Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
K-base – Středočeská alternativa Freebase
Advertisements

Kariérové poradenství
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
občanské sdružení Prev-Centrum
Věznice Heřmanice Souvislá praxe
ohroženým domácím násilím
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Sdružení Podané ruce, o.s.
Most k naději o. s. Kontaktní centrum pro lidi ohrožené drogou Liberec
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM/BAVORSKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Modrý kříž v České republice
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Terénní programy.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis

Základní myšlenka účelně pomoci klientům ve VTOS ve Věznici Jiřice s problémy v souvislosti se zneužíváním návykových látek a závislosti na těchto látkách tak, aby se po propuštění mohli znovu sociálně začlenit a nedošlo k dalšímu sociálnímu vyloučení (prevence relapsu a kriminality).

Důvody vzniku projektu Poptávka věznice Jiřice Podpora Středočeského kraje

Historie Rok 2004 koncepční práce Rok 2005 přímá práce ve věznici Jiřice Rok 2006 osamostatnění projektu

Rok zahájení spolupráce s věznicí Mapování situace Oslovení dalších zařízení pracujících v této problematice Definování jednotlivých služeb Definování podmínek spolupráce Dohoda o spolupráci o.s. Semiramis a věznice Jiřice

Rok 2005 Rok 2004 a 2005 pod projektem Kontaktní centrum Nymburk Zahájení přímé práce na oddělení Bezdrogová zóna ve Věznici Jiřice Březen zahájení Skupinových aktivit Červenec zahájení Individuálních aktivit Říjen žádost o vstup do sekce Drogové služby ve vězení A.N.O

Rok osamostatnění projektu jak po stránce personální, tak finanční a administrativní Zahájení nových služeb Rozšíření služeb do dalších oddělení věznice

Služby Preventivní a poradenské aktivity pro uživatele drog v konfliktu se zákonem Poradenské aktivity pro rodiče, rodinné příslušníky a partnery osob umístěných na Bezdrogové zóně ve Věznici Jiřice Vzdělávání personálu Věznice Jiřice

Aktivity pro uživatele drog v konfliktu se zákonem směřují k adaptaci na pobyt ve VTOS prevenci relapsu motivaci k abstinenci přípravě na výstup z VTOS změně životního stylu po propuštění

Služby pro uživatele drog v kontliktu se zákonem Individuální aktivity Skupinové aktivity

Individuální aktivity Informační servis Poradenství Krizová intervence Zprostředkování detoxu a léčby po propuštění Motivační trénink Sociální práce Předvýstupní poradenství Návazná péče Korespondence s odsouzenými

Skupinové aktivity Osvěta Informační besedy s odsouzenými

Poradenské aktivity pro rodiče, rodinné př í slušn í ky a partnery osob umístěných na Bezdrogové zóně ve Věznici Jiřice Hledání možností jak pomoci klientovi po návratu z VTOS Podpora pro rodinu samotnou Odkazy na specializované služby pro práci s rodinou Získání kontaktu pro případné pozdější využití (při relapsu klienta)

Vzdělávání personálu věznice Pro odborný personál věznice info o drogové problematice, práce s uživateli drog, základy motivačního tréninku Pro příslušníky vězeňské služby a ostrahu info o projektu, jeho přínosu a službách

Personální zabezpečení projektu

Pár čísel Kapacita oddělení Bezdrogová zóna je 80 míst, oddělením ročně projde cca odsouzených Kapacita celé věznice pro odsouzené je míst Od července 2005 proběhlo: 5 Skupinových aktivit 45 Individuálních aktivit

Vize Propracovat služby (kapacita, možnosti) Vstup do Sekce Drogové služby A.N.O. Vzdělávání pracovníků projektu V budoucnu rozšířit zpracovanou koncepci těchto služeb do dalších věznic Středočeského kraje

Děkuji za pozornost Mgr. Jana Zatřepálková O.s. Semiramis Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Velké valy 995, Nymburk Tel