Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory 7.1.1. Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Centrum celoživotního vzdělávání
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Fórum zaměřené na informační a komunikační technologie
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Podpora poradců Podpora poradců
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově SVČ, ICM, CCU, Centrum EtV Ok, partner projektu Výuka k různosti.
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY INSTITUCIONÁLNÍ PODPORY ROZVOJE CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ V KRAJI Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Etická výchova a ZŠ Lupáčova
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Projekt podpory etického vzdělávání Královéhradeckého kraje pro období ("Projekt EtV")
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Závěrečná konference k projektu
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Název operačního programu:
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června 2012

Program konference 9:00 hodinPředstavení projektu a jeho výsledků 9:30 hodinVystoupení čestných hostů 10:00 hodin„Etika jednání v institucích“ Prof. PhDr. Jan Sokol, Ph.D. CSc. 11:30 hodinDiskuse k přednášce 12:00 hodinOběd 12:45 hodin„Psychologické aspekty etické výchovy“ Prof. PhDr. Vladimír Smékal, CSc. 14:00 hodinDiskuse k přednášce 14:30 hodinPřestávka 14:50 hodin„Pedagogické aspekty etické výchovy“ Mgr. Ivan Podmanický, Ph.D. 15:40 hodinDiskuse k přednášce

Realizace projektu – Nositel projektu: Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově • Partneři projektu: • Základní škola sv. Voršily v Olomouci • Církevní gymnázium Německého řádu, s.r.o.

Realizátor projektu - Cyrilometodějské gymnáziu a MŠ v Prostějově Cyrilometodějské gymnázium a MŠ v Prostějově • Zřizovatel, rok založení • Osmileté gymnázium • Středisko volného času a školní klub • Informační centrum mládeže • Centrum celoživotního vzdělávání • Mateřská škola • Poslání školy

Realizátor projektu - Cyrilometodějské gymnáziu a MŠ v Prostějově Cílem vzdělávání je mladý člověk, který: • Ví, kdo je a co chce • Umí žít spolu s druhými lidmi • Umí se uplatnit • Ve škole nejde jen o znalosti • Ve škole jde o předání know how smysluplného a tedy šťastného života • Výchozí bod vzdělávání – vědět, kdo je člověk

Realizátor projektu - Cyrilometodějské gymnáziu a MŠ v Prostějově Člověk je bytost, která se vymezuje a uskutečňuje ve vztazích Šťastný život může prožít pouze ten, kdo: • umí žít spolu s druhými lidmi • umí žít pro druhé • má rád sebe i druhé lidi • je prosociální

Realizátor projektu - Cyrilometodějské gymnáziu a MŠ v Prostějově Etická výchova – výchova k prosociálnosti Na CMG učíme etickou výchovu od školního roku 2000/2001 Výborné zkušenosti s výsledky etické výchovy Pošli to dál

Cíl projektu „Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji“ Pomoci, aby se žáci i dalších základních a středních školách Olomouckého kraje mohli vzdělávat v předmětu Etická výchova.

Klíčové aktivity a výstupy projektu Kurz Etické výchovy pro pedagogy •250 hodin - rozšíření odborné kvalifikace pedagogických pracovníků • Počet absolventů – pedagogů Ok: 26 (20 škol) • Lektoři: Etické fórum ČR

Klíčové aktivity a výstupy projektu Založeno Metodické centrum podpory etické výchovy při CMGaMŠ v Prostějově Ukázkové hodiny, vzdělávací semináře, metodické návštěvy na školách, hospitace, konzultace, webové stránky s materiály a poradnou. Počet podpořených pedagogů za školní rok 2011/12: 46

Klíčové aktivity a výstupy projektu Vytvoření metodických materiálů pro výuku EtV • 231 pracovních listů pro žáky, metodika použití ve výuce • Ukázka

Klíčové aktivity a výstupy projektu Konference o etické výchově pro pedagogy OK

Klíčové aktivity a výstupy projektu Nejdůležitější výstup projektu: 509 žáků absolvovalo ve školním roce 2011/12 na školách Ok výuku EtV formou: • Povinného předmětu (doplňující vzdělávací obor) • Volitelného předmětu • Nepovinného předmětu • Integrovaného předmětu Další žáci absolvovali výuku EtV formou zájmového útvaru (dramatická výchova)

Závěrem Podrobnější informace o projektu Projektová brožura

Závěrem