dosažena splněním tzv. Mise logistiky značky. Ta je rozdělena do tří částí: dynamiky, flexibility a nákladovosti.

Růstová strategie Dynamiky je rozebírána např. nutnost urychlit náběhy nových výrob/projektů. Flexibilita se věnuje IT systémům, formuluje pohled na budoucí dodávky materiálu nebo rozložení přepravních proudů v budoucnosti (železnice versus kamiony). Nákladovost vše zasazuje do finančního rámce.

Počítačová simulace Počítačová simulace ve firmě Škoda Auto užitá jako nástroj pro optimalizaci zásobování výrobních linek. Simulace v plánování výroby, Ing. Jiří Štoček, Ph.D., 30.1.2012 Cílem je získání poznatků aplikovatelných poté ve skutečnosti

Rozvaha ŠKODA AUTO a.s. Konsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2011 v (mil. Kč)

Rozvaha ŠKODA AUTO a.s.

Děkuji za pozornost