Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Slovní úlohy o pohybu úvod 1

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Slovní úlohy o pohybu úvod 1"— Transkript prezentace:

1 Slovní úlohy o pohybu úvod 1
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. 1

2 Úvodní příklad Automobil ujel vzdálenost 84 km za 1 hodinu a 30 minut. Jak dlouho by trvala stejná cesta cyklistovi, který za hodinu urazí o 32 km méně než automobil? Spoj čarou údaje, které spolu souvisí. Které údaje úloha sděluje? Vytvoř zápis: Popřemýšlej, čeho se úloha týká. 84 km Automobil 30 min 1 hodina Po objevení jednotlivých pojmů rychlost, dráha a čas lze pravým tlačítkem myši zvolit možnosti ukazatele a jednotlivé objekty, které s pojmem souvisí spojit popisovačem O 32 km v hodině méně cyklista ujel čas dráha rychlost 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. 2

3 Úvodní příklad Automobil ujel vzdálenost 84 km za 1 hodinu a 30 minut. Jak dlouho by trvala stejná cesta cyklistovi, který za hodinu urazí o 32 km méně než automobil? Co musíme nejdříve zjistit? Rychlost auta. Stejné údaje dej do jednoho sloupce. Dráha (s) Čas (t) Rychlost (v) Automobil 84 km 1 hodina 30 min x cyklista Připomeň si vztah pro výpočet rychlosti v= s:t = V = 84 : 1,5 3 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Úvodní příklad Automobil ujel vzdálenost 84 km za 1 hodinu a 30 minut. Jak dlouho by trvala stejná cesta cyklistovi, který za hodinu urazí o 32 km méně než automobil? Jaký je další úkol? Určit, jakou rychlostí jede cyklista. Dráha (s) Čas (t) Rychlost (v) Automobil 84 km 1 hodina 30 min x = 56 km = 24 km cyklista V = s : t V = 84:1,5 4 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Úvodní příklad Automobil ujel vzdálenost 84 km za 1 hodinu a 30 minut. Jak dlouho by trvala stejná cesta cyklistovi, který za hodinu urazí o 32 km méně než automobil? Jaký je další úkol? Určit dobu, za kterou cyklista urazí 84 km. Dráha (s) Čas (t) Rychlost (v) Automobil 84 km 1 hodina 30 min x = 56 km 84 84 : 24 = 3,5 hod = 24 km cyklista v= s:t V = 84:1,5 5 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Úvodní příklad Automobil ujel vzdálenost 84 km za 1 hodinu a 30 minut. Jak dlouho by trvala stejná cesta cyklistovi, který za hodinu urazí o 32 km méně než automobil? Jaký je další úkol? Ještě napsat odpověď! Cyklista by ujel vzdálenost 84 km za 3,5 hodiny. x v= s:t V = 84:1,5 6 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Slovní úlohy o pohybu úvod 1"

Podobné prezentace


Reklamy Google