VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODPADY.
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Ekologie Třídění odpadů.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
VY_32_INOVACE_M.5.20-Zlomky-prezentace
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Registrační číslo projektu:
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Co víš o recyklaci?.
DEN ZEMĚ TEST.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Porovnávání.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_17.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_15.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05- 12
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Třídění odpadů,recyklace
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_17_Třídění odpadu_1
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Třídění odpadů autor VM: Ing. Danišková Jitka období vytvoření VM: Červen 2012 anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 4.ročníku vzdělávacího oboru Přírodověda, tematického okruhu – Likvidace odpadů. Formou prezentace zpracovává téma recyklace a třídění odpadů

Třídění odpadu

Proč vůbec třídit? KO je směsný odpad – řada využitelných složek (sklo, plasty, bioodpad, papír, elektroodpad…) pro dobrý pocit? je to „in“? chybí zdroje a tak musíme? je to normální? pro zisk? z přesvědčení? A proč tedy netřídíme všichni…?

Pro separaci odlišené, normovaně barevné kontejnery či pytle: (v ČR více jak 200 000 kusů konteinerů) žlutý – plasty + lahve i s víčky (neuzavřené), kelímky, fólie, PS - linolea, kartóny od nápojů modrý – papír + noviny, časopisy, knihy, kartóny, lepenky - obaly s fóliemi (zmražené výrobky), tapety zelený/bílý – sklo (barevné/čiré) + lahve, tabulové sklo - porcelán, zrcadla, žárovky a zářivky, uzávěry

oranžový – nápojové kartóny + kombinované obaly od nápojů, mléčných výrobků hnědý kontejner + zbytky jídla, ovoce a zeleniny, dřevěný popel - dětské pleny, sáčky do vysavačů, popel z uhlí textil, elektro

Jaké jsou důvody těch, kteří netřídí? Lenost (mám to daleko) Nemám k tomu podmínky (není kam třídit) Nemá to cenu, stejně se to někde smíchá Nic z toho nemám Nikdy jsem to nedělal

Zajímavosti ze statistiky za rok 2010… (zdroj: EKO-KOM) - nejvíce se recyklují plasty, papír, následně sklo, kovy a nápojové kartony aktivně třídí již více než dvě třetiny obyvatel ČR v roce 2010 snížena produkce skleníkových plynů úspora energie - 260 tisíc domácností/rok - ušetření CO2 – 10% aut/rok 380 tis. tun papíru (každá tuna zachrání čtrnáct stromů) – uchráněno 5,3 milionu stromů

Závěr Třídit odpad je správné, ekonomické i ekologické Různé způsoby separace jsou různě efektivní Třídit se je třeba postupně naučit Motivace? Informovanost, dostupnost, ekonomika, přesvědčení! Zdroje: www.jaktridit.cz www.enwiweb.cz Námět: Hra odpady útočí – zadejte do vyhledávače