Výpočet rychlosti Stručný návod pro žáky. Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy o pohybu.
Advertisements

Energie mechanická Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
ENERGIE CO VŠECHNO SKRÝVÁ….
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Rychlost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Slovní úlohy o pohybu Varianta 2: Pohyby stejným směrem.
Dráha, rychlost, čas.
Slovní úlohy o pohybu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy O pohybu 2.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Slovní úlohy o pohybu Autor: Vladislava Hurajová.
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vytvořil: Robert Kunesch
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Zlomky Vzorce Procenta Úměrnost
Vodorovný vrh Graf trajektorie Mgr. Alena Tichá.
Fyzika 2. stupeň VY_52_INOVACE_01_12 Hustota látky
Rychlost rovnoměrného pohybu
VY_32_INOVACE_11-05 Mechanika II. Práce a energie– test 1.
VOLNÝ PÁD.
VÝKON.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
Měření fyzikálních veličin – Hustota
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
AnotacePrezentace, která se zabývá slovními úlohami o pohybu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci počítají úlohy o pohybu. Speciální.
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
Ú VODNÍ HLAVIČKA Doplň číslo lab. práce Ú KOL 1: O DPOVĚZ NA OTÁZKY 1) Definuj rychlost (popis, značka, jednotka, značka jednotky) Popis: dráha, kterou.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Rychlost nerovnoměrného pohybu tělesa (průměrná rychlost)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Nerovnoměrný a rovnoměrný pohyb
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Návod k počítání výkonu s příklady k procvičení
Rychlost rovnoměrného pohybu
KINEMATIKA - popisuje pohyb těles - odpovídá na otázku, jak se těleso pohybuje - nezkoumá příčiny pohybu.
Gravitační pole – úloha h) Zuzana Vlasáková, 8.A.
Rychlost rovnoměrného pohybu
Dráha při rovnoměrném pohybu tělesa
Výpočet hustoty, práce s tabulkami
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_32_INOVACE_11-11 Mechanika II. Gravitační pole – test.
Převody jednotek Jednotky délky.
1 Slovní úlohy o pohybu úvod Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným.
Výpočet hmotnosti tělesa Hmotnost tělesa lze určit nejen vážením, ale také výpočtem, známe-li objem tělesa a hustotu látky, ze které těleso je. Vzorec.
Okamžitá rychlost Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
VY_12_INOVACE_Pel_III_21 Objem jehlanu Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.28_Rychlost_draha_cas Datum:
Hustota a její měření.
Kilometr - jednotka délky
Jak můžeme popsat pohyb.
Procvičování znalostí z rychlosti rovnoměrného pohybu
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
zpracovaný v rámci projektu
Název výukového materiálu Vztah rychlosti, dráhy a času Identifikátor
Průměrná rychlost – úlohy II
Slovní úlohy o pohybu úvod 1
Rychlost a dráha rovnoměrného pohybu. Vypracoval: Lukáš Karlík
Rychlost, dráha a čas Autor: Lukáš Polák.
AUTOR: Mgr. Milada Zetelová
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy o pohybu.
AZ kvíz.
Převody jednotek délky
Rovnoměrný a nerovnoměrný pohyb
Slovní úlohy o pohybu.
Hydrostatický tlak Hydrostatický tlak je tlak v kapalině způsobený tíhovou silou Značíme jej ph Jednotkou je 1 Pa (Pascal), je to stejná jednotka, jako.
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Klid a pohyb tělesa.
Transkript prezentace:

Výpočet rychlosti Stručný návod pro žáky

Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku 30 cm, široké jsou půl metru. Kopec má délku 230 metrů. Sáňkovat vyšel Jiřík ve 14:30, na sáňky nasedl v 14:42 a dole byl za 30 sekund. Jakou rychlostí jel? Zadání:

Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku 30 cm, široké jsou půl metru. Kopec má délku 230 metrů. Sáňkovat vyšel Jiřík ve 14:30, na sáňky nasedl v 14:42 a dole byl za 30 sekund. Jakou rychlostí jel? Zadání: Nejdříve si napíšeme vzorec pro výpočet rychlosti: v = s : t s – dráha, po které se těleso (sáňky s Jiříkem) pohybuje t – čas, po který daný pohyb trval

Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku 30 cm, široké jsou půl metru. Kopec má délku 230 metrů. Sáňkovat vyšel Jiřík ve 14:30, na sáňky nasedl v 14:42 a dole byl za 30 sekund. Jakou rychlostí jel? Zadání: Nyní si najdeme potřebné údaje v zadání - dráhu a čas: Dráha po které jel – 230 metrů, ostatní délkové údaje nás nezajímají (rozměry sáňěk apod.) Čas – 30 sekund, ostatní časové údaje nás nezajímají

Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku 30 cm, široké jsou půl metru. Kopec má délku 230 metrů. Sáňkovat vyšel Jiřík ve 14:30, na sáňky nasedl v 14:42 a dole byl za 30 sekund. Jakou rychlostí jel? Zadání: Dosadíme do vzorce: v = s : t = 230 : 30 = 7,6666 jednotkou jsou samozřejmě m/s, protože dráhu jsme měli v metrech a čas v sekundách. Výsledné číslo nás moc nepotěšilo, je periodické, takže musíme zaokrouhlit: v = 7,7 m/s

Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku 30 cm, široké jsou půl metru. Kopec má délku 230 metrů. Sáňkovat vyšel Jiřík ve 14:30, na sáňky nasedl v 14:42 a dole byl za 30 sekund. Jakou rychlostí jel? Zadání: Převedeme na km/h: Přeci jen jsme více zvyklí na jednotky km/h, ty si umíme lépe představit, v takových jednotkách jezdíme autem, na kole apod. Na km/h převádíme tak, že násobíme výsledek číslem 3,6. v = 7,7. 3,6 = 27,72 km/h. I toto zaokrouhlíme na „normální“ velikost: v = 28 km/h.

Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku 30 cm, široké jsou půl metru. Kopec má délku 230 metrů. Sáňkovat vyšel Jiřík ve 14:30, na sáňky nasedl v 14:42 a dole byl za 30 sekund. Jakou rychlostí jel? Zadání: Odpověď: Jiřík jel z kopce na sáňkách rychlostí asi 28 km/h. KONEC