® Od roku 1910 se v Jihlavě organizují čeští lyžaři, kteří se zpočátku považují za členy ústřed- ního pražského spolku, ale 9. 2. 1912 je ustaven jihlavský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

Sled katastrof v Japonsku.
Historie běhu na lyžích
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
Historie lyžování.
Úsilí za vznik ČSR 1914 – 1918.
zpracovaný v rámci projektu
Letiště Václava Havla Praha
2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
2011 MĚSTO LITOMYŠL PAVEL ŠAROUN 2011 MĚSTO LITOMYŠL.
se tábořilo za první republiky 1 Jak se tábořilo „kdysi“  Staré kroniky  Historie  Album věnované ETS  Úryvky z Hlasatele.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Klub českých turistů Čeřínek – Jihlava 5. Hvězdicový výstup na Čeřínek
ANTONÍN DVOŘÁK OBČANSKÁ VÝCHOVA 6. ROČNÍK
Konference IMPEL - Holandsko - Utrecht ve dnech 10. až Téma - porovnávání podmínek povolování a inspekcí IPPC farem pro prasata a užití BAT.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
® Počátky rozvíjení vlastenectví a češství v Jihlavě Jihlavský Sokol byl založen v roce 1892 jako odpověď na násilnosti proti Jihlavské Besedě, která.
Počátky rozvíjení vlastenectví a češství v Jihlavě Jihlavský Sokol byl založen v roce 1892, jako odpověď na násilnosti proti Jihlavské.
VY_42_INOVACE_396_MĚŘÍTKA MAP A PLÁNKŮ
Tučňák brýlový Tučňáci
Dějiny slovenského práva II. Ladislav Vojáček Státoprávní problematika v protifašistickém odboji.
Obecní vysílání. Dne pořádá žatčanský Klub seniorů kulturní akci - návštěvu divadelního představení, jedná se o komedii " Škola žen" uváděnou.
Vědomostní soutěž 2. světová válka
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
III/2 9.A XVI Dějepis Únor 1948, komunistický převrat, Klement Gottwald IX. ročník Mgr. Ladislav Hrdina Únor 1948.
VENUŠE ZAKLADNÍ INFORMACE:
Národní divadlo 5. ročník
Antonín Slavíček 16. května 1870 – 1. února 1910.
Zoo Ostrava E.Němčík. OBSAH Vznik Vznik Předání Předání První chovanci První chovanci Opravdová zoo Opravdová zoo Přesunutí zoo Přesunutí zoo Součastnost.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Narozen ve Vraném u Slaného Od roku 1910 lékárníkem v Jihlavě zvolen předsedou nově vzniklého Turistického klubu Čeřínek –
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
Kdo ve skutečnosti řídí NPÚ?
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Antonín Dvořák a jeho život
Klub českých turistů Bedřichov Jihlava pořádá dne studánkovou vycházku Luka nad Jihlavou - Bítovčice. Sraz v Lukách nad Jihlavou na nádraží.
III/2 XV A
České a československé právní dějiny Státoprávní problematika v protifašistickém odboji.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Vytvořil Nick Guláš a 9.A. Dne 20. června 2013 jsme navštívili grafické studio RUDI, které se nachází v našem městě. Cílem naší exkurze bylo zjisti, jakým.
Pražské jaro 1968 Odvolání Antonína Novotného Cíle – Akční program KSČ
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
TEST POLITOLOGIE. 1. Období Druhé republiky datujeme jak ?
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
C O JSME PRO V ÁS PŘIPRAVILI ? H ISTORIE OBCE V ŠENORY V DOKUMENTECH A FOTOGRAFIÍCH Výstava je umístěna v budově Státního okresního archivu Praha-západ.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
 narodila se 3. dubna 1928 ve Stonařově  celá rodina Schebestových byla německé národnosti  rodiče a dvě dcery hospodařili na statku  Hermina navštěvovala.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
SEMINÁŘ CVIČITELŮ na ČEŘÍNKU říjen 2010.
KTV PRŽNO ÚNOR 2017.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
Inf Barevné ladění dokumentů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
LYŽOVÁNÍ Jazyk a řeč.
zpracovaný v rámci projektu
Anotace: Prezentace pro 9. ročník. KONTROLNÍ OPAKOVACÍ TEST
Transkript prezentace:

®

Od roku 1910 se v Jihlavě organizují čeští lyžaři, kteří se zpočátku považují za členy ústřed- ního pražského spolku, ale je ustaven jihlavský odbor Českého spolku pro zimní sporty. Předsedou byl zvolen Václav Šícha, jednatelem František Beneš. Bylo rozhodnuto, že na vrchu Čeřínek, 757 metrů vysokém, asi deset kilometrů jihozápadně od Jihlavy, bude pro potřeby lyžařů ze širokého okolí vybudována turistická chata tzv. alpského stylu. Podle plánů slavného lyžařského závodníka tehdejší doby, architekta Jarolímka, ji vystavěl za Kč tesař Antonín Bílek z Bate- lova a byla předána veřejnosti dne

Dnem otevření chaty se začala psát i Staniční kniha, která měla zachytit návštěvy a zaznamenat významné události. V úvodu jsou uvedena pravidla, za kterých se lze na chatě ubytovat. Rovněž se zde nabádá ke slušným způsobům, dodržování domácího řádu a nepoškozování vnitřního vybavení. Jednotlivá sdělení jsou prová- zená množstvím fotografií, kreseb a ornamentů. Dnes je kniha uložena ve Státním okresním archivu Jihlava. Tato prezentace vznikla ve spolupráci se Státním okresním archivem Jihlava

NÁLADA BÁJEČNÁ, JITRA JEŠTĚ BÁJEČNĚJŠÍ, BLAZE NÁM ZDE BÝTI Pod vedením profesora Františka Fromka vyzdobily tyto žačky slováckými ornamenty stěnu větší ze dvou místností na chatě.

Z POSLEDNÍHO POBYTU NA ČEŘÍNKU S PŘEDSEDOU PROFESOREM L. FIALOU, KTERÝ SE PŘED SVÝM ODJEZDEM NA NOVÉ PŮSOBIŠTĚ DO ZÁBŘEHU LOUČIL NA DELŠÍ DOBU S CHATOU. POBÝVAL ZDE CELÝ TÝDEN, V SOBOTU VYTESAL NÁPISY NA SKALÁCH. LZE JE VIDĚT AŽ PŘI VYŠKRÁBÁNÍ SE NA VRCHOLEK. NA SKALCE JE I KOFROŇŮV BALVAN, BENEŠŮV BALVAN A GILBERTOVA SKÁLA.

Dne poutník tmavými lesy, mezi vysokými proplétal se skalami v dobách zlých a trudných. Až rozevřel se les a idylická chalupa na Dolních Hutích s vábným obrázkem husí pečeně sílí poutníka a po krátké chvíli v pozadí se objevuje chata a po několika krocích dý- mající krb vábné slibuje pohoštění – Kofroň (o sněhu ani potuchy) … dle Staniční knihy

VE DNECH 11. – POŘÁDAL OKČT TÁBOR LYŽAŘSKOU EXKURZ NA ČEŘÍNEK

SATYR HLÍDÁ KŘEPKÉ TANCE SVĚŘENÝCH MU NYMF A RUSALEK, ZATÍM CO FAUN SNAŽÍ SE JEJICH ŽIVOU RADOST ZACHYTIT PRO ANÁLY BIBLE CHATY NA ČEŘÍNKU

MUZIKANTSKÝ TANEC NA ČEŘÍNKU – GILBERT TAKTOVAL