K modelování realizace výstavby na počítači

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů
Advertisements

Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
MODELOVÁNÍ STAVEBNÍ VÝROBY
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
JEJÍ PARAMETRY A ZNÁZORNĚNÍ
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Časové plánování B
Kvalita administrativních procesů. TQM Podniková strategie Přínos kvality procesů Systém a důsledné uplatňování Odpovědnost zaměstnanců Modelování procesů.
Sledování realizace v ASPEONLINE Michal Hlavnička, BSc.
Formy nabídkové ceny Individuální kalkulace
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Proces řízení projektu
Semestrální práce z předmětu Projektový management
ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY Ekonomické hodnocení podniku.
Průvodce odbornou praxí na VŠPJ Obor Finance a řízení Květen
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
TECHNOLOGICKÁ STRUKTURA, JEJÍ PARAMETRY A ZNÁZORNĚNÍ
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
Řízení nákladů a ceny stavby
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
0.0 Projekt Odborné vzdělávání pracovníků zemědělství v oblasti financí a procesů (opatření I.3.1) Podkladové materiály ke školení FINANCE.
Jak chápeme kalkulační systém
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Smluvní výtahy ve výstavbě Poptávka, nabídka, smlouva o dílo, plnění
POČÍTAČOVÝ SYSTÉM PRO NÁVRH TECHNOLOGIE BETONÁŽE ZA ZIMNÍCH PODMÍNEK Ing. Jan Čermák Ing. Vyacheslav Usmanov Ing. Kateřina Svobodová prof. Ing. Čeněk Jarský,
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Matematické modelování Přednáška I. DS-ZS2007 Ing. Marek Mihola
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
Plánování a controlling 1
Struktura podnikatelského plánu
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Vysoká škola technická a ekonomická
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Vyhodnocení stavební zakázky
doc. Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D.
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

K modelování realizace výstavby na počítači Doc. Ing. Čeněk Jarský, DrSc. CONTEC Kralupy n. Vlt. Česká republika http://www.contec.cz Fakulta stavební ČVUT v Praze

O čem bude řeč? modelování výroby staveb pomocí stavebně technol. síťového grafu tvorba nabídek a řídících dokumentů staveb s bilancí zdrojů kontrolní a zkušební plány s evidencí zkoušek operativní evidence s aktualizací modelu praktické zkušenosti „O peníze jde vždy až v 1. řadě.“ (Prof. V. Klaus) Řádná příprava a řízení výroby staveb přináší významné úspory nákladů dodavateli i financí investorovi. $ ?!!

Otázky při plánování investice nebo stavby cena a náklady stavby termín dokončení žádaná životnost kvalitativní úroveň disponibilní zdroje v čase “Potřebuji počítačový model realizace stavby!!!”

Současné obvyklé řešení rozpočet, někdy výrobní kalkulace harmonogram (Excel nebo ručně) síťový graf (MS Project, Primavera, Time-line a jiné systémy se zastaralou metodou síťové analýzy, doby činností odhadovány, pracnost zpracování) zpracování bez řádné stavebně-technologické analýzy a syntézy

Model - stavebně technologický projekt technologický normál, finanční plán stavebně technologický síťový graf harmonogram časoprostorový graf grafy potřeby zdrojů v čase kontrolní a zkušební plán Všechny dokumenty jsou vytvářeny najednou a současně.

CONTEC - expertní systém pro plánování a řízení realizace staveb Modelování: vlastního procesu výstavby procesu údržby v pravidelných časových intervalech rekonstrukce staveb demolice Hlavní hledisko - optimalizace procesu realizace stavby

Pracovní oblasti systému

Hlavní podmínky modelování záměry investora co se má stavět, rekonstruovat typové síťové grafy předem připravené počítačové modely stavění neb rekonstrukce objektů včetně technologického postupu a vazeb (JSOU NAFUKOVACÍ) databáze údajů o stavebních procesech databáze kontrol kvality software pro modelování

Modifikace typových SG Součinitel pracovní fronty f = (M / C) * 100 [%]

Věta databáze činností

Věta databáze kontrol

Postup modelování na počítači Určení typového síťového grafu (TSG) Modifikace TSG dle velikosti a prostorové struktury objektu Počítačová simulace procesu výstavby - prvotní model Upřesnění modelu dle výkazu výměr, rozpočtů, výrobních kalkulací, termínu ukončení ap. Nový výpočet modelu, tvorba kontrolního a zkušebního plánu Pravidelná aktualizace dle postupu výstavby

Příklad modelu postupu výstavby Hala betonová - 40 000 m3 o. p. 1500 m pilot nosná konstrukce - mont. železobeton začátek 1. 12. 2003 lhůta výstavby - 1 rok směnový časový fond - 8 hod/směnu časová jednotka - 1 týden

Úvodní údaje o projektu

Přehled procesů

Věta stavebního procesu

Síťový graf (část)

Technologický normál

Časový graf s hlavními vazbami

Grafy potřeby zdrojů

Princip agregace

Typy agregace procesy technologických etap procesy stupně rozestavěnost procesy objektové procesy skupin stavebních dílů a řemeslných oborů procesy prací jednotlivých dodavatelů procesy dle návrhu uživatele

Časoprostorový graf

Kontrolní a zkušební plán Listování kontrolami Seznam kontrol v technol. sledu

Věta kontroly kvality Věta kontroly kvality Evidence zkoušek

Harmonogram kontrol a provedených zkoušek

Oper. evidence - jak se dělá dosud náklady z podnikového účetnictví jdou měsíčně na stavbu fakturace dle rozpočtových položek VK, tj. dle plánovaných, nikoli skutečných nákladů neznalost skutečného zisku v průběhu výstavby pracnost zpracování “Krucifix, s tím se musí něco udělat!!!”

Řešení dle stavebně technologického projektu oper. evidence dle položek SG, s aut. návrhem podle plánu aut. aktualizace SG kontrolní dokumenty stavby návaznost na účetnictví - finanční deník rozkontace došlých faktur do činností SG s automatickým návrhem rozpisu okamžité zjištění ziskovosti výpočet ceníku dle skutečných nákladů To je projektový controlling - tak to dělá CONTEC!

Kontrolní dokumenty stavby soupis provedených prací zjišťovací protokol přehled a porovnání plánu a skutečnosti dle všech nákladů podklady pro vytýkací řízení grafy a tabulky cash flow (bilance cen, nákladů a zisku v čase, s evidencí skutečnosti)

Sídliště Zbraslav Královna

Areál Ungelt Praha

Toskánský palác v Praze

Obecní dům Praha

Promstrojbanka St. Petěrburk Výstup v ruském jazyce pod českými Windows

Sazka aréna Vypracován POV pro dokumentaci pro stavební povolení

Užití systému CONTEC Určen pro počítače IBM PC se systémem Windows 95/98/NT/2000/XP Používán ve více než 350 firmách Nabídky, řízení výstavby a rekonstrukce Státní knihovna Liberec Masarykova nemocnice Ústí n. L. Sanace skládky Chabařovice Regenerace areálu Škoda Plzeň Linka pražského metra C Ládví - Letňany

Výhody proti konkurenci Model ve stavebně technologickém pojetí Netradiční metoda stavebně technologického SG Co dělají jiní týden, my máme za 2 hodiny Možnost ladění a aktualizace SG s výpočtem pracovních sil dle daného termínu Okamžitá tvorba kontrolních a zkušebních plánů Nové pojetí operativní evidence - controling Návaznost na systémy VK, CAD, účetnictví Možnost poloautomatického překladu

Získání více informací CONTEC Kralupy n. Vlt., tel./fax 315 726 910 www.contec.cz; www.sitovegrafy.cz Stavební fakulty všech technických vysokých škol v ČR a SR Hlavní uživatelé: Metrostav Praha, SKANSKA, Subterra Praha, Unistav Brno, Energie Kladno, AHI group Praha, ICKM, Atyp Prešov atd.

Děkuji za pozornost.