Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
GEA Centrum proti násilí. ITALSKÁ SITUACE V PROBLEMATICE NÁSILÍ PROTI ŽENÁM  Do roku 2008 neměla Itálie Národní akční plán. A ten který existuje nyní.
Maminka maminek kontaktní sestra
Poslání Intervenčního centra
Dlouhodobé doprovázení mladých lidí z dětských domovů  Schází rodinné zázemí  Schází dovednosti  Je narušen vývoj – traumata  Jsou ohroženou skupinou.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Litomyšl
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
Regionální péče v Praze
Právní rámec domácího násilí v ČR Praha, 5. června 2014 Konference k problematice domácího násilí MŠMT ČR Petra Vitoušová.
Farní charita Prachatice
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Ing. Stanislava Správková
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Pobytové středisko Zastávka
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Medical students beyond frontiers
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Informace ze sociální oblasti
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Kolpingova rodina Smečno
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Krizová pomoc.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Financováno Nadací Sirius
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
metodik služeb Podpory bydlení
Dobrovolnické programy
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace) • Gendrově specifický přístup (ženy pomáhají ženám) • Dostupnost 24/7 • Služby jsou zdarma

Azylový dům v Mistelbachu NGO „Kolping Österreich“ Založena v roce 1991 Bezpečné místo nabízející podporu ženám a jejich dětem, které zažily domácí násilí

Podmínky  Plnoletost (18 let)  Schopnost žít převážně samostatně (starost o domácnost, o děti)  Žádné akutní psychické onemocnění  Žádné drogy

Nabídka  Poradenství pro oběti domácího násilí a jejich příbuzné a známé  Ochrana a krizová pomoc  Bezpečné ubytování až na 1 rok  Dlouhodobé psychosociální a právní poradenství  Doprovody

Vybavení a bezpečnost  6 pokojů s vlastní koupelnou  1 kuchyně, 1 společenská místnost, prádelna, herna, zahrada  Utajená adresa  Žádné návštěvy  Žádné informace cizím lidem  Bezpečnostní dveře  Bezpečnostní kamera  Kontaktování policie

Zaměstnanci  „Hlavní tým“: 2 sociální pracovnice, 2 psycholožky – Ženy pomáhají ženám!  Pracovník zodpovědný za dodávky jídla  Údržbář  Uklízečka  4 dobrovolnice pro noční služby

Podpora  Dětská psycholožka  Provázení žen  Podpora samostatnosti žen a jejich zplnomocňování  Příprava na život po odchodu z azylu  Problematika bydlení a financí

Financování  Většina financí pochází od federální vlády Dolního Rakouska  Žádosti o dodatečné financování  Soukromí dárci

Networking - spolupráce  AMS (úřad práce)  Centrum péče o dítě  Sociální odbory  Policejní stanice  Soud pro rodinné záležitosti  Imigrační úřad  Centrum na ochranu dětí („Die Möwe“)  Terapeutické centrum pro děti  Informační centrum pro ženy

Public Relation & Kampaně  Webové stránky  Letáky (v němčině, češtině, turečtině)  Informační brožury  Přednášky na školách  Místní noviny  Kampaň na přelomu listopadu/prosince „16 dní proti genderovému násilí“ a 8. března (Mezinárodní den žen)

Výstava

Statistika pro rok 2011 Jak často potřebovala oběť využít ochrany azylového domu?

Statistika pro rok 2011 Rodinný stav

Statistika pro rok 2011 Věk žen

Statistika pro rok 2011 Národnost žen

Statistika pro rok 2011 Národnost oběti ve vztahu k národnosti násilné osoby

Statistika pro rok 2011 Kdo byly násilné osoby?

Statistika pro rok 2011 Ženy s dětmi/bez dětí v azylu

Statistika pro rok 2011 Jak dlouho zůstávaly ženy v azylovém domě?

Statistika pro rok 2011 Kam odcházely ženy po skončení pobytu v azylu?