(Ne)diskriminace ICT v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Matouš Kostlivý, Sektorový manažer pro ICT
Advertisements

vedoucí Oddělení boje s korupcí
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
Potenciální dopady energeticko-klimatického balíčku na průmysl ČR Ministerstvo průmyslu a obchodu C O O C O O C O O C O O C O O C O O 20. listopadu 2008.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jan Husák: Digitální výzvy 2012 „ICT z pohledu PS“
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu EXPORTNÍ STRATEGIE EXPORTNÍ STRATEGIE Exportní konference
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Mikroekonomie I Ekonomický růst Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Ruská federace x WTO a OECD
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Využití informačních a komunikačních technologií (ICT) Informační systémy ve státní správě.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Organizace a řízení nadnárodních společností
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
RENESANCE? pojmy – dojmy - názory Armáda a druhý dech českého zbrojního průmyslu 181. Žofínské fórum Petr Novák.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Perspektivy mzdové konvergence mezi ČR a EU v širší národohospodářské perspektivě Seminář Friedrich Ebert Stiftung a ČMKOS 6. duben 2016 Aleš Chmelař,
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Informační zdroje české veřejné správy
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Má lithium těžit stát? 1 Obecné problémy průzkumu a těžby surovin
Otevřená data v České republice
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

(Ne)diskriminace ICT v České republice Michal Feix, CEO Seznam.cz

Hodnota produkce vytvořené ICT sektorem za rok 2011 je přes 500 mld. Kč CZSO, publikace ICT v číslech za rok 2011

ICT - o čem vlastně mluvíme? ICT – Informační a komunikační technologie Průmysl, výroba Obchod, prodej Telekomunikace Služby @Seznam_cz

ICT u nás – pár čísel ICT průmysl za rok 2011 Přes 500 mld. CZK produkce (nad průměrem EU27) Přes 150 tis. pracovních míst Přes 150 mld. CZK přidaná hodnota (pod průměrem EU27) Víc jak 8% podíl na celkových investicích do výzkumu v ČR. @Seznam_cz

ICT průmysl a stát Občané x Podnikatelé x Státní správa Ministerstvo informatiky v roce 2004 zrušeno. Agenda po té roztříštěna mezi různá mininisterstva, podle rámcových témat. Z pohledu ICT pak v podobných otázkách dělají různí gestoři nesourodá rozhodnutí. Chybí nám jednota při vyjednávání na Evropské půdě. Světlo na konci tunelu? Vláda x MPO x MV @Seznam_cz

Co bychom měli všichni chtít? Pro občana Více pracovních příležitostí Internet je samozřejmost jako přístupová cesta k domu. Internet vytváří nové pracovní příležitosti, práci na dálku, větší flexibilitu pracovní doby. Širší nabídka produktů a služeb Komfort a úspory spojené s internetovými nákupy. Vyřizování záležitostí na dálku, včetně státní správy. Větší nabídka, optimální cena, digitalizace. Vzdělávání, svobodný přístup k informacím Nechceme být další Čínou (Digitální Česko). Výrazně širší zdroj informací, než jaké dnes přináší televize a rádio. @Seznam_cz

Co bychom měli všichni chtít? Pro podnikatele Nediskriminujme sami sebe rozdílnou legislativou Jiné podmínky v ČR a ve světě silně diskriminují především lokální ICT průmysl, kde „neplatí“ státní hranice. „Stará“ legislativa v digitálním světě? – již při návrzích legislativy jasně stanovujme jejich dopad i v digitálním světě. Více odborníků v technických oborech Podpora vzdělávání v kreativním průmyslu i skrze operační programy 2014-2020. Otevřená data Zpřístupňování strojově zpracovatelných dat státu občanům a podnikatelům = nové příležitosti = stimulace ekonomiky @Seznam_cz

Co bychom měli všichni chtít? Pro státní správu Podpora a rozvoj pracovních míst, která jinak vzniknou v jiných zemích, které pro ICT vytvoří lepší podmínky. Ve smyslu výnosy/náklady pro stát výhodné odvětví k podpoře. Nízké investice pro start, zejména v sektoru ICT služeb. Otevřením dat veřejné správy vzniknou nové produkty. Nová pracovní místa a produkty, kterého mohou spořit státu peníze. @Seznam_cz

Nediskriminujme ICT v ČR ICT je perspektivní obor budoucnosti, závislý na odbornících a know-how, než na nerostném bohatství. ICT se bude rozvíjet s námi nebo bez nás. Můžeme být u toho a nebo nebýt ve vleku. Stačí dělat ta správná rozhodnutí. @Seznam_cz

@Seznam_cz