Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití simulačních modelů v praxi II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití simulačních modelů v praxi II."— Transkript prezentace:

1 Využití simulačních modelů v praxi II.
11. přednáška

2 Simulace v praxi Firmy samostatně nebo přes poradenské firmy
Logio ( – Witness, SIMUL8, Simio Humusoft ( – Matlab, Simulink, Comsol Dynamic Future ( - Witness AF-City Plan ( cityplan.cz/mikrosimulace.html) – PTV VISSIM

3 Konkrétní příklady 1. Simulace vytížení skladových expedičních lamp
(firma Logio – program SIMUL8)

4 Konkrétní příklady 2. Ukázkový model jednoduchého výrobního systému s vizualizací průběhu zásob a čekacích dob v mezioperačních skladech (Logio – SIMUL8)

5 (firma Logio – program SIMUL8)
Konkrétní příklady 3. Ověření propustnosti a vytížení vstupních a výstupních ramp ve skladu (firma Logio – program SIMUL8)

6 Konkrétní příklady 4. Simulace logistiky ve výrobní hale Continental (LOGIO – SIMUL8) continental/

7 Konkrétní příklady 5. Simulační studie převozu vozů od voskovací linky do expedice (Tech.univerzita v Liberci, program Witness)

8 Konkrétní příklady 6. Ověření propustnosti výroby provozu lisovny
(firma Dynamic Future – program Witness)

9 (program Simulink a Matlab)
Konkrétní příklady 7. Simulační model pomohl s vyproštěním ponorky Kursk (program Simulink a Matlab)

10 Simulace ve výrobě Běžná v „automotive“ Škoda Auto
Magna Liberec (plastové součástky do automobilů) Metoda 3P (reálné hraní si s modelem) Kostal Zdice (díly do automobilů)

11 Simulace ve Škoda Auto 2002 pouze 1 model (malá část výroby Škoda Fabia) 2007 aplikováno, poté standardizace prvků, centrální aplikace pro analýzu dat, zefektivnění průběhu simulací 2008 přechod na simul.software Plant Simulation, standardizace (v rámci VW a sdružení automobilových výrobců (VDA) – jednotná metodika tvorby simulačních modelů, prvky pro jednotlivé provozy 2012 aplikování 3D animace v Plant Simulation, standardizace v oblasti logistiky 2013 týmová spolupráce na tvorbě modelů, týmové weby (z přednášky Ing. J.Štočka, Ph.D. na konferenci Výrobní systémy dnes a zítra, Liberec 2013)

12 Názory na simulace a konkrétní aplikace simulačních modelů
Počítačová simulace výrobních procesů Doc. František Manlig, Ing. Radek Havlík Katedra výrobních systémů TU v Liberci, Fakulta strojní Využití simulace jako inženýrského nástroje během životního cyklu výrobků a služeb Velmi pěkná prezentace firmy Humusoft Praktické skúsenosti s využitím simulácie Dynamická simulace v prostředí SIMUL8 a Počítačová simulace výrobních procesů Dr. ing. František Manlig Katedra výrobních systémů TU v Liberci, Fakulta strojní Využití simulace jako inženýrského nástroje během životního cyklu výrobků a služeb Velmi pěkná prezentace firmy Humusoft /sld001.htm Praktické skúsenosti s využitím simulácie Dynamická simulace v prostředí SIMUL8 a přednáška Ing. Tomáše Hladíka

13 Závěr Simulace není jen o „hraní si“ z grafikou a ikonami
Simulace není „všelék“, je nutno jí propojit i s jinými metodami a postupy V „západním“ světě patří mezi běžné postupy při rozhodování – musíme jen doufat, že najde větší uplatnění i u nás


Stáhnout ppt "Využití simulačních modelů v praxi II."

Podobné prezentace


Reklamy Google