ROK ČESKÉ HUDBY 2014 Tvořivost a spolupráce www.rokceskehudby.cz www.yearofczechmusic.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
ECVET v Programu celoživotního učení
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Efektivní propagace České republiky v zahraničí
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Výstup předmětu 3AM399 Animace kulturního dědictví ZS 2012/2013
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Závěry konference „F armářské trhy - m ódní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum, Praha Záštita: ministr zemědělství.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Praha
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Portál české literatury v novém ( Viktor Debnár Praha,
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: listopad 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova Téma: Koncert Klíčová slova: Koncert, hudba, skladba, nástroje Anotace: Žák je seznámen.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Regionální konference v MSK
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Role Turistických informačních center v managementu destinací Výroční konference ATIC Ostrava, Ing. Šárka Tittelbachová, Ph.D.
KULTURNÍ KONCEPCE MgA. Eliška Kaplický Fuchsová Předsedkyně výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Vysočina Tourism, příspěvková organizace.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Regionální setkání mateřských center Kraje Vysočina Daria Čapková.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_15_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_13:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: léta 20.století.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
FILMOVÉ KANCELÁŘE Ludmila Claussová
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
SEMINÁŘ PR-FR DIAKONIE, OLOMOUC + PRAHA, KVĚTEN 2018
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
Transkript prezentace:

ROK ČESKÉ HUDBY 2014 Tvořivost a spolupráce

Čím není… • Superfestivalem s určenou dramaturgií • Soustředěn pouze na výročí nebo dokonce dominantně konkrétní výroční osobnosti

Čím je …. Otevřený síťový projekt se státní pobídkou tis. Kč do rozpočtu příspěvkových organizací MK + grantovým řízením. Celoroční svátek české hudby spjatý značkou (logem) s oporou v tradici více než 60 výročí v letech zakončených čtyřkou. Branding. Aktuálně více než 1000 akcí – koncertů, představení, výstav, konferencí, edicí ve všech žánrech, profesionální i neprofesionální v ČR i zahraničí.

Osobnosti Umělecká záštita Mezzosopranistka Magdalena Kožená Šéfdirigent Berlínských filharmoniků Sir Simon Rattle Čestný prezident Šéfdirigent České filharmonie Jiří Bělohlávek Přátelé české hudby Umělecké, manažerské osobnosti

Politická, organizační opora • Záštita presidenta republiky • Partnerství resortů zahraničí, školství, pro místní rozvoj • Spolupráce s Českými centry, Czech Tourism, PIS • Rada programu • Informačně-koordinační centrum • Partnerství médií

Preference, způsob práce Podtitul Tvořivost a spolupráce Preference zajímavé dramaturgie a formátů prezentace. ČR jako země s živou hudební tradicí a perspektivou v nejmladší generaci. Spolupráce různými směry. Otevřený koncept vyžaduje důsledné užívání loga RČH Prostoupení běžných aktivit ČC tématem RČH (tj. nasvícení z hlediska tématu), výměnu a sdílení informací a dokumentace IKC – poradenství, koordinace, informační a propagační podpora, produkce a koprodukce.

Aktuální statistika

Konkrétní práce s výročími příklady • Vždy lze pracovat s high lighty – A. Dvořák, B. Smetana, L. Janáček, Česká filharmonie (viz web RČH) • Lze využít záštity M. Kožené (např. Concentus Moraviae, České sny) • Lze se soustředit na kulatá výročí méně známých jmen: např. 100 let – Rafael Kubelík, Josef Páleníček, Karel Nedbal… • Využít vazeb autora, interpreta na dané prostředí (Dvořák-USA, VB, Smetana-Švédsko, Martinů- Švýcarsko), totéž s regiony • Využít zájmu umělců dané země, regionu o určitého autora, styl, preference formátů… • Okruhy – teritoriální, tématické • Motivovat místní organizace, umělce a připojit přidružené aktivity…

Zajímavé formáty, vhodné příklady • Koncentrace akcí březen- srpen • Festivaly se spojitostí památek, přidružených akcí – např. Concentus Moraviae-České sny • Koncentrace výročních akcí (květen-červen Praha, Ostrava – opery) •

Informačně-koordinační centrum • PhDr. Lenka Dohnalová, Ph.D. – koordinátorka • MgA. Lucie Bartoňová – marketing (OON) • MgA. Petr Vlha – monitoring a plnění databáze Kontakt: