Strategie boje proti extremismu Ivan LANGER ministr vnitra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Minimální preventivní program školy
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Státní správa Petr Machala.
Subjekty trestního řízení
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
„Bagatelní trestná činnost“ z pohledu Policie ČR
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Politologie a mezinárodní vztahy
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Místní plán inkluze + OP VVV
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR
10 pilířů reformy Policie ČR
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
Informační zdroje české veřejné správy
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Základní statistické údaje o kriminalitě
Priority Policie České republiky na rok 2012
Pracovní skupina pro boj s extremismem KŘP Libereckého kraje
Veřejný ochránce práv.
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Transkript prezentace:

Strategie boje proti extremismu Ivan LANGER ministr vnitra

Boj proti extremismu ● boj proti všem formám extremismu = priorita MV  důkladná analýza trendů ● analýza  nové trendy na neonacistické scéně ● září 2008 – rozpracována Strategie  máme jasně stanovenou filozofii

Proč? Rok 2008 = „rok zlomu“  nové trendy na neonacistické scéně ● radikalizace a profesionalizace pravicových extremistů, ● snaha většího počtu aktivistů o vstup na politickou scénu, ● zvýšení počtu veřejných akci, pořádaných ultrapravicovými skupinami, ● pravicoví extremisté počali vyvíjet úsilí o získání sympatií a podpory majoritního obyvatelstva v problémových lokalitách  Koncepce boje proti extremismu

Počet trestných činů s extremistickým podtextem na území ČR v letech 2006 až 2008 ROK Zaevidováno TČ Podíl na celkové kriminalitě (%) Objasněno TČ Stíháno osob , , ,

Společné řešení ● Ministerstvo vnitra, ministerstvo spravedlnosti, ministerstvo obrany, ministerstvo financí, ministerstvo průmyslu a obchodu, ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo práce a sociálních věcí (materiál „Identifikace zásadních problémů v oblasti sociálního vyloučení“) ● Policie ČR, Armáda ČR, Celní správa ČR, Vězeňská služba ČR, obecní policie ● Soudy a státní zastupitelství ● Města a obce ● Nevládní subjekty ● Akademická sféra

Koncepce boje proti extremismu 5 pilířů  řeší nejenom důsledky, ale především příčiny ŘEŠENÍ PŘÍČINYDŮSLEDKY JAK? VZDĚLÁNÍ PREVENCE INFORMOVANOST POLICIE SOUDY

1. pilíř – komunikací proti demagogii Síla extremistů vychází s lidské nevědomosti. Jedinou možností, jak bojovat s jejich štvavou propagandou, je komunikace, otevřenost a nabízení alternativy. ● otevřené a zodpovědné zpravodajství a PR ● zmapování vnímání extremistických myšlenek a jejich nositelů ● důsledné postihování nelegálního obsahu na Internetu

2. pilíř – vědomostí proti totalitářům Poučení lidé si dokáží vytvořit obranné mechanismy vůči nebezpečným myšlenkám. Výhodnost demokratické alternativy musí vysvětlovat škola. ● vzdělávání pedagogů ● vzdělávací a osvětové materiály ● preventivní akce

3. pilíř – jednotná protiextremistická platforma Boj proti extremismu není jen záležitostí Ministerstva vnitra a policie, ale i dalších vládních i nevládních subjektů. Jenom spoluprací s nimi lze extremisty odsunout do role bezvýznamného hráče. ● koordinační dohody ● spolupráce s obecní policií ● spolupráce s městy a obcemi  manuál pro shromažďování  kalendář rizikových dní  konzultační den pro zástupce krajů

4. pilíř – odbornost a imunita Specialisté, kteří bojují proti extremismu, musí vědět, co mají dělat a dostat k tomu dostatečný prostor. Profesionalizace je výhodnější než paušální represe. ● vzdělávání velitelů, policejních specialistů, pracovníků justice ● stabilizace a doplňování policejních specialistů ● nastavení funkčního a efektivního „imunitního systému“ proti infiltraci extremistů do bezpečnostní sborů a na citlivá místa ve státní správě

5. pilíř – efektivně a korektně proti násilí Konkrétní pachatele trestné činnosti je nutné nekompromisně postihovat za efektivního využití stávajících prostředků a mechanismů. ● využívání nového zákona o Policii ČR ● zvládání extremistických akcí  vytvořit metodiku pro vyšetřování extremistické trestné činnosti  rozpracovat dovybavení pořádkových jednotek  rychlé zajištění a postih pachatelů v rámci zkráceného trestního řízení ● využití osvědčených postupů – viz postup proti diváckému násilí ● důsledný monitoring

Pluralita názorů – ano, extremismus - ne ● Extremismus nemůže být tolerovanou součástí demokratické společnosti. ● Nejlepším postupem je nastavit mu v rámci demokracie jasné mantinely.

Děkuji za pozornost Ivan LANGER