ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aspekty kogenerační výroby z OZE
Advertisements

Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů na Střední škole informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97 Název projektu:
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Výroba a distribuce elektrické energie
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Rozvodná elektrická síť
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
Faculty of Mechanical Engineering – Department of Power Engineering VŠB – Technical University of Ostrava Inovace studijních programů strojních oborů jako.
Zpracovaly:Klára Hamplová Barbora Šťastná
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Obnovitelné zdroje energie – jejich využití a budoucnost 4. setkání OHK v Třinci 22. března 2010 Prof. Pavel SANTARIUS, CSc. Technická univerzita Ostrava.
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
Ing. Jiří Štochl, technický ředitel, TEDOM-VKS s.r.o
Využití obnovitelných zdrojů energie, energeticky soběstačné obce
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
Podpora eko-inovací a environmentálních technologií Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. 16. MEZINÁRODNÍ SYMPOZIUM INOVACE, PRAHA 2009.
Využívání druhotných zdrojů energie
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
VÍTKOVICE IT SOLUTIONS Řídící systémy pro průmyslové technologie
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Společenské a hospodářské prostředí
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Úspory energie a regenerace
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Tepelná elektrárna.
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Odvětví průmyslu Česka
Teplárna Otrokovice a.s.
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Výroba elektrické energie
INOVACE VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ
Využití energie Slunce
Progresivní technologie a systémy pro energetiku1 V001 Analýza rozhodujících uzlů oběhů parních elektráren Doc. Ing. Michal KOLOVRATNÍK, CSc.
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Centrální zdroj tepla versus jeho substituční zdroje
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Jaderná elektrárna.
Těžký průmysl Energetika.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
TECHNICKÉ SLUŽBY BAHOZA s. r. o. Klimatizační jednotky tramvajových vozidel Ing. Ladislav Meluš.
ČESKÁ REPUBLIKA ENERGETIKA.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
MEZIFAKULTNÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM INTELIGENTNÍ BUDOVY
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
STRATEGIE VYUŽÍVÁNÍ DOMÁCÍCH ZDROJŮ BIOMASY
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Transkript prezentace:

ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí? průmyslová energetika energetické využití biomasy ochrana živ. prostředí solární energie tepelná čerpadla Zajímáte se o některou z těchto oblastí? vodní energie větrná energie ANO? energetické stroje vytápění, klimatizace Na katedře energetiky Vás rádi uvítáme

KATEDRA ENERGETIKY www.vsb.cz / ke Provoz energetických zařízení BAKALÁŘSKÉ STUDIUM Obor: Provoz energetických zařízení MAGISTERSKÉ STUDIUM Obor: Energetické stroje a zařízení - Tepelně-energetická zařízení a průmyslová energetika - Alternativní zdroje energie a technika prostředí Stavba parních kotlů a tepelných zařízení Jaderně energetická zařízení DOKTORSKÉ STUDIUM je výrazně individuální, zaměřeno na problematiku racionálního hospodaření s energií, zvyšování energetické účinnosti, optimalizaci provozu energetických strojů a zařízení, využívání alternativních zdrojů energie aj.

Bc. - Provoz energetických zařízení

Čistírna odpadních vod Exkurze Vídeňská spalovna domovního odpadu Čistírna odpadních vod Elektrárna EDĚ Spalovna nebezpečných odpadů

Vítkovice Heavy Machinery a.s. ČEZ, a.s. Dalkia, a.s. Vítkovice Heavy Machinery a.s. Fotovoltaický systém 20 + 350 kWp Tepelná čerpadla na aule 700 kWt Výzkumné energetické centrum

Reakce na požadavky průmyslu Specializované Mgr. studium: Stavba parních kotlů a tepelných zařízení (2007) Jaderně energetická zařízení (2010)

Reakce na požadavky průmyslu Diplomové a bakalářské práce řešené ve spolupráci s podniky Výpočet účinnosti kotle K4 v Teplárně Přívoz pro různé výkony a paliva, ve spolupráci s firmou Dalkia ČR a ENEZA. Snížení emisí NOx na granulačním kotli o výkonu 135t/h pomocí SNCR a posouzení technologie na účinnost kotle, ve spolupráci s firmami ORGREZ a Mehldau und Steinfath. Návrh separačního kondenzátoru pro demonstrační jednotku Flexibilního energetického systému VITKOVICE POWER ENGINEERING. Alternativní regulace teploty páry u kotlů firmy VYNCKE. Alternativní zapojení chlazení roštu u kotlů firmy VYNCKE. Separační ohřívák vody Flexibilního energetického systému u bioplynové stanice VÍTKOVICE, pro VITKOVICE POWER ENGINEERING. Posílení tepelného přivaděče z Teplárny Třebovice pro městský obvod Ostrava - Jih. Využití energie stlačeného zemního plynu k výrobě elektrické energie.

Reakce na požadavky průmyslu Celoživotní vzdělávání Celoživotní vzdělávání zajišťované pedagogy katedry

A NA ZÁVĚR ... NEJMÉNĚ DŮLEŽITÁ VĚC !

Najdete nás na 6. patře, dv. č. A605 – A613 KATEDRA ENERGETIKY www.vsb.cz/ke Kontaktní osoby: prof. Ing. D. Juchelková, Ph.D. doc. Ing. Z. Kadlec, Ph.D. doc. Ing. M. Vrtek, Ph.D. Najdete nás na 6. patře, dv. č. A605 – A613