Boží zbroj Podle Efezským 6,10-17

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím příjde...
Advertisements

ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Boží zbroj Od pondělí do čtvrtka na letním kempu 2006
STAŇ SE ZÁZRAK... Sk 3/1 Petr a Jan vystupovali o třetí hodině odpoledne — hodině modlitby — do chrámu. 2 Právě tam přinášeli nějakého muže, který byl.
Integrita bezúhonnost
PŘIPRAVENOST AC Vyškov, Kázání: „Připravenost“ Hesla: BUĎ PŘIPRAVEN! VŽDY PŘIPRAVEN! Připravenost k akci Pohotovost, hlídka - ve zbrani Stav.
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI. Jednoho dne myš koukala skrz puklinu ve zdi farmáře a viděla jeho ženu, jak otvírá nějaký balíček. Jaké jídlo by asi mohl obsahovat?
Já vím, takových věcí chodí hodně, ale tohle je vážně miloučký.
DESATERO DO ŽIVOTA.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Čím se trápí staršovstva Ostrava Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.
Dosáhni cíle!.
13. Jakubovi se na útěku zdál zvláštní sen. Jakube, Bůh ti žehnej. V zemi, kde budeš, si najdi dobrou ženu, věřící v Hospodina.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
Obstát na bitevním poli
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
Pohár mléka Endless love. way H.P..
B Ů H
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Velikonoční příběh Ilustrace Henry Martin Copyright © 2005
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Elkána měl dvě ženy. Peninu a Chánu, která z nich se trápila, že nemá děti? 2. Kdo se komu posmíval. Chána Elkánovi?
Dopis od Boha.
O červené Karkulce Zpracoval: Jan Krejčí.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
MILUJI TĚ MILUJI TĚ PANE, MILUJI TĚ MNOHEM VÍC,
Červená karkulka Lucie Novotná.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Pár vtípků.
CHVÁLÍM DEN, KDY JSI PŘIŠEL K NÁM, PORAZIL SMRT, ZACHRÁNIL JSI NÁS, V RADOSTI TEĎ ŽIJEM V TOBĚ DÁL. PRÁZDNÝ KŘÍŽ A PRÁZDNÝ HROB, ŽIVOT VĚČNÝ PRO NÁS BYL.
mezi lidmi  1 Také nějaký muž, jménem Ananiáš, a jeho manželka Safira prodali svůj pozemek. 2 Ananiáš si však s vědomím své ženy dal nějaké peníze.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
1. Bože, dík ti vzdávám, | že jsi Otcem mým, | zlá když přijde zpráva, | se vším k tobě smím, | v každičkou že chvíli | přístup k tobě mám, | a že sám.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Příběh pro všechny tvrdě pracující
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková PŘEDMĚT Pt Chlapec = viděl stromek hvězdu dárky ozdoby světlo sníh.
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Zázrak komunikace s Bohem
Naučil jsem se....
Poznání Boží vůle.
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
Maya Angela a její moudrá slova
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Maya Angela a její moudrá slova
On.
Transkript prezentace:

Boží zbroj Podle Efezským 6,10-17 Prezentace od Stacy Hagler Povoleno k volnému šíření pro užívání ve službě. Zákaz šíření za účelem zisku.

Zdá se, že Tomáš měl vždycky nějaké těžkosti Zdá se, že Tomáš měl vždycky nějaké těžkosti. Usilovně se snažil správně se rozhodovat, ale nakonec bylo snadnější vybrat si špatně.

Když mu tatínek řekl, aby pohrabal listy, hrál si na písku. Když mu maminka řekla, aby uklidil pokoj, hrál si hry. Když mu tatínek řekl, aby pohrabal listy, hrál si na písku.

Jednou odpoledne šel Tomáš navštívit svou babičku Jednou odpoledne šel Tomáš navštívit svou babičku. Když si spolu sedli na terasu, Tomáš se rozpovídal o tom, jak se vždy dostane do problémů.

Když Tomáš skončil, babička řekla: „Vím, co potřebuješ…potřebuješ nějakou výzbroj!“ „Výzbroj?“ zeptal se Tomáš nadšeně. „Nemají výzbroj vojáci?“ pokračoval Tomáš a poskakoval na židli. „Ano, Tome, ale ne jen tak ledajakou výzbroj! Ty potřebuješ Boží výzbroj!“

Tomáš poznal podle babiččiných rozzářených očí, že má na srdci něco vtipného. Babička vstala se své houpací židle a odešla do domu. Když procházela obývákem, byla slyšet vrzající podlaha. Pak Tomáš slyšel nějaké šustění a najedou: BÁC!

Když se babička vrátila, táhla za sebou po podlaze pytel Když se babička vrátila, táhla za sebou po podlaze pytel. Tomáš se nemohl dočkat, kdy už uvidí, co je uvnitř.

Babička se znova posadila na svou židli a sáhla hluboko do pytle Babička se znova posadila na svou židli a sáhla hluboko do pytle. Vytáhla dlouhý tuhý pásek. „Toto je tvůj pás pravdy,“ řekla, když mu hodně dlouhý pásek dávala kolem pasu. „Tento pásek ti pomůže pamatovat si pravdu a také pravdu říkat.“ „Ježíš vždycky říkal pravdu!“

Tentokrát babička po vytažení držela v každé ruce žabku Tentokrát babička po vytažení držela v každé ruce žabku. Tom do nich rychle vklouznul. „Toto jsou tvoje boty pohotovosti – musíš být vždy a všude připraven druhým říci dobrou zprávu o Ježíši!“ řekla babička.

Jako další vytáhla babička vestu, která byla na krajích olemovaná Jako další vytáhla babička vestu, která byla na krajích olemovaná. „Toto je tvůj štít spravedlnosti!“ řekla s hrdostí. „Bude chránit tvoje srdce a připomínat ti, že Ježíš je stále s tebou.“

Pak babička v pytli nahmatala předmět, který vydával zvuk Pak babička v pytli nahmatala předmět, který vydával zvuk. Vytáhla ho a chytila za držadlo. „Toto je tvůj štít víry, který ti bude pomáhat pamatovat si, že Ježíš je náš Spasitel a může nás ochránit od našich nepřátel.“

V pytli byla velká vypuklina, která vypadala jako želví krunýř V pytli byla velká vypuklina, která vypadala jako želví krunýř. Babička to vytáhla a dala na Tomášovu hlavu. Bylo to něco, s čím si Tom často hrával. Hnědé a zelené skvrny byly dokonale vybarvené na babiččině staré helmě. „Toto je tvoje helma spasení. Bude chránit tvoji mysl a pomáhat ti pamatovat si, co Ježíš udělal na kříži za naše hříchy.“

V tuto chvíli vypadl pytel prázdný, ale babička do něj sáhla ještě jednou. Vytáhla dlouhý placatý klacek. Nejdříve jej to překvapilo, protože to bylo něco, čím babička hrozila, když někdo řekl sprosté slovo. Babička to popadla do ruky a zvolala: „Toto je tvůj meč ducha, dá ti poznání a připomene ti, abys četl Bibli.“

V tuto chvíli se cítil Tomáš silný a odvážný V tuto chvíli se cítil Tomáš silný a odvážný. Švihnul svým mečem ve vzduchu a uslyšel typický rychlý zvuk. Babička tiše seděla a zavřela oči. Pak vztáhla své ruce a Toma objala. Tiše mu zašeptala do ucha: „Ještě ti ve výzbroji chybí jedna věc.“

Babička naposled sáhla do pytle a vytáhla malý kulatý kámen Babička naposled sáhla do pytle a vytáhla malý kulatý kámen. Chvíli ho přehazovala v ruce, a pak ho dala Tomovi do kapsy. „Toto, chlapče, je kapsa plná modliteb. Bude ti to připomínat, aby ses často modlil.“

Tomáš, plně oděný do Boží výzbroje, byl připravený na útok nepřítele Tomáš, plně oděný do Boží výzbroje, byl připravený na útok nepřítele! Odolávat nepříteli bez Boží výzbroje je obtížné, ale s ní to pro Tomáše není nemožné!

…vezměte na sebe plnou Boží zbroj, abyste se mohli v den zlý postavit na odpor ... Efezským 6,13 Kliparty and foto z msn.clipart.