METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBO Ř ANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_181_SAMOHLÁSKY Téma: ROZD Ě LENÍ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_515_Vyjmenovaná slova po - z - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Ž ivot je škola Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
Bezobratlí.
Český jazyk 1. ročník Čtení - doplňovačky.
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.07 Název pro školu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_214_POČÍTÁNÍ_GEOMETRICKÝCH_TĚLES Téma:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_441_Tvrdé a měkké slabiky AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_202_NÁSOBENÍ_DVĚMA Téma: NÁSOBENÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_201_PŘÍPRAVA_NA_NÁSOBENÍ Téma: PŘÍPRAVA.
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_193_SLABIKA_DĚ Téma: SLABIKA DĚ Číslo.
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Markéta Hanzalová Náprstková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ N12_Opakování TEMA: Český jazyk.
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_III.Vu_SBĚR.
HRAJEME SI S PÍSMENKY T NAJDI V BÁSNIČCE VŠECHNA PÍSMENA T. STOJÍ TRÁMEK, NA NĚM STŘECHA, KDO CHCE, POD TU STŘECHU SPĚCHÁ. NAD KAŽDÝM, KDO POTŘEBUJE,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_20_Rovinné útvary
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Písmeno ď, ť, ň Slabiky dě, tě, ně, di, ti, ni
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
DUM - Digitální Učební Materiál
Autor: Mgr. Věra Martincová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Porozumění jednoduchému textu 1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Český jazyk 3 Opakování 2. třídy.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Co si vezmu na….
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_03_Vodstvo ČR
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VY_32_INOVACE_20_Slabiky začínající písmeny M, L, P, S
Rozlišení slabik di, ti, ni - dy, ty, ny
Autor: Mgr. Božena Andrašková
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Věta se skládá ze slov Název školy
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Transkript prezentace:

METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé slabiky. Najděte chyby- předem dětem nakopírujeme text, aby mohly pracovat také v lavici. Jeden žák pracuje u tabule. Zdůraznit, aby žáci kroužkovali celá slova. Spočítají je, číslo mohou připsat na papír. Zkontrolují z tabule. Zakroužkuj slova- žáci se střídají u tabule a označují slova, ve kterých se píše daná slabika. Slabiky nedoplňují, následně jim zmizí chybná slova a slabiky se doplní. Diktát slov- píší na papír, pouze odpovědi na otázky- obrázky, upozornit na správný tvar a musí to být slova se slabikou měkkou nebo tvrdou. Následně kontrola podle tabule.

MĚKKÉ A TVDRDÉ SLABIKY OPAKOVÁNÍ

ZAKROUŽKUJ SLOVA, VE KTERÝCH SE PÍŠE . DI HVĚZ--- KLA---VO DI LO---ČKA DI ŽALU--- ZAHRA--- U---ČKA DI DI ---VOKÁ JAHO--- RO---NA DI

ZAKROUŽKUJTE SLOVA, VE KTERÝCH SE PÍŠE … NY ZVO-- NY ---TĚ NY ---MBURK SIL---CE OH---ŠTĚ VA--- NY PRAME--- NY VÁ---CE

NAJDĚTE SLOVA, VE KTERÝCH JSOU CHYBY Honza jezdí každý rok na prázdnyny k babyčce do Rokitnice nad jizerou. Nejradči cestuje vlakem, Protože si přypadá jako dospjelák. Babyčka ho vždy mile privítá a dá mu dobrý objet. Nejraději má honza procházky k lesu. Nasbírají šyšky a trochu dřýví do kamen a babička uvařý bylinkový čaj. Večer spolu hrají karty nebo jdou do kyna.

KOLIK SLOV JSTE NAPOČÍTALI? 16

KONTROLA Honza jezdí každý rok na prázdniny k babičce do Rokytnice nad Jizerou. Nejradši cestuje vlakem, protože si připadá jako dospělák. Babička ho vždy přivítá a dá mu dobrý oběd. Nejraději má Honza procházky k lesu. Nasbírají šišky a trochu dříví do kamen a babička uvaří bylinkový čaj. Večer spolu hrají karty nebo jdou do kina.

DIKTÁT SLOV ZAPISUJTE POUZE SLOVA Z OBRÁZKŮ VE SLOVECH SE MUSÍ OBJEVIT TVRDÉ NEBO MĚKKÉ SLABIKY

CO DÁVÁME DO ČAJE? CO MÁ JIRKA NA HLAVĚ? CO SBÍRÁME U MOŘE? CO POTŘEBUJEME KE ZPĚVU?

CO NOSÍ ŽENY? ČÍM JÍME POLÉVKU? NA ČEM SEDÍME U STOLU? CO NÁS RÁNO BUDÍ?

KONTROLA CITRON, ČEPICI, KAMENY, NOTY, ŠATY, LŽÍCI, NA ŽIDLI, BUDÍK

Citace Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [ www.cmis.cz/dum/] dne 4.3.2012