Vyhledávácí rozcvička téma ČJ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace z internetu Jméno:. Přírodopis • Na obrázku vyznač libovolným způsobem modrým kolečkem TYČINKY.
Advertisements

VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
CC licence v praktickém využití Tento dokument podléhá licenci Creative Commons Lukáš Gruber Prezentace.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Jazykový kurz - Angličtina v 8.00 jsme seděli v autobuse Směr stejný jako loni : hotel Súkenická Jana a Anička.
Školení zaměstnanců web + intranet v Praze.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Vyhledávácí rozcvička
Informace – vyhledávání informací
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.15 Téma: PowerPoint.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.09 Anotace: Žáci si hravou formou ověří své znalosti a všeobecný přehled. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr.
Pohádkové postavy vs. Postavy v reálu
Polohové úlohy 1 Mgr. Martin Krajíc matematika 3.ročník analytická geometrie Gymnázium Ivana Olbrachta Semily, Nad Špejcharem 574, příspěvková.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
VELKÁ MORAVA A POČÁTKY KŘESŤANSTVÍ (CYRIL A METODĚJ)
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
VY_32_INOVACE_14_Jan Amos Komenský Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
J IHOMORAVSKÝ KRAJ. RozlohaPočet obyvatelHustota zalidnění Pořadí hustoty zalidnění km ,4 ob/km 2 3.
Espacenet Martina Machátová Aktualizace: 10. dubna 2014.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Slovník Nevíte jak pracovat se slovníkem na internetu?Nevadí,přečtět e si můj návod: Návod Jméno:Karolína Průšová Datum: Škola:Nám.Bří.Jandusů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_361_Jan Amos Komenský AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tadeáš Skála 3.A Sekvojovec obrovský Tadeáš Skála 3.A
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_148_otázky a úkoly o staročeských jednotkách Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava.
Soustava souřadnic v rovině
VY_32_INOVACE_FOTF11960ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Jan Amos Komenský.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Mark Twain životopis, romány,
Informační a komunikační technologie 5.ročník
Espacenet Martina Machátová Aktualizace: 14. listopadu 2014.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve slovních úlohách na I. stupni ZŠ 2 Slovní úloha s praktickým znázorněním VY_42_INOVACE_28 Sada 2.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_151_Násobíme,dělíme 7- slovní úlohy AUTOR: Jana Dzubáková.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ9_16 Sada DUMČeský jazyk 9 Předmět Český jazyk 9. ročník Název materiálu Božena Němcová Anotace Materiál.
Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 24, zpracovala J. Polgárová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
Knihovna vydávající e-knihy aneb Četba pro každého zdarma ke stažení
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
Propagace - periodika Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Slovní úlohy Dělitelnost
Jan Amos Komenský 1592−1670 Život Uherský Brod, Nivnice, Komňa
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického.
Corel DRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Wolfram|Alpha.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
„Všichni na jednom jevišti velikého světa stojíme, a cokoliv se tu koná, všech se týče“
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
České bankovky a kdo je na nich vyobrazen
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Mark Twain.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Populační růst.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
CorelDRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Vyhledávácí rozcvička téma ČJ Zkopírujte si soubor s otázkami. Odpovědi vkládejte vždy za otázku jako odkaz nebo ve formě kopie stránky (PrtScr).

Otázky základní ? ? ? ? ? Expert 1 Najdi citát Marka Twaina o vzdělání. 2 Zjisti, co je přesmyčka a udělej přesmyčku za svého jména. 3 Nač odkazuje reklama „Vem Boženu do metra“? 4 V knize Babička se mluví o devítiloketní cíše. Co je to cícha? Kolik měla metrů (uvažujeme český loket)? 5 Přelož nějaké známé české přísloví nejdřív do ruštiny, překlad pak do arabštiny a tento překlad pak zpátky do češtiny. Ulož původní přísloví a konečný překlad. ? ? ? ? ?

Otázky pro experty ? ? ? Základní otázky 6. Popovídej si s Elizou. Úryvek zkopíruj. 7. Vyhledej online nástroj na publikování časopisu. 8. Zakresli do mapy trasu životní pouti Jana Amose Komenského. ? ? ? Na konec

Děkuji za pozornost. „Mnohému jsem se naučil u svých učitelů, ještě více u svých druhů, ale nejvíce u svých žáků.“ Talmud © foto: Mira Friedrichová Zpracovala M. Friedrichová květen 2011

Help 1 http://citaty.net/autori/mark-twain/ Zpět 1 Najdi citát Marka Twaina o vzdělání. http://citaty.net/autori/mark-twain/ 2 Zjisti, co je přesmyčka a udělej přesmyčku za svého jména. 3 Nač odkazuje reklama „Vem Boženu do metra“? 4 V knize Babička se mluví o devítiloketní cíše. Co je to cícha? Kolik měla metrů (uvažujeme český loket)? 5 Přelož nějaké známé české přísloví nejdřív do ruštiny, překlad pak do arabštiny a tento překlad pak zpátky do češtiny. Ulož původní přísloví a konečný překlad.

Help 2 Zpět 1 Najdi citát Marka Twaina o vzdělání. 2 Zjisti, co je přesmyčka, a udělej přesmyčku ze svého jména. http://anagrammer.org/ 3 Nač odkazuje reklama „Vem Boženu do metra“? 4 V knize Babička se mluví o devítiloketní cíše. Co je to cícha? Kolik měla metrů (uvažujeme český loket)? 5 Přelož nějaké známé české přísloví nejdřív do ruštiny, překlad pak do arabštiny a tento překlad pak zpátky do češtiny. Ulož původní přísloví a konečný překlad.

Help 3 Zpět 1 Najdi citát Marka Twaina o vzdělání. 2 Zjisti, co je přesmyčka, a udělej přesmyčku ze svého jména. 3 Nač odkazuje reklama „Vem Boženu do metra“? http://www.rozhlas.cz/ctenarskydenik/portal/ 4 V knize Babička se mluví o devítiloketní cíše. Co je to cícha? Kolik měla metrů (uvažujeme český loket)? 5 Přelož nějaké známé české přísloví nejdřív do ruštiny, překlad pak do arabštiny a tento překlad pak zpátky do češtiny. Ulož původní přísloví a konečný překlad.

Help 4 Zpět 1 Najdi citát Marka Twaina o vzdělání. 2 Zjisti, co je přesmyčka, a udělej přesmyčku ze svého jména. 3 Nač odkazuje reklama „Vem Boženu do metra“? 4 V knize Babička se mluví o devítiloketní cíše. Co je to cícha? Kolik měla metrů (uvažujeme český loket)? http://www.jednotky.cz/ 5 Přelož nějaké známé české přísloví nejdřív do ruštiny, překlad pak do arabštiny a tento překlad pak zpátky do češtiny. Ulož původní přísloví a konečný překlad.

Help 5 Zpět 1 Najdi citát Marka Twaina o vzdělání. 2 Zjisti, co je přesmyčka, a udělej přesmyčku ze svého jména. 3 Nač odkazuje reklama „Vem Boženu do metra“? 4 V knize Babička se mluví o devítiloketní cíše. Co je to cícha? Kolik měla metrů (uvažujeme český loket)? 5 Přelož nějaké známé české přísloví nejdřív do ruštiny, překlad pak do arabštiny a tento překlad pak zpátky do češtiny. Ulož původní přísloví a konečný překlad. http://translate.google.cz/

Help 6 Zpět 6. Popovídej si s Elizou. Úryvek zkopíruj. 7. http://www.manifestation.com/neurotoys/eliza.php3 7. Vyhledej online nástroj na publikování časopisu. 8. Zakresli do mapy trasu životní pouti Jana Amose Komenského.

Help 7 Zpět 6. Popovídej si s Elizou. Úryvek zkopíruj. 7. Vyhledej online nástroj na publikování časopisu. Např.: http://www.weespr.com/ http://www.joomag.com/ 8. Zakresli do mapy trasu životní pouti Jana Amose Komenského.

Help 8 Zpět 6. Popovídej si s Elizou. Úryvek zkopíruj. 7. Vyhledej online nástroj na publikování časopisu. 8. Zakresli do mapy trasu životní pouti Jana Amose Komenského. mapa