V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
ECVET v Programu celoživotního učení
Kariérové poradenství
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Oblasti, jejichž řešení může výrazně zlepšit životní podmínky osob s PAS – autismem v České republice, v kontextu Úmluvy o právech osob se zdravotním.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Horáčkova 1095/1 Praha4.  Jsme speciální mateřská škola se speciálně pedagogickým centrem.  Poskytujeme péči dětem se speciálními vzdělávacími potřebami,
Výstupy z Úvodního semináře
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Minimální preventivní program školy
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Reintegrace žáků s chronickým onemocněním zpět do škol projekt TIMSIS Action Comenius 2.1 Action Comenius 2.1 Doba trvání projektu: 3 roky Doba trvání.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Žák se speciálními vzdělávacími potřebami a změny v legislativě.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
MUDr. František Schneiberg
MAP – Místní akční plán ORP RK
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Terapie pachatelů domácího násilí
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Občanské sdružení ProCit, z. s
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro osoby se zdravotním postižením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu sociálních.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
Edukace rodičů dětí s autismem a postdiagnostická péče v ČR
ANALÝZA PORADENSKÝCH SLUŽEB A PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ PRO ŽÁKA S NARUŠENOU KOMUNIKAČNÍ SCHOPNOSTÍ V ZÁKLADNÍ ŠKOLE Pavla Sychrová MU, 2011.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Vzorový projekt pro ZŠ.
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Vzorový projekt pro gymnázia
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Vzorový projekt pro ZŠ.
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012

Občanské sdružení ABC vzniklo dne jako dobrovolné neziskové občanské sdružení.

Z ÁKLADNÍ CÍLE SDRUŽENÍ Cílem sdružení je sdružování rodičů a přátel dětí s poruchou autistického spektra (PAS) a všech zainteresovaných stran doma i v zahraničí Všestranná pomoc a podpora těmto rodičům a dětem Prvotní pomoc rodičům, kteří se o diagnoze dozvěděli poprvé, nebo mají podezření na PAS u svého dítěte, s možností návazné spolupráce. Podpora nejčasnější možné identifikace dětí s PAS a co nejrychlejší intervence v rámci dotčených rodin Získávání a sdílení zkušeností, zejména pozitivních výsledků, doma i v zahraničí, napříč odbornou i laickou veřejností a jednotlivci a podpora jejich aplikace s důrazem na praktický přínos pro konkrétní rodiny * propagační a popularizační činnost * vzdělávací akce (přednášky, semináře kurzy, školení aj.), * podpora vzdělávání a osobního rozvoje dětí s PAS * informační činnost, vyhledávání, shromažďování, zprostředkování a předávání informací týkajících se problematiky PAS * organizování aktivit souvisejících s cíli sdružení (informační, vzdělávací, zájmové, pobytové, rehabilitační, relaxační, integrační, odlehčovací, sportovní, tvůrčí aj.) * vlastní publikační a překladatelská činnost * zápůjční fond potřebných materiálů, knih, pomůcek, speciálních hraček apod. * tvorba a aktualizace webové prezentace, podpora elektronických systémů v rámci zprostředkování a výměny informací, vzdělávání, komunikace * Hledání a zavádění nových alternativních metod, programů a projektů. * Vzdělání členů občanského sdružení v dané problematice i problematice týkající se širších souvislostí (legislativa, sociální oblast, věda a výzkum, biologie, lékařství, výživa aj.) * Poradenství a spolupráce s odbornými zařízeními (speciální pedagog, psycholog, sociální pracovníci, logoped, školská a vzdělávací zařízení a další) * Spolupráce s vědecko-výzkumnými institucemi, projekty nebo odborníky, účasti na takových projektech, vlastní výzkumná činnost, zprostředkování dat a výsledků vědy a výzkumu v oblasti PAS * Spolupráce se školskými a vzdělávacími zařízeními, integrace, speciální vzdělávání, domácí vzdělávání, vzdělávání v rámci volnočasových aktivit * Spolupráce s terapeuty a jinými nápomocnými skupinami odborníků * Pomoc při financování nákladných způsobů analýz, terapií, léčby * Spolupráce s lékaři, diagnostika, hledání nových přístupů a možností vyšetření, popularizace nově zjištěných souvislostí, hledání skupin ochotných ke sdružování„expertů“ z různých oblastí (celostní přístupy, propojení alopatické a alternativní medicíny, multioborové přístupy) * Centrum prvotní a následné pomoci rodičům dětí s PAS * Podpůrné činnosti zajišťující naplňování výše uvedených cílů a aktivit

Č INNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC V ROCE 2012 Jelikož naše o.s. vzniklo teprve na konci roku 2012 tak máme uskutečněnou pouze jednu akci pro děti s PAS. Během posledních 2 měsíců v roce 2012 naše občanské sdružení pracovalo na přípravě terapeutického pobytu pro děti s PAS. Na konci roku 2012 proběhlo sportovní odpoledne ve spolupráci s občanským sdružením Basket Ostrava